Autó hirdetés kisokos – gyorsan, jó áron, egyszerűen eladni

Budapest
5 éve, 4 hónapja


Kép forrása: https://carinsuranceinfo.co.uk/


Az életének egy pontján szinte mindenki eladja az autóját. Ha ezt költséghatékony módon szeretnénk megtenni, akkor nem adjuk be kereskedőnek, hanem saját magunk hirdetjük meg az autót, leginkább on-line felületeken.


Az autók hirdetéseit böngészve láthatjuk, hogy sok a hiányos információkat tartalmazó, kép nélküli hirdetés. Szánjuk rá az időt, hogy ha meghirdetjük az autónkat, akkor minden szükséges és az érdeklődők számára érdekes információt feltöltünk a hirdetéshez. Ez egy rendes autóhirdetős oldalon nagyjából egy órát fog igénybe venni, de figyelembe véve a célunkat, ez nem is olyan sok. Hiányos hirdetéssel sok potenciális vevőtől eshetünk el, a célunk pedig az, hogy minél hamarabb megtaláljuk azt, aki pont a mi autónkra vágyik. Ezen kívül azt se felejtsük el, hogy egy hiányosan kitöltött adatlap rengeteg felesleges telefonhívást fogunk magunknak generálni.

Összeszedtünk néhány tippet, amit érdemes szem előtt tartani autó hirdetés feladása előtt:


Fényképek


Fényképek nélkül nem is érdemes feltölteni hirdetést, hiszen nélküle egyszerűen elveszik a hirdetésünk, senki nem fog érdeklődni iránta. Az sem mindegy, hogy milyen és mennyi képet készítünk és töltünk fel.

Kezdjük az egészet egy alapos külső-belső takarítással, koszos autóról képet feltölteni nem segíteni fogja az eladást, hanem hátráltatni.

Keressünk egy semleges hátteret lehetőség szerint akkor, amikor tiszta az idő és természetes fény mellett csinálhatjuk meg a fotókat.

Kívül-belül minden oldaláról készítsünk több képet, ha esetleg van sérülés az autón, akkor azokról is.


Hirdetés szövege


Ahogy azt már korábban is említettük, az adatlapot minél részletesebben töltsük ki, minél több mindent tud az autó, annál többért tudjuk természetesen eladni. A szabad szöveges részben írjuk le azokat a pozitívumokat is, amik hozzáadnak az autó értékéhez, például jó állapotban lévő gumik, frissen cserélt akkumulátor, nemrég történt műszaki vizsga vagy nagyszervíz.

A legtöbb oldalon kis összegért kiemelhetjük hirdetésünket, ha gyorsan szeretnénk eladni, ezt is nagyon ajánlott megtenni.


Ár meghatározása


Az ár meghatározásának a legegyszerűbb módja, ha megnézzük a hirdetési oldalakon, hogy hasonló felszereltségű és évjáratú autók milyen áron vannak hirdetve. Érdemes azzal is kalkulálni, hogy minden érdeklődő alkudni szeretne majd, ezért az ár meghatározásánál hagyjunk egy kis mozgásteret erre is.


Elérhetőségek


Az utolsó, de egyik legfontosabb, hogy adjunk meg mobiltelefonszámot és e-mail címet is, valamint tüntessük fel azt is, hogy magánszemélyként hirdetünk.




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest