Baba érkezik, mire lesz szükségünk?

Budapest
5 éve, 3 hónapja

Egy kisbaba születésénél hajlamosak a szülők túlköltekezni, főleg az első gyermek érkezésénél. De vajon mire van szüksége igazán a babának és a mamának, azt nagyon nehéz mérlegelni. Ha nem akarunk nagyon a pénztárcánk mélyére nyúlni, a használt baba mama termékek között válogathatunk kedvünkre, jó minőségű holmikat töredék áron megvásárolhatunk.

A használt ebben az esetben nem jelent túlhordott, megviselt holmik, hiszen nem sokáig használjuk, például a ruhákat az első pár hónapban havonta cserélhetjük.


Mik a legfontosabbak a kelengye listán?


Babaágy és pelenkázó

Kiváló ágyakat találhatunk a használt piacon, érdemes olyat választani, amiben kókusz matrac van és állítható magasságú. Amíg pici a baba megemelhetjük, ahogy nő egyre lentebb helyezhetjük. Választhatunk kombinált ágyat, ami a pelenkázóval együtt vásárolhatunk meg, ezek általában átalakíthatók. Én nagyon kedveltem a babaöböl ágyat, amit a szülői ágyhoz lehet rögzíteni. Így mindig a közelünkben lehet a gyermekünk és az éjszakai ébrenléteket is lerövidíti.


Babakocsi, babahordozó

A babakocsi kiválasztása nagy körültekintést igényel. Könnyű elveszni a kínálatban, rengeteg féle márka és modell közül lehet választani. Az hogy milyen kocsit választunk igény függő, van, akinek az a fontos, hogy könnyen összecsukható és kis helyen elférjen, van, aki kifejezetten rossz terepviszonyokra, felfújható kerekes lengés csillapítós modellt választ.  Érdemes olyat választani, amihez autós hordozó is csatlakoztatható, 3 az 1-ben babakocsi, főleg ha sokat járunk autóval. Mint például ez a Stokke Xplory V4 babakocsi, ami kategóriájában prémium modellnek számít. Nagyvárosban praktikus lehet a hordozókendő, vagy kenguru használata. Az én gyerekeim nagyon szerették, ha kendőbe kötöttem őket, könnyebb volt a tömegközlekedés, mint babakocsival és bármilyen nyűgös napon megoldást jelentett.



Öltöztetés

Az első hónapokban rohamos léptekkel fejlődnek az újszülöttek, így szinte havonta változnak a méreteik.  A gyakran használt ruhákból minimum 3 darab kell (egy a babán, egy a szekrényben, egy a mosásban). Kardigán, kabátka, bundazsák egy darab is elegendő. Rugdalózóból és body-ból érdemes több darabot beszerezni, hogy mindig legyen váltás Évszaknak megfelelő kissapka és cipőcske hasznos kiegészítő.


Etetés és ápolás

Az első fél évben a babának a legmegfelelőbb táplálási módja az anyatej. Ha a szoptatás mellett fejni is szeretnénk érdemes egy mellszívót beszerezni. Abban az esetben, ha nem sikerül a szoptatás cumisüvegekre és sterilizálóra is szükség lehet, de ezeket ráérünk a baba születése után megvásárolni, ha szükség van rá. A baba fürdetésére legalkalmasabb a kiskád, célszerű természetes alapanyagú, illatanyag mentes ápolási termékeket használni, amik nem allergizálnak.  


Baba biztonság

Amíg a baba nem kezd mászni, nincs szükség biztonsági intézkedésekre, de ahogy elindul ajánlott a konnektorokat bedugni, a bútorok sarkait sarokvédővel ellátni, esetleg biztonsági ajtórácsot felszerelni lépcsők elé és a szekrényajtókat, fiókokat babazárral védeni.


Cimkék: baba mama, kelengye lista, baba érkezik




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest