Veterán autóra vágysz?

Budapest
3 éve, 1 hónapja

A veterán autók Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendenek. Mitől oldtimer egy autó? Minimum harminc évesnek kell lennie, és kell egy oldtimer-vizsgát tennie.

Egy harminc, negyven, vagy akár százéves autót is ugyanolyan kritériumok alapján kell vizsgáztatni, mint az újakat. Az igazi előnyök csak az oldtimer-vizsga megszerzése után járnak. A vizsga során nagyon fontos, hogy a jármű eredeti műszaki jellemzőit nem változtatták meg vagy annak megfelelően állították helyre, valamint olyan esztétikai állapotban van, hogy alkalmas típusának bemutatására. Második lépés a forgalomba helyezés előtti műszaki átvizsgálás. Harmadik, záró lépés a Kormányablakban kiváltani a forgalmi engedélyt.


Oldtimer kedvezmények:

  • - adómentesség, 

  • - kedvezményes kötelező biztosítás

  • - 5 éves műszaki érvényesség


Ha oldtimer autót szeretnél, mélyen a zsebedbe kell nyúlnod. Egy jó állapotú veterán autó ára több millió forint is lehet. De valljuk be van egy különleges feelingje ezeknek a járműveknek és nosztalgikus érzés fog el, ha rájuk nézünk. A tulajdonosok óvják, féltik ezeket az autókat és általában jó körülmények között tartják. A veterán autókat rendszerint kiállításokon és expokon szokták felvonultatni. 


A kor függvényében léteznek antik, veterán, klasszikus és nosztalgia kategóriák, meg ezeknek mindenféle alkategóriái is, de ezeket leginkább csak a múzeumi nyelvezetre adók használják.


Veterán autó szervizelése:

Egy 40-50 éves autóhoz alkatrészt találni nem könnyű feladat, de már külön iparág épült erre is. Érdemes felkeresni autóbontókat, ahol találhatunk jó áron bontott alkatrészt. Általában a tulajdonosok maguk végzik a restaurálást, hiszen a saját kezűleg szervizelt autó és az összerakott autó között óriási különbségek lehetnek.


Skoda 1000MB eredeti állapotú


Skoda 1000MB

Ez az 1969-es évjáratú Skoda 1000MB típusú autó, korának legkényelmesebb és legjobb autója volt. Még ma is gyönyörű állapotban van. A lekerekített, gömbölyded formával igazi időutazáson vehetünk részt. Az ára 7 100 000 forint. 


Mercedes Benz SL 380


Mercedes Benz sl 380 veterán autó


Rendkívül elegáns ez a Mercedes Benz SL 380, 1982-es évjáratú autó.  Lejárt külföldi okmányokkal árulják. A kétajtós sport kivitelben bőrüléses változatban. Az ára 3 600 000 forint. 




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest