Idén te is itthon nyaralsz?

Balaton
3 éve, 8 hónapja

Idén a járvány miatt többen döntenek úgy, hogy belföldön töltik a nyaralásra szánt időt. A külföldi vakáció helyett belföldön is csodás úti célokat találhatunk. Magyarországon számtalan olyan helyszín van, ahol kikapcsolódhatunk.


Fontos számításba venni az igényeinket, hányan utazunk, családdal vagy egyedül, pihenni szeretnénk vagy inkább az aktív kikapcsolódást választanánk. Miután számításba vettük az igényeinken már sokkal jobban körvonalazódik, hogy hova érdemes utaznunk.

 

Összeszedtünk pár pazar helyszínt, ahol fantasztikus napokat tölthetünk. Jönnek a tippek!

 

Nyaralás itthon


Barangolás az Őrségbe

Az ország egyik legérintetlenebb régiója, hazánk legnyugatibb csücskében található Őrség rengeteg meglepetést tartogat. Nevét onnan kapta, hogy a honfoglaló magyarok őrállókat telepítettek ide az ország nyugati kapujának védelmére. A kiterjed erdőséggel borított dimbes-dombos táj igazi vadregényes helyszín. Jelenleg egy dinamikusan fejlődő turisztikai térség, melynek vonzerejét a hagyományok és a vigyázva óvott természet adja. Az autentikus hangulatú falvak rendkívül népszerű a turisták körében. Tegyél egy üdítő sétát ebben a mesevilágban, garantált a felfrissülés.

 

Kirándulj a Bükkben

A Bükk-hegység az ország tüdeje, védett és gondozott, nagy kiterjedésű vadon, amelynek tájképi szépsége és élővilága felejthetetlen élményeket nyújt a kirándulóknak. A hegységben sok jelzett turistaút található, melyek turistatérkép segítségével jól követhetők. Szuper látnivalók várnak többek között az Aggteleki Cseppkőbarlang, a Szalajkavölgy és a Fátyol-vízesés vagy éppen a csodálatos történelmi emlékekkel tarkított Eger város.

 

Körös parton nyaralunk

Ha vízpartra vágyunk, ne csak a Balatonra gondoljunk. Remek kikapcsolódást kínálnak a Körös parton. Itt hódolhatunk a horgász szenvedélynek, vagy ha csak pihenésre és megnyugvásra vágyunk is tökéletes helyszín. Madárcsicsergés, vízparti élmények, nyugalom és béke vár ránk ezen a helyen.

 

Dunakanyar szépsége

A Visegrádi-hegység és a Börzsöny hegyei közé szorított Duna kanyarulata Magyarország egyik legszebb pontja. Természeti szépsége páratlan, történelmi emlékhelyei pedig a magyar középkor egyik legjelentősebb helyei között tartanak számon. Itt találjuk Visegrádot a volt királyi palotával, fellegvárral, de ne feledkezzünk el a Rám-szakadékról sem, feltétlenül látnunk kell Esztergomot és hazánk legnagyobb templomát.




Hasonló hirdetések

  • Impozáns nyaralók a Balaton parton
    Balaton
    A Balaton part a legkedveltebb és leglátogatottabb nyaraló övezet Magyarországon. Igazi kincs, ha valaki családjának tulajdonában van egy vízparti nyaraló, ahová a hétvégéken le lehet menni fürdeni, kikapcsolódni, szabadban főzni, egyszerűen pihenni....
 
Elhelyezkedés
Balaton