Ezt a hirdetést archiválták.

Hétvégi ház Füred határában - Balatonfüred

Balatonfüred
2 éve, 6 hónapja

Hasonló hirdetések

  • Eladó sorházi lakás Balatonfüreden
    Balatonfüred
    A LIDO HOME Balatonalmádi Ingatlaniroda eladásra kínálja ezt a sorházi lakást Balatonfüred Ófalu városrészében. Az ingatlan főbb jellemzői: - A kétszintes sorházi lakás Balatonfüred csendes, átmenő forgalomtól mentes utcájában található. - Az utca fe...
    • Eladó ház, Lakás - Balatonfüred
    1 napja, 4 órája
    72 000 000 Ft
  • Eladó panorámás, újépítésű ikerház Balatonfüreden
    Balatonfüred
    A LIDO HOME Balatonalmádi Ingatlaniroda eladásra kínálja ezt a panorámás, újépítésű balatonfüredi ikerházat. Az ingatlan főbb jellemzői: - 2023-ban épült, kétszintes ikerház utca felőli része. A 700 m2-es telek osztatlan közös tulajdon, használati me...
    • Eladó ház, Lakás - Balatonfüred
    1 napja, 4 órája
    148 000 000 Ft
  • Eladó kétszintes családi ház tágas helyiségekkel Balatonfüreden
    Balatonfüred
    A LIDO HOME Balatonalmádi Ingatlaniroda eladásra kínálja ezt a kiváló elhelyezkedésű balatonfüredi családi házat. Az ingatlan főbb jellemzői: - Az 1970-ben épült családi ház alsó szintje 110m2-es, a felső szintje 100 m2 hasznos alapterülettel rendelk...
    • Eladó ház, Lakás - Balatonfüred
    1 napja, 4 órája
    140 000 000 Ft
  • Eladó társasházi lakás Balatonfüreden, a Szívkórház közelében
    Balatonfüred
    A Lido Home Balatonalmádi Ingatlaniroda eladásra kínálja ezt a két különálló lakrészből álló lakást Balatonfüred Fürdőtelep városrészben, a Tagore-sétány közelében! Az ingatlan fő jellemzői: - Az összesen 60 m2 lakóterülettel rendelkező ingatlan egy ...
    • Eladó ház, Lakás - Balatonfüred
    1 napja, 4 órája
    69 900 000 Ft
  • Eladó részben felújítandó családi ház Balatonfüred Ófalu városrészében
    Balatonfüred
    A LIDO HOME Balatonalmádi Ingatlaniroda eladásra kínálja ezt a csendes környéken található balatonfüredi családi házat. Az ingatlan főbb jellemzői: - A ház 1967-ben épült, részben alápincézett. - A ház alsó szintjén 76 m2-en három szoba, konyha étkez...
    • Eladó ház, Lakás - Balatonfüred
    1 napja, 4 órája
    102 000 000 Ft
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-7785695
  • Kategória: Ingatlan
  • Alkategória: Eladó ház, Lakás
  • Hálószobák: 4
  • Alapterület (m²): 120
  • Hirdetés típusa: Kínál
  • Hirdető típusa: Cég / Szakember
Leírás
Szép panorámával a völgyre eladó 4 szobás hétvégi ház Balatonfüred határában


Talán nem tűnik nosztalgiázásnak, de ahogy állok itt, a Táncdalfesztivál jut az eszembe. Bizonyára sokan vannak még, akik szintén emlékeznek rá. 1966-os első megrendezése után még majd egy évtizedig a MTV kimagasló zenei rendezvénye volt, műsorai lázba hozták az országot. Egy generáció nőtt fel dalain, és a korszak legsikeresebb, legismertebb zenészei közül – mint pl. Katona Klári, a Hungária együttes, Koós János, Korda György, Aradszky László, Delhusa Gjon, a Neoton együttes, Szűcs Judith, Mary Zsuzsi, Soltész Rezső, Szulák Andrea, Máté Péter, Szécsi Pál, Cserháti Zsuzsa, Ihász Gábor, Vámosi János, Záray Márta, Sárosi Katalin – sokakat itt láthattunk, hallhattunk első alkalommal. Itt ismertem meg és hallottam először Aradszky Lászlót. Az ő egyik kiemelkedően sikeres dala szól most a fejemben, ahogy állok itt ennél a háznál, nézem az előttem elterülő völgyet, a tájat: “Nem csak a 20 éveseké a világ“. Igen, ez bizonyosan így van. Nem csak a 20 éveseké a világ. Igaz lehet ez sok mindenre, igaz lehet ez az eladó ingatlanokra is. Itt a Balaton partján a “partközeli” vagy a “panorámás” ingatlanoké “a világ”. És mégis, kellenek, van igény, van kereslet az ilyen ingatlanokra is, amelyek ugyan nem a part közelében vannak és nem is panorámásak a tóra, de mégis megvan a sajátos varázsuk. Kellenek ők is, hiszen “Nem csak a 20 éveseké a világ”.


Megközelítés

Szinte végig kifogástalan minőségű aszfaltozott úton jöttem, csak az utolsó talán 100 méter aszfalt burkolata nem készült még el. Az Önkormányzat erre a tavaszra ígérte az aszfaltozását, de sajnos a vírus járvány miatt még nem jutottak el idáig. Sebaj, jövőre bizonyosan elkészül.

Környék

Balatonfüred 4 völgye közül – Koloska-völgy, Kéki-völgy, Siske-völgy, Noszlopy-völgy, melyek az üdülő- és gyógyhelyekre olyannyira jellemző, különlegesen tiszta és hűs levegőt biztosítják Balatonfüred számára –  a Kéki-völgyben vagyok. A völgynek ezen a részén most járok először, meglepődve és elismeréssel tapasztalom az emberi kéz gondos munkáját, mellyel szemgyönyörködtető tájat alkotott, csodálom a gondosan és ízlésesen kialakított birtokokat, kerteket. Nagyszerű ez a hely, nagyszerű ez a táj, igen, “Nem csak a 20 éveseké a világ”.

Telek

Ez már egy igazi hétvégi házhoz illő méretű telek. 2339 m2, itt már sok mindre van lehetőség. Ezt már részben ki is használták, rengeteg gyümölcsfa lett ültetve. Amikor ezek termőre fordulnak lesz gyümölcse a bőven, de még a rokonainak is juthat. A telek lejtős a völgy irányába, felső részén meredekebben, az alsó részén kevésbé. Jó szabású, téglalap alakú, nagyjából déli tájolású.

Panoráma

Ahogy írtam, a itt a Balaton partján a “partközeli” vagy a “panorámás” ingatlanoké “a világ“. Ez a telek ugyan nem a part közelében van és nem is panorámás a tóra, de mégis megvan a sajátos varázsa. Gyönyörű a táj körös-körül, szívet lelket felemelő. És déli irányba nézve látható a Balaton is, igen, “Nem csak a 20 éveseké a világ”.

Közművek

Villany bevezetve, víz saját kútból. Hétvégi háznak elég is.

Ház

A ház 3 éve épült, még újnak mondható. Látszik is rajta, kívül-belül. Minden rendben van.

A földszinti nagy nappalival + étkezővel, konyhával és fürdőszobával, valamint az emeleti 3 hálószobával egy 5-6 tagú család vagy rokonság kényelmes elhelyezését biztosítja, a pincével, terasszal, kerttel kiegészítve pedig nagyszerű életteret ad a hétvégékre vagy akár az egész szezonra. Arról, hogy télen is vendéglátó és barátságos legyen, egy szép cserépkályha gondoskodik.

Miért érdemes megvásárolnia?

1. Nyaralónak
Hétvégéket, hosszú hétvégéket is itt tudja tölteni, az autópályáról viszonylag gyorsan ide érhet. A nyári hónapokat pedig, ahogy szabad ideje engedi, családjával itt töltheti. A 3 hálószoba lehetővé teszi népesebb családja elhelyezését is.
Ha vágyik a Balaton közelségére, de ugyanakkor szeretne egy saját világban a part sokadalmától, nyüzsgésétől eltávolodni, ha szeretne tágas tereket maga körül, ha szeretne szép természetet, kertet, bokrokat fákat maga körül, ha szeretne egy békés, alkotó és inspiráló környezetet maga körül, akkor mindezt itt megtalálja.

2. Vendégháznak
A szezonban, de talán még a szezonon kívül is sokak számára keresettek az ilyen tipusu ingatlanok. A rendkívüli mértékben megnövekedett belföldi turizmus által generált igények kielégítésével ez a ház jelentős bevételhez juttathatja.

Kedves potenciális Vevő! Ha bármelyik Ön lehetősége, Ne habozzon, hívjon, hiszen “Nem csak a 20 éveseké a világ”.


Hivatkozási szám: STARTLAK-[------]

Elhelyezkedés
Balatonfüred

 
Elhelyezkedés
Balatonfüred