Készíts velünk karácsonyi dekorációt

Budapest
2 éve, 4 hónapja

Lassan december közepe felé haladva már mindenki rááll az ünnepi készülődésre. Sokan imádják a karácsonyi hangulatot megteremteni otthonukban, így legújabb cikkünkkel nekik kedvezünk. Ha te is szívesen töltöd alkotással a szabadidődet, és előszeretettel gyártasz saját, egyedi díszeket az ünnepekre akkor ezt a cikket mindenképp el kell olvasnod.

 

Karácsonyi dekoráció házilag

Kép forrása: Freepik.com

 

A korábbi évekhez képest, ebben a szokatlan helyzetben, mindenki több időt töltött el a négy fal között az otthonában. Ezáltal még fontosabbá vált, hogy az életterünk meghitt, komfortos és hangulatos legyen. Az ünnepek idején ez hatványozódik, főleg ha végre lehetőség lesz a családdal együtt ünnepelni. A karácsonyi trendek jönnek-mennek és nem csak követni nehéz az új divatokat, de finanszírozni is. Arról nem is beszélve, hogy a felkapott dekorációk másolásával előbb-utóbb mindenkinél ugyanolyan lesz az ünnepi lakásdekoráció. Ennek elkerülése érdekében hoztunk néhány szuper pénztárcabarát dekor ötletet, amelyet te is könnyedén elkészíthetsz.

 

Nem csak egyedi, de ehető is

 

Az egyik klasszikus süteménye a karácsonynak, amely mára már nélkülözhetetlen a megfelelő hangulathoz, az a mézeskalács. Azonban gondoltál már arra, hogy dekorációként használd? Ha még nem itt az idő! Ebből a kis édes finomságból megannyi féle dekorációt készíthetünk. Arról nem is beszélve, hogy maga az elkészítés, sütés és a díszítés is igencsak szórakoztató elfoglaltság lehet. A dekor elkészítéséhez, szerezz be kék, piros és sárga ételfestéket (hiszen ezekből a színekből szinte minden szín kikeverhető), vegyél valami különleges, színes cukorszórást, ehető gyöngyöket, virágokat, és kezdődhet is a dísz készítés. A mézeskalácsok bárhová, akár a fára is jók lehetnek, a lényeg, hogy sütés előtt minden formát lyukassz ki a tetején!

 

Karácsonyi dekoráció otthon

Kép forrása: Unsplash.com

 

Gyümölcs mint dekoráció

 

A boltokban megvásárolható ünnepi kellékek valóban igazán gyönyörűek, viszont nem  valami különlegesek és egyediek. Ha szívesen kiélnéd a kreativitásod az ünnepi szezonban, akkor ezt a dekorációt mindenképpen készítsd el. A természet kincsei, az almák, narancsok, különféle bogyók és sok más finom gyümölcs remek alapanyaga lehet az ünnepi dekornak. A titok, hogy hagyd szárnyalni a fantáziádat és a kreativitásodat! Az egyik szuper ötletünk a szárított gyümölcs koszorú. Ehhez szerezz be egy fűzfa-, nyírfa- vagy vesszőkoszorút, gyümölcsöket és fűszereket. A gyümölcsöket vágd egységesen 4-6 milliméteres szeletekre, majd szárítsd őket a sütőben 4-5 órán keresztül 50-60 fokon. Vastag tűvel és cérnával erősen hurkold oda a koszorú ágaihoz a gyümölcsöket. (Tipp: A gyümölcs karikákat ne a középen, hanem a gyümölcshéjaknál szúrd át így tartósabb marad a rögzítés. Ha egész gyümölcsöket szeretnél a koszorúra rögzíteni, használj kis mennyiségben ragasztópisztolyt ).

 

Karácsonyi ajtódísz a Maxaprón

Kép forrása: Freepik.com

 

A másik szuper ötletünk, pedig a narancs-szegfűszeg dísz. Ehhez egy narancsra, szegfűszegre és keskeny szalagra lesz szükséged. Tekerd a szalagot a narancs köré úgy, hogy négy egyenlő részre legyen vele osztva a gyümölcs. Ezek után már csak annyi a dolgod, hogy a szegfűszegeket tetszés szerint beleszúrod a narancsba. (Tipp: Érdemes a kereszteződéseknél egy gombostűvel fixálni a szalag helyét, különben könnyen lecsúszik.)

 

Karácsonyfa tésztából

 

Karácsonyi dekoráció készítése otthon

Kép forrása: Freepik.com

 

Egyszerű de mégis különleges és nagyon mutatós karácsonyi díszt lehet készíteni akár egyszerű tésztából is. Szükséged lesz kagyló- és masnitésztára, gyöngyökre, egy kartonból készült kúpra, ragasztópisztolyra és festékre. Először is vágd a kartont félkör alakúra és ragassz belőle kúp formát és várd meg míg megszárad a ragasztó. Ezután ragasztó vagy ragasztópisztoly segítségével kezd el a tésztákat rögzíteni a kartonra. Haladj lentről felfelé, sorról sorra. A kagylótésztákat a fa formájára használd, majd tegyél egy masni tésztát a tetejére csúcsdísznek. (Tipp: Várd meg, míg megköt a ragasztó, ami azért fontos, mert minden sor támasztani fogja az alatta lévőt). Miután készen vagy a ragasztással, várd meg amíg teljesen megszárad, majd óvatosan fesd le a kívánt színre. Bármilyen gyönggyel vagy apró kővel díszítheted. (Tipp: Ha fújós festékkel dolgozol, érdemes a csúcsdíszt utólag, már lefestve felragasztani.)




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest