Ezt a hirdetést archiválták.

Ház Kenese központjában - Balatonkenese, Fő utca 18

Balatonkenese Fő utca 18
2 éve, 7 hónapja

Hasonló hirdetések

  • Eladó Ház, Balatonkenese
    Balatonkenese
    IGAZI RITKASÁG BALATONKENESÉN. CSAK AZ OTP INGATLANPONT KÍNÁLATÁBAN. MINŐSÉG ÉS IGÉNYESSÉG TELJES ÖSSZHANGBAN! VITATHATATLAN ÁR/ÉRTÉKARÁNY! 900 m2 telekterületen felújított családi házat (szigetelt homlokzattal) kínálok eladásra Balatonkenese felső v...
    • Eladó ház, Lakás - Balatonkenese
    2 napja, 2 órája
    229 000 000 Ft
  • Eladó ház, Balatonkenese
    Balatonkenese
    Balatonkenesén festői környezetben eladó 793 nm-es belterületi telek, egy hangulatos, komfortos faházzal. A város egy igazán intim részén található kis házikóban a villany bevezetésre került. A jelenlegi tulajdonos 3 szobát, konyhát, és fürdőszobát a...
    • Eladó ház, Lakás - Balatonkenese
    2 napja, 3 órája
    14 900 000 Ft
  • Eladó ház, Balatonkenese
    Balatonkenese
    Balatonkenesén , hangulatos zsákutcában eladó fa ikerházikó egyik fele. Az ingatlan 32 nm-es, bájos fedett terasszal, buja kerttel rendelkezik. A közművek közül a villany ingatlanon belül, a víz az utcáról bevezethető. A telek adottsága, elhelyezkedé...
    • Eladó ház, Lakás - Balatonkenese
    2 napja, 3 órája
    29 990 000 Ft
  • Eladó nyaraló BALATONKENESE ALSÓRÉTI ÜDÜLŐTELEPEN!
    Balatonkenese
    A balatonkenesei LIDO HOME kínálatában! Balatonkenesén, az ALSÓRÉTI ÜDÜLŐTELEPEN, légvonalban 100 méterre a Balatontól eladó egy kifogástalan állapotú, kényelmes nyaraló! A tégla falazatú, Bramac cserép tetős ház 2021-ben teljes körű felújításon eset...
    • Eladó ház, Lakás - Balatonkenese
    1 napja, 7 órája
    149 000 000 Ft
  • Eladó felújított lakóház Balatonkenesén!
    Balatonkenese
    A balatonkenesei Lido Home megvételre kínál egy dupla telken fekvő (1400 m2), teljeskörűen felújított, 3 külön lakrészre osztott, összesen 6 szobás, 3 konyhás, 3 fürdőszobás parasztházat Balatonkenese központjában, kiváló helyen, éttermek, boltok köz...
    • Eladó ház, Lakás - Balatonkenese
    1 napja, 7 órája
    99 000 000 Ft
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-7785694
  • Kategória: Ingatlan
  • Alkategória: Eladó ház, Lakás
  • Hálószobák: 4
  • Alapterület (m²): 127
  • Hirdetés típusa: Kínál
  • Hirdető típusa: Cég / Szakember
Leírás
Eladó Balatonkenese központjában 1190 m2-es telken felújítandó/újjáépítendő lakóház.
Bent a város szívében, de közel a parthoz is.

 


Vasárnap dél van. Miskolc irányából Balatonfüred felé vezetek haza az autópályán és csodálkozom. Nem hiszem el, amit látok. Az elmúlt években rendszeresen néhányszor megtettem ezt az utat, de ilyet még nem tapasztaltam. Óriási a forgalom. Szokatlanul nagy. Ez jó, nincs is vele bajom, de korábban nem így volt. Az M7-es Budapestről kivezető szakaszán újabb meglepetés vár, kb. 10 km hosszan áll az autósor Budapest felé. Az M7-en megszoktam már a hétvégi erős forgalmat, de ez minden eddig tapasztalton túltesz.

Világunk gyorsuló tempóban motorizálódik. Egyre többek számára válik elérhetővé saját jármű, elsősorban személyautó megszerzése. A személyautó kiváltja a tömegközlekedést; hétvégi kirándulások, túrázások, különösen a nyaralások alkalmával szívesebben ül a család az autóba. Természetes, érthető. Azonban ennek az a következménye, hogy bár egyre jobb utakon, egyre jobb autókkal közlekedünk, mégis az utazás egyre több időt vesz igénybe. Egyre több időt töltünk autóvezetéssel.


Megközelítés

Balatonfüredről érkezem, még a 710-es kerülő úton is bizony jó félóra az út ilyenkor ez erős nyári forgalomban. Ez azonban jó hír azok számára, akik az autópálya felől érkeznek. Azoknak ugyanis, akiknek fontos, hogy a Balaton parti nyaralójukat minél gyorsabban elérjék, füredi helyett kenesei nyaraló vásárlása előnyösebb választás lehet, utanként kétszer félórát megtakaríthatnak. Természetesen végig jó minőségű, aszfaltozott utakon jöttem, ide megérkezni télen sem jelenthet semmilyen gondot.

Környék

Balatonkenese első számú utcájába vagyok, a Fő utca 18-ban. Ez itt a város lakóövezeti központja, bár közel van ide a part – kb. 10 perc séta -, de már elég távol ahhoz, hogy a nyaralók, turisták pezsgő forgataga, zaja már ide ne érjen fel, ne legyen zavaró.

Nagyszerű a környék. Autóba sem kell ülnöm, 1-2 perc alatt gyalog mindent elérhetek innét, amire a hétköznapi életben akár itt lakóként, akár nyaralóként szükségem lehet. Elindulva az utcában pár lépés a COOP-mini, a Katica Pékség- Kávé és Teaház, Reggeliző GLS csomagpont, – mindenkinek csak ajánlani tudom, finom süteményeket és kiváló zamatú kávét fogyaszthat itt. Elhaladok a Coop-ABC, Zöldséges, Termelői Piac, Takarék Bank, Vegyes kereskedés, Fodrászat, Fogászati és orvosi rendelő előtt, pár 10 méter után pedig elérem a Polgármesteri Hivatal épületét, majd a Katolikus Templom tornyai magasodnak fölém a fák koronái között, méltósággal és nyugalmat árasztva. Magyar táj, magyar érzések, ahogy elhaladok előttük.

Tovább menve a part irányába hamarosan elérem a Kenese Kikötőt, ahol válogathatok a jobbnál-jobb éttermek, vendéglők, bisztrók, kávézók között, hűsölhetek a Balaton selymes vízében a Vak Bottyán strandon vagy a tovább menve az Alsóréti szabad strandon. És meg is érkezem a Balatonfői Yacht Club-hoz és a Vitorlás kikötőhöz.

Nagyszerű ez a környék. Bent vagyok a város szívében, de közel vagyok a parthoz is.

Telek

Ez egy remek telek. 1190 m2, jó szabású és jó tájolású. Ritkaság a Balaton parti települések belterületén, ahol [------] esetleg 900 m2 a megszokott telekméret. Kiváló adottságai alapján számtalan lehetőség megvalósítható itt.

Közművek

Természetesen minden közmű adott, víz, csatorna, villany és gáz bevezetve.

Különleges értéket jelenthet a telken található ásott kút, mely bár régóta használaton kívül van, jelenleg is látható benne víz. Rendbe tétele után egy szépen parkosított kertet képes az éltető vízzel ellátni, vízdíj nélkül.

Ház

A ház az 1930-as években épült. Akkoriban a város legszebb házai közé tartozott. Jól megépített masszív ház, kő és tégla falakkal. Sokáig és több funkcióban is szolgálta tulajdonosait, akik itt is laktak és – tekintve a településen belüli kiváló elhelyezkedését – utcára nyíló vállalkozást is működtettek benne.

Azonban eljárt felette az idő. Talán felújítható, talán átépíthető. Ha nem, akkor eljött az ideje, hogy átadja a helyét valami szebbnek, valami újnak, következő lakóinak ismét szerető otthont, esetleg ismét biztos megélhetést teremtsen. Ez az élet rendje.

Miért érdemes megvásárolnia?

1. Lakóháznak, nyaralónak

Az épületet felújítva, átépítve vagy újat építve itt egy luxus igényeket is kielégítő otthont teremthet, a mai igényeket mindenben kielégítő házzal, medencével és szépen parkosított telekkel.

Ha vágyik a Balaton közelségére, de ugyanakkor szeretne egy saját világban a part sokadalmától, nyüzsgésétől eltávolodni, ha szeretne tágas tereket maga körül, ha szeretne szép természetet, kertet, bokrokat fákat maga körül, ha szeretne egy békés, alkotó és inspiráló környezetben lenni, akkor mindezt itt megteremtheti.

Lakóháznak: Télen-nyáron itt lakhat, ha munkája engedi “home office”-ból itt is dolgozhat.

Nyaralónak: Hétvégéket, hosszú hétvégéket is itt tudja tölteni, az autópályáról gyorsan ideérhet. A nyári hónapokat pedig, ahogy szabad ideje engedi, családjával itt töltheti.

Bent a város szívében lehet, de közel a parthoz is.

2. Társasház építésére

A 30%-os beépíthetőség megengedi 360 m2 földszinti alapterület + a tetőtér beépítését. Ez akár egy többlakásos társasház megvalósítására is elegendő lehet.

3. Vállalkozás működtetésre
A közelben működő vállalkozások vonzzák a tömegeket, a fogyasztókat. Amennyiben Kenesén szeretne vállalkozását működtetni, és ez a közönség az Ön terméke vagy szolgáltatása fogyasztója is lehet, ennél jobb környezetet Kenesén aligha találhat.

Kedves potenciális Vevő! Ha bármelyik Ön lehetősége, Ne habozzon, hívjon!


Hivatkozási szám: STARTLAK-[------]

Elhelyezkedés
Balatonkenese

Fő utca 18

 
Elhelyezkedés
Balatonkenese

Fő utca 18