Ezt a hirdetést archiválták.

ELADÓ ~60.000 m2-es, LAKÓ CÉLÚ FEJLESZTÉSRE ALKALMAS BELTERÜLETI INGATLAN PANNONHALMÁN - Pannonhalma

Pannonhalma
1 éve, 12 hónapja

Hasonló hirdetések

  • Eladó Telek, Pannonhalma
    Pannonhalma
    BEFEKTETŐK FIGYELEM! Győr-Moson-Sopron megyében, Pannonhalma város külterületén eladó, 45 792 nm nagyságú telek. A terület közvetlenül a 82-es számú főút mellett található. Megközelítés szempontjából kiváló, hiszen az autópályától 11, a péri repülőté...
    • Telek - Pannonhalma
    1 napja, 9 órája
    220 000 000 Ft
  • Eladó Telek, Pannonhalma
    Pannonhalma
    PANNONHALMA ELADÓ ÉPÍTÉSI TELEK 2263 NM, BELTERÜLETI, ÖRÖKPANORÁMA PANNONHALMI APÁTSÁGRA ÉS AZ ARBORÉTUMRA! A telek felső részéről rálátás a környező falvakra és a Bakonyra. A terület, déli tájolású, egészen enyhén emelkedik az utca szintjétől. Az in...
    • Telek - Pannonhalma
    1 napja, 9 órája
    25 000 000 Ft
  • Eladó Telek, Pannonhalma
    Pannonhalma
    BEFEKTETŐK FIGYELEM! Győr-Moson-Sopron megyében, Pannonhalma város külterületén eladó, 45 792 nm nagyságú telek. A terület közvetlenül a 82-es számú főút mellett található. Megközelítés szempontjából kiváló, hiszen az autópályától 11, a péri repülőté...
    • Telek - Pannonhalma
    2 napja, 8 órája
    220 000 000 Ft
  • Eladó Telek, Pannonhalma
    Pannonhalma
    BEFEKTETŐK FIGYELEM! Győr-Moson-Sopron megyében, Pannonhalma város külterületén eladó, 47 739 nm nagyságú telek. A terület közvetlenül a 82-es számú főút mellett található. Megközelítés szempontjából kiváló, hiszen az autópályától 11, a péri repülőté...
    • Telek - Pannonhalma
    2 napja, 8 órája
    220 000 000 Ft
  • Eladó Telek, Pannonhalma
    Pannonhalma
    BEFEKTETŐK FIGYELEM! Győr-Moson-Sopron Vármegyében, Pannonhalma város külterületén eladó, 47 739 nm nagyságú telek. A terület közvetlenül a 82-es számú főút mellett található. Megközelítés szempontjából kiváló, hiszen az autópályától 11, a péri repül...
    • Telek - Pannonhalma
    4 hete
    220 000 000 Ft
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-5573648
  • Kategória: Ingatlan
  • Alkategória: Telek
  • Alapterület (m²): 60000
  • Hirdetés típusa: Kínál
  • Hirdető típusa: Cég / Szakember
Leírás
Pannonhalma belterületi részén, mezőgazdasági művelésből kivont ~60.000 m2-es, cirk 35 építési telek kialakítására alkalmas fejlesztési terület eladó.
Ár: 175.000.000,-Ft
Tel.: [------]
ELADÓ ~60.000 m2-es, LAKÓ CÉLÚ FEJLESZTÉSRE ALKALMAS BELTERÜLETI INGATLAN PANNONHALMÁN

Pannonhalma, festői természeti adottságokkal rendelkezik, emellett a több mint 1000 éves Apátság hagyománya, kultúrája, gasztronómiája ez idáig is vonzotta mind a turistákat , mind azokat, akik ebben az ideális lakó környezetben kívántak letelepedni, Győrtől 20 km-re. Ahol minden adott egy nyugodt élethez, egy kisvároshoz méltó infrastruktúrával (bölcsőde, óvoda, iskola, okmányiroda, orvosi ellátás, bevásárlási lehetőségek, cukrászda, kávézó, stb.).
A jelenlegi átadási határidőkkel rendelkező fejlesztések (Pannonhalma-Győr kerékpár út, uszoda, szálloda, Önkormányzati látogató központ, termál (gyógyvíz) fürdő stb.) óriási lökést adnak a településnek. Aminek eredményeként az életkörülmények javulnak, az ingatlan kereslet/árak növekednek. Pannonhalma jó befektetés!

Pannonhalma város, észak-nyugat Magyarországon, Győr-Moson-Sopronban, a Pannonhalmi kistérségben helyezkedik el, aminek a település a regionális központja. A kisváros Győr vonzáskörzetébe tartozik. A térséget fejlett gazdaság, alacsony munkanélküliség, magas átlag jövedelem jellemzi.

Az ELADÓ ingatlan, Pannonhalma belterületi részén helyezkedik el. A rendezési terv alapján a terület nagy része falusias lakóövezet a másik része városközponti vegyes terület. Az övezetek jellemzőit az alábbiak tartalmazzák:

Általános falusias lakóterületek (Lf4):

(1) A falusias lakóterület lakóépületek, valamint a mezőgazdasági építmények, továbbá a helyi lakosságot szolgáló, környezetre jelentős hatást nem gyakorló kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó építmények elhelyezésére szolgál.
(2) Általános falusias lakóterületen,
a) 4000 m2 -nél nagyobb építési telken max. 12 rendeltetési egység helyezhető el (egy vagy több épületben, telepszerű beépítéssel)
b) [------] m2 közötti méretű építési telken max. 6 rendeltetési egység helyezhető el (egy vagy több épületben, telepszerű beépítéssel)
c) [------] m2 közötti méretű építési telken max. 3 rendeltetési egység helyezhető el (egy, kettő vagy három épületben)
d) [------] m2 közötti méretű építési telken maximum két rendeltetési egység helyezhető el (egy vagy két épületben)
e) 500 m2 -nél kisebb építési telken egy rendeltetési egység helyezhető el.
(3) Az előkert, oldalkert és hátsókert minimális mérete beépített környezetben a kialakulthoz kell igazodjon, referencia hiányában az előkert legkisebb mérete 5,0 m, az oldalkert legkisebb mérete oldalhatáros beépítésnél 4,0 m, szabadonálló beépítés esetén 3,0 m, a hátsókert legkisebb mérete 6,0 m.
(4) Az övezetek beépítési paraméterei:
- Falusias lakóövezet
- Oldalhatáros beépítés
- Beépítés intenzitása: 0,5
- Beépíthetőség: 20%
- Minimális zöld terület: 65%
- Minimális telek méret: 1.000 m2
- Megengedett minimális építmény magasság: 3 m
- Megengedett legnagyobb építmény magasság: 4,5 m
- Megengedett maximális szintszám: 2

A területből cirk 7.000m2-es terület övezeti besorolása:
Településközpont vegyes terület:

(1) A településközpont terület elsősorban lakó és olyan települési szintű egyéb rendeltetést, kereskedelmi, vendéglátó, szolgáltató, szálláshelyszolgáltató, kulturális, idegenforgalmi, oktatási-nevelési, egészségügyi célú épületek elhelyezésére szolgál, amelyeknek nincs jelentős zavaró hatással a lakó rendeltetésre.
(2) A területen a vonatkozó jogszabályban felsorolt jármű-elhelyezési igény 100 %-át telken belül kell kielégíteni.
(3) A településközpont vegyes övezetbeépítésének paraméterei:

A vázolt fejlesztés Pannonhalma önkormányzata által támogatott.

A terület környezetében az összes közmű elérhető, valamint ezek távolsága nem túl nagy.

Statisztikai adatok:
- népesség: 3538 fő
- terület: 29,6 km2
- népsűrűség: 119 fő/km2
- lakások száma: 1305 db (2,7 fő/lakás)

Ingatlanpiaci rövid helyzetkép:
Pannonhalma népességének növekedésének 2010-től a kínálatban lévő alacsony számú építési telkek száma szabott határt. 2021-től cirk. 150 db telek és ezeken kínált felépítmények válnak elérhetővé. Ezen projektek ismerétében előre jelezhető, hogy Pannonhalmára egy teljesen új vevői kör is felfigyel, akik az új építésű lakókörnyezetet, magas építészeti minőséget tartják vonzónak. A jelzett telkek, többnyire, nem az eladó telkek számát gyarapítják, hanem az új építésű (prémium) lakóház kínálatot. Az említett fejlesztések hatására kereslet növekedés valószínűsíthető, főként a közép kategóriás lakó ingatlanok területén és az építési telkek piacán, aminek megjelenése 2022-re várható.

Az eladásra kínált ingatlan aktualitása a fentiekből következik, mivel az építési telkek értékesítéséhez, vagy az ezekre történő felépítmények értékesítéséhez cirk. egy év fejlesztési munka szükséges.

A jelenlegi szűk telek kínálat által kialakult átlagos telekár, 1000 m2-es telek esetén 11.000.000,-Ft.
Az új építésű lakóház kínálatból szintén nincs nagy választék, a jelenleg kialakult emeltszintű szerkezetkész fajlagos ár: 420.000,-Ft/m2

A terület eladási adatai:
Telek méret: 58.277m2
Eladó: magánszemély
Ár: 175.000.000,-Ft

Csörnyei Tamás
Okleveles ingatlanszakértő / MSc in Real Estate
INGATLAN 4 YOU Kft.
Tel.: [------]
E-mail: [------]
[------]

Hivatkozási szám: 76556

Elhelyezkedés
Pannonhalma

 
Elhelyezkedés
Pannonhalma