El tudja képzelni a karácsonyi asztalt halászle meg rántott hal nélkül? Vajon mit szólnának a rokonok, ha a rántott hús és a töltött káposzta helyett gesztenyével töltött karfiolt vagy spenótos-tofus pitét kínálnánk nekik? Lehet egyáltalán vaj, tojás és tej nélkül olyan süteményt sütni, ami finom? És akkor legelni fogunk? Vallja be, a fenti kérdések közül legalább egy megfogalmazódott önben a BBC GoodFood legújabb bookazinjának láttán. Mi azonban bebizonyítjuk, hogy egy hagyományosan húst-hússal körítő karácsonyt igenis lehet vegetáriánus és vegán fogásokkal ünnepelni. És garantáltan nem üres káposztaleveleket fogunk rágcsálni. Tippeket adunk ahhoz, hogyan készítsünk zöldségalapú partifogásokat a barátoknak, hogyan tálaljunk vegán, de mégis látványos menüt az ünnepi asztalra és hogyan süssünk finomat tejtermék és tojás nélkül. Segítünk a kezdő vegáknak, hogyan pótolják táplálkozásukban a fehérjét hús nélkül, és hogy bizony a bor, a pesztó és csokikrém is tartalmazhat állati eredetű hozzávalókat....