Ez a hirdetés több mint 3 hónapja frissült utoljára. Lehet, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz.

Új vs. használt ruha

Budapest
2 éve, 4 hónapja
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-8218415
  • Kategória: Eladó
  • Alkategória: Ruházat, Ruha
Leírás
Manapság a használt ruha vásárlása egyáltalán nem tartozik a kínos vagy ciki dolgok közé. Sőt inkább a környezet tudatosság az ami hozzá köthető. Ebben nagy szerepe van a divatiparnak amely, jelenlegi állapotában környezeti és társadalmi szempontból sem fenntartható. Napjainkban egyre több használt ruhát árusító webáruházat és üzletet lehet találni, ami nem is csoda, hiszen egészen nagy népszerűségnek örvend a másodkézből való ruha piac. Ez annak is köszönhető, hogy számos esetben sokkal minőségibb darabokhoz lehet hozzájutni kedvezőbb áron, mintha új termék választottunk volna.
Kép forrása: Unsplash.com
 
Ha ennyire jó dolog másodkézből ruhát venni akkor az új ruháknak búcsút is intsünk? Melyik a jobb döntés? Legújabb cikkünkben ezekkel a kérdésekkel foglalkoztunk. Felsoroltuk az új és a használt ruhák pró és konra érveit, hogy segítsünk.
 
Új darabok előnyei
 
-Maga a vásárlás élménye egy butikban vagy plázában. Vannak akik kifejezetten élvezik az órákon át tartó bolyongást a ruhák között sőt nyugtató, hatással is van rájuk, kikapcsolódásként élik meg.
 
-Az új ruhákról biztosan tudjuk, hogy néhány felpróbáláson kívül, nem hordta senki. Ez egy különleges érzetet ad hozzá a vásárláshoz valamint a későbbiekben a ruha hordásához is.
 
-A tudat, hogy megengedhetjük magunknak, akár mennyibe is került szintén boldoggá tesz minket, az anyag új illata és a címke kivágása mellett.
 
Új darabok hátrányai
 
-Az új ruhák beszerzése, sok esetben hosszadalmasra nyúlhat, hiszen bizonyos boltok csak egy adott stílusú vagy fajtájú terméket értékesítenek. Emellett ezen üzletek a szezonális divat darabjait kínálják, így nehezebb is megtalálni a számunkra megfelelőt, ha konkrét elképzelésünk van az adott darabról.
-Általában ezek a ruhadarabok igen csak drágák, főleg a fast fashion boltokban. Sokan kényszerülünk arra, hogy minimálisra csökkentsük a vásárlásokat, mert nincs rá keret. Sajnos hazánkban a keresetek és a fogyasztási cikkek ára nem a legszerencsésebb arányban viszonyul egymáshoz.
-A divatipar az egyik legnagyobb környezetszennyező a világon. Egy farmer vagy egy póló elkészítéséhez hatalmas mennyiségű vizet használnak fel illetve ezen darabok repülőn, hajón való szállítása megannyi szén- dioxid kibocsájtást eredményez. Ráadásul az ebben az iparágban a gyártásban résztvevők nem ritkán szégyenletes körülmények között dolgoznak.
Használt ruhák előnyei
-A használt ruhák egyik legnagyobb előnye a kedvező ár. Ezek a termékek az eredeti ár töredékéért érhetőek el és többségében jó állapotnak örvendenek. Mellesleg számos márkás ruhára is szert lehet tenni szintén kedvező áron.
-Kevesebb hulladék keletkezik. Ha fontosnak tartod a környezetvédelmet, és szeretnél többet tenni a környezetünkért, akkor kezdheted a másodkézből való ruhák vásárlásával. A már nem használt darabok 85%- a kerül hulladéklerakóba, ahelyett, hogy új gazdát találna és olyasvalaki birtokába kerülne, akinek szüksége van rá.
-A second hand ruhák egyik nagy előnye amellett hogy a minőségük nem feltétlenül rosszabb mint a fast fashion daraboké, hogy azon sem kell aggódnunk vajon kisebb lesz-e a mérete már az első mosás után. Ráadásul lehetőségünk nyílik az igazán egyedi öltözködésre, mivel kisebb az esélye annak, hogy az általad vásárolt használt ruha szembejön veled.
Használt ruhák hátrányai
-Megannyian idegenkednek attól, hogy felvegyenek olyan holmikat, amelyek hozzáértek egy vadidegen testéhez még akkor is, ha láthatóan nem agyonhordott darabokról van szó, hanem csupán néhány alkalommal viseltekről.
-Ha turálóban vásárolsz, a megvásárolni kívánt cuccokat kellően alaposan és gondosan át kell nézni, hogy nincs e rajtuk folt vagy sérülés, hiszen csak akkor célszerű megvenni. Ilyenkor felmerül az is, hogy nincs rájuk garancia. Nyilvánvalóan nem fogják tudni kicserélni egy ugyanolyan darabra ha valamilyen hibát később veszel észre rajta.
-A használt ruházat beszerzése másfajta folyamat. Lehetséges, hogy nagy a választék, azonban az általad kinézett öltözék sajnos nem a te méreted, így kénytelen vagy lemondani róla.

Kapcsolat a hirdetővel
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.


Elhelyezkedés
Budapest


Hasonló hirdetések

 
Kapcsolat a hirdetővel
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.
Üzenet küldése a hirdetőnek
Érdeklődésed elküldésével elfogadod tájékoztatónkat és kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy a maxapro.hu üzemeltetője, a weboldal használata során megadott adataidat az Adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.
Elhelyezkedés
Budapest