Gyerekszoba kialakítása

Budapest
5 éve, 4 hónapja

A gyerekszoba kialakításában sok mindent szem előtt kell tartani, fontos hogy hol helyezkedik el a lakásban, legideálisabb a déli, dél-nyugati vagy dél-keleti tájolás, így világos, napos szobát kapunk.


A legnagyobb hiba, amit elkövethetünk a gyerekszobával kapcsolatban, az az, hogy a lakás legkisebb szobáját választjuk ki. Gondoljunk bele, hogy mi mindenre is fogjuk használni azt a helységet, és így megelőzhetjük a későbbi költözködést, és újbóli lakásfelújítást. Ha nem akarjuk, hogy a nappali legyen tele játékkal és baba holmival, akkor érdemesebb egy tágas, nagyobb helyiséget kialakítani a csemeténknek. Az idő múlásával ennek a szobának bizony egyre több funkciója lesz.


Ha kiválasztottunk a megfelelő szobát, akkor jöhet az átalakítás!



A gyerekszoba burkolatnál a legfontosabb hogy könnyen tisztítható legyen, mert számíthatunk elég sok szennyeződésre, illetve meleg, puha hatású buroklatot válaszunk. A legjobb, ha valamilyen faburkolatot kombinálunk szőnyegekkel.

A fal festése vagy tapétázása a legelterjedtebb. Bármelyiket válasszuk itt is törekedjünk, hogy minél könnyebben javítható legyen. A fehér és a pasztellszínek nyugalmat árasztanak, körül ölelik a gyerekeket, bár a gyerek szobáknál szeretnek élénk színeket használni, mi ezt nem ajánljuk.

Bútorokat és kiegészítőket a gyermek életkorától függően válogathatunk. A Nelzi bútorai és kiegészítői között csodálatos dolgokat találhatunk, amivel feldobhatjuk a szobát.


Csecsemőkor: a gyerekszoba elsősorban az anyuka kényelmét kell, hogy szolgálja. A legfontosabb bútordarabok a kiságy, pelenkázó komód, polcok, szoptató karosszék.

Totyogós kor: legfontosabb a biztonság, ilyenkor jön jól a sok lekerekített sarok és a bedugott konnektor. Az egy-két éves gyermeknek nagy a mozgásigénye, ezért hagyjunk neki teret, ahol levezetheti az energiáit.

Óvodáskor: megnő a tárolási igény, több polcra, fiókra van szükség. A gyerek ízlése sokat fejlődik óvodáskorában, ezért a dekorálásnál már figyelembe vehetjük az ízlését.

Iskoláskor: Újabb fontos bútor kér helyet magának, ez pedig az íróasztal és a hozzá tartozó szék. Az asztal legyen állítható magasságú, fiókos és ha lehet, természetes fény közelébe helyezzük el. Legyen helyi világítás. A szék támassza a gerincet, kemény ülőfelületű és állítható magasságú legyen.

Kamaszkor: Belépnek az életünkbe a barátok, ezért a szoba legyen alkalmas a fogadásukra is. Az elektromos tervezésnél figyelni kell a megnövekedett igényekre, úgymint számítógép, zenehallgatási, TV nézési lehetőség, telefon. Engedjük meg a kamasznak, hogy a saját ízlése szerint dekorálja a szobáját!




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest