Ezt a hirdetést archiválták.

Dobronak – Orchidea Farm és Trópuskert

Tatabánya
3 éve, 7 hónapja
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-5307555
  • Kategória: Szolgáltatás
  • Alkategória: Utazás
Leírás
Időpont: 2020.09.13.

Részvételi díj: [------] Ft/fő
mely tartalmazza az utazást, idegenvezetés költségeit.
Nem tartalmazza a útlemondási-és BBP (baleset-,betegség-és poggyász) biztosítást és a belépők költségeit.
Program:
Találkozás: Tatabánya Tesco parkoló, a kora reggeli órákban.
Folyamatos utazás Dobronak településre. Dobronak egy kicsi, még ma is főleg magyarok lakta falu a szlovén határ túloldalán. Hogy nevét mégis messze földön, rengetegen ismerik, azt két dolognak köszönheti. Az egyik, hogy itt található Közép-Európa egyetlen orchidea farmja, a másik a falu határában elterülő a gyógyító energiákkal rendelkező erdő a Bakonaki-tó körül.
Az "Ocean Orchids" Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása. A 4 hektáros üvegházban – amelyet geotermikus energiával saját termálkútjukból fűtenek – 160 féle Phalaenopsis orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra. Az orchideák nevelő-csarnokaiba nem léphetünk be, mert a növényekre veszélyes kórokozókat, fertőzéseket vihetnénk be a ruhánkon, cipőnkön, de bekukucskálni azért lehet pár helyen. A látnivalóknak azonban itt nincs vége, az 1500m2-en elterülő trópusi kertet, ahol több mint 400 különböző trópusi növényt szemlélhetünk meg az eredetihez nagyon hasonló körülmények között és méretben.
A farm megtekintése után, ha időnk engedi látogatást teszünk a Bakonaki-tó és Energia Parknál. A Bakonaki- tónál levő Szt. Vid kápolna és Vid kút közelében a radieszteziológusok és természetgyógyászok, számos, jótékony hatású, földi kisugárzó pontot fedeztek fel, amelyek jótékonyan befolyásolják közérzetünket és egészségünket.
Hazaindulás a késő délutáni órákban .

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Időtartam: 1 nap

Utazás: autóbusszal

BBP biztosítás: kb. 500 Ft/fő/nap

Útlemondási biztosítás: 1,8%

Minimális létszám: 35 fő

Indulás: Tatabányáról
Belépő az Orchidea Farmra: kb. 5€/fő idegenvezetéssel (Orchidea vásárlási lehetőség 2,5€ kedvezménnyel, helyszínen fizetendő)

Elhelyezkedés
Tatabánya

 
Elhelyezkedés
Tatabánya