Ezt a hirdetést archiválták.

Eladó a Somló-hegyen lakóház, présház, szőlőterület

Somlószőlős
4 éve, 12 hónapja

Hasonló hirdetések

  • Varázslatos lovasbirtok, itt megvalósulnak az álmok!
    Somlószőlős
    A LIDO HOME eladásra kínál Somlószőlősön található lovastanyát. A LIDO HOME TAPOLCA által kínált lovastanya jellemzői: - a TANYA a Somló hegy tövében található gyönyörű környezetben távol a zajos, forgalmas településektől. - A TANYÁN található baráts...
    • Telek - Somlószőlős
    1 napja, 22 órája
    160 000 000 Ft
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-4375252
  • Kategória: Ingatlan
  • Alkategória: Telek
  • Alapterület (m²): 3356
  • Hirdetés típusa: Kínál
  • Hirdető típusa: Magánszemély
Leírás
A dinamikusan fejlődő híres történelmi Somló-hegyi borvidéken, a juhfark nászéjszakák bora termőhelyén, gyönyörű természeti környezetben, várpanorámás szőlőbirtok eladó. A pincészet jól megközelíthető helyen, a 8-as számú főúttól 3 perces autóútra található.
Az ingatlan részletes leírása:
A szőlészet 3356 m2 zártkerti ingatlan.
Épületek össz alapterülete 107,6 m2.
Fedett terasz kovácsoltvas kerítéssel 20 m2.
Épületek közötti járda, 61 m2 lapos somlai terméskőből.
 Precízen művelt kordonos szőlőterület, amely kis traktorral (Rába, T4K) művelhető.  A csendes, nyugodt, tiszta levegőjű birtokon 2 db különálló épület található., körülötte 5 db diófa tart árnyékot. Az egyik épület 1986-ban épült: szerkezete tégla, nyílászárók fából készültek, héjazata cserép. A ház tartalmaz 30 m2 alapterületű lakó-pihenő részt, 24 m2 borászati üzem előírásainak megfelelően kialakított helyiséget: teljes felszereléssel, fürdőszoba, borpalackozó, lapszűrő, kannatöltő, borszivattyúk, dugózó.  A felszereléshez tartozik még 1600 literes saválló horizontál prés, zúzó-bogyózó daráló zagy szivattyúval, amely szintén saválló. A borospince 25,6 m2, padozata nagyméretű egyforma feliratos gróf Eszterházy tégla. felszerelése jól kezelt, töltőképes 4 000 liter űrtartalmú, különböző méretű tölgyfa hordó és 2 000 liter űrtartalmú úszó fedeles saválló boros tartály.
A másik pince épülete 28 m2, az 1870-es években épült somlói terméskő pince, a terméskő kívül-belül kifugázva. Eredeti állapotában, eredeti anyagokból teljes mértékben helyreállított. az épületben borkínáló, és grófi téglából épített kemence található. A belső helyiségben nagyszülők által használt muzeális borászati eszközök kerültek elhelyezésre. A melléképületben vízöblítéses WC, kerti zuhanyzó és szerszámtároló van.   Az épületek körül 61 m2 somlói lapos terméskőből épített járda készült. A két különálló épület borászati és pihenési, idegenforgalmi céllal is hasznosítható. A két ház teljes berendezése, a borászati üzem és boros pince teljes felszerelése, és az újbor a vételár részét képezi. Az ingatlan saját tulajdonú, tehermentes. A területen fúrt kút, és 3x16 A ipari áram van.
Irányár: 7 900 000,- Ft.
Érdeklődni: [------]

Elhelyezkedés
Somlószőlős

 
Elhelyezkedés
Somlószőlős