Garázsvásárlás - pro és kontra

Budapest
5 éve, 6 hónapja

A KSH által hazánkban végzett felmérése szerint a háztartások 80 százalékának, azaz ötből négynek van autója, majdnem húsz százalékuk pedig 2 autóval rendelkezik.

 

Szintén kiderül a felmérésből az is, hogy a magyar családok legértékesebb vagyontárgya a lakóingatlanuk, ezt követi a gépjárművük.

 

Ennek az adatnak az ingatlanpiacra is nagy hatása van, így nem meglepő, hogy az ingatlanportálokon a legfontosabb keresési szempontok közé tartozik, hogy az adott családi házhoz vagy lakáshoz van-e garázs vagy kocsibeálló.

 

A www.maxapro.hu hirdetési oldalon szétnézve, a garázs kulcsszóra keresve több mint 3000 találatot kapunk. Ha önálló garázst szeretnénk vásárolni, akkor nincs olyan könnyű dolgunk, hiszen ilyen hirdetésből nagyon keveset találunk. Budapestre területére szűrve a keresőben megállapíthatjuk, hogy megközelítőleg 30 darab eladó garázs található, amiből megállapíthatjuk, hogy általában a házzal vagy lakással együtt érdemes garázst vagy kocsibeállót vásárolni.

 

Az újépítésű lakópark projektek kivitelezése során az építtetőknek kötelező lakásonként minimum egy garázshelyet vagy kocsibeállót biztosítani. Ezek megvásárlását sokszor nem teszik kötelezővé a lakás megvételével együtt, azonban érdemes megfontolni, hiszen számos előnye van. Befektetési céllal is érdemes megvásárolni, hiszen ha nem rendelkezünk gépjárművel, bérbe adhatjuk a garázshelyet. Magyarország nagyvárosaiban is egyre több helyen fizetős a parkolás, tehát az autó utcán való parkoltatása sok helyen nem megoldható vagy nem gazdaságos. Ezen kívül azt sem szabad elfelejteni, hogy nem biztonságos és a gépjárműnek sem tesz jót, hiszen a hőmérsékleti különbségek, a csapadék, a rágcsálók mind-mind veszélyeztetik az autónkat és növelik az amortizáció mértéket.

 

Kutakodtunk kicsit, hogy megéri-e az autó amortizációja szempontjából kitenni a gépjárművet az utcai parkolás veszélyeinek és viszontagságainak. Ha nagyobb értékű, jó állapotú autónk van, akkor egy-egy időjárásból fakadó vagy koccanási kár is több tíz, de rosszabb esetben akár több százezer forintos alkatrész javítási vagy pótlási költséget jelenthet. Érdemes tehát garázsba fektetni, és nem csak az ingatlan értékállósága, hanem a gépjármű amortizációjának és az abból fakadó költségek csökkentése miatt is.

 

Kedvező ajánlatokért autóalkatrész témában a Autoalkatreszek24.hu oldalon találhat! (X)




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest