Ez a hirdetés több mint 3 hónapja frissült utoljára. Lehet, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz.

Tanulj és utazz Afrikába vagy Indiába

Alsónémedi Rinköbing Felsőerdősor utca 12.
10 éve, 2 hónapja
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-1302917
  • Kategória: Szolgáltatás
  • Alkategória: Oktatás
Leírás
DNS TVIND & DRH Lindersvold Dániában – Kollégiumok a világkörül
 
Az OWU (One World University) nevű szervezettel együttműködő két program három programja lehetőséget és teret ad tanárai, tapasztalatai és kapcsolatain keresztül, hogy tanulj, valós tapasztalatokat szerezz a világról, úgy a fejlett országok kultúráiról, mint a fejlődő országok szokásairól és hétköznapi, illetve az őket nagyban sújtó modern világ problémáiról. Továbbá, hogy taníts és önkénteskedj. A cél, hogy tanítsuk és segítsük az embereket, különösen a szegénységet úgy, hogy később ők is alkalmasak legyenek segíteni saját magunknak.
 
Mindezt utazáson és saját képességeink gyakorlásán keresztül.
 
Úgy gondoljuk, ahhoz, hogy változtassunk a világon, megoldjuk a fennálló problémákat és segítsünk a rászoruló embereknek az oktatás a legjobb út. Ugyanakkor fejlesszük az oktatást is, hogy felkészült legyen a világ változásaira.
 
DNS kollégium, avagy a 36 hónapos program
 
A kollégium Jyllandon, a dán félszigeten helyezkedik el közel Ulfborghoz, egy kisvároshoz.
 
A három év különböző periódusokra van felosztva. Az első év központi periódusa egy 4 hónapos Afrikai út, ahova az adott év csapata egy általuk megvett és felkészített busszal utazik. Miután megvették a buszt kicserélik a szükségtelen elemeket, mint pl. néhány szék, kapaszkodók és a helyükre ágyakat, asztalt stb. szerelnek be, hogy a busz alkalmas legyen a hosszú útra.
 
A végállomás Bissau-Guinea, ahol kb. egy hónapot töltünk el tanítással, önkénteskedéssel és kutatással, amikor tanulhatunk az ottani helyzetről, kultúrájukról és megismerhetjük napi problémáikat. A célig keresztülutazunk előre megbeszélt országokon Kelet-Afrikában, a Szaharán keresztül időnként letáborozva a kutatás és tanulás érdekében. Az utazás alatt elméleti anyagot is tanulunk egyensúlyban és segítve a gyakorlatot.
 
A második év központi része alatt a csapat tízesével egy európai nagyvárosba költözik. Itt dolgoznak és tanulnak. Bevonják magukat az ottani életbe, mindennapokba. Klubbokhoz csatlakoznak, eseményeken vesznek részt, vagy éppen, ha a munka mellett van idő, ők maguk csinálják ezeket. Ez idő alatt tanulnak az adott kultúráról, megtanulják, hogyan szervezhetnek, invitálhatnak embereket és alkalmazkodhatnak egy új környezethez.
 
A harmadik évben 8 hónap tanári gyakorlat következik, mint tanári asszisztens, amit bármelyik országban és iskolában elvállalhatnak a diákok, ahol lehetőséget találnak erre és, hogy eltartsák magukat. Ez idő alatt megismerik a tanárok mindennapjait, felhasználják eddig szerzett elméleti és gyakorlati tudásukat, képességeiket és elmélyítik azokat.
 
DRH Lindersvold, avagy a 18 és a 24 hónapos programok
 
A kollégium Zeelandon, Fakse Ladeplads nevű város közelében van.
 
Ez a két program „A” illetve „A és B bizonyítványt” ad. Ezekkel a bizonyítványokkal rendelkező embereket Development Instructoroknak nevezzük.
 
Mind két programban lehetőség van, az Afrikába vagy Indiába való utazáshoz önkénteskeni és tanítani.
 
A 24 hónapos program első éve a tanulásról és a tanításról szól, miközben a diákok megkeresik a pénzt a következő egy évre. A programon résztvevők olyan iskolákban tanítanak, ahol drogproblémával, viselkedési problémával rendelkező fiatalok élnek, közben kutatásokat végeznek adott anyagokról, majd az információkat összegyűjtve és rendezve egymásnak prezentáció formájában átadják. Majd az év végén vizsgákat tesznek.
 
Ezután jön a 8 Afrikában vagy Indiában, kettes vagy hármas csapatokban.
 
Itt elsőként olyan embereket tanítanak, akik úgyszintén tanítani szeretnének, majd klubbokat és projekteket hoznak létre. Pl. AIDS megelőzésért, különféle egészséges életmódért, kertészkedésért (nagyon fontos, hogy a fejlődő országokban megtanulják, hogy tudnak minél produktívabban termelni).
 
A maradék 4 hónapban a tapasztalatokat és minden itt szerzett információt összegyűjtenek, rendeznek és prezentálják őket ott, ahol legszükségesebbnek és legalkalmasabbnak tartják a világban.
 
A 18 hónapos programban különbözik, hogy a tanításra kevesebb, míg az önkénteskedésre, projektek és klubbok létrehozására és folytatására sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek.
 
-
 
Leírni az egész kollégium lényegét, lehetőségeit és átadni szavakkal, hogy milyen rendhagyó mód közelíti meg a világot nagyon nehéz. Éppen ezért, hogy nagyobb betekintést nyerhess minden hónap utolsó hétvégéjén a kollégiumok Preparatory Weekendeket, vagyis Nyíltnapokat tartanak.
 
Ha úgy gondolod, hogy eltudod képzelni magadat, hogy itt és így dolgozz Földünkért és élőlényeiért és szeretnél csatlakozni valamelyik csapathoz tölts ki egy jelentkezési lapot itt: http://www.dns-tvind.dk/application-form/how-to-enrol/application-form (DNS - 36 hónap) vagy itt: http://www.lindersvold.dk/about-drh-holsted/apply-now (Lindersvold - 18 & 24 hónap).
 
E-mail: balazs@dns-tvind.dk
 
www.dns-tvind.dk
www.lindersvold.dk
www.one-world-volunteer.net

Kapcsolat a hirdetővel
  • One World University

  • +362034-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.


Elhelyezkedés
Alsónémedi

Rinköbing
Felsőerdősor utca 12.


Hasonló hirdetések

  • Régen frissült
    Alsónémedi
    Sikeres magántanár vállal pótvizsga felkészítést: matematika, fizika, földrajz, angol, történelem. Rugalmas időbeosztással. Tel: 0630 4050813...
    • Oktatás - Alsónémedi
    1 éve, 8 hónapja
 
Kapcsolat a hirdetővel
  • One World University

  • +362034-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.
Üzenet küldése a hirdetőnek
Érdeklődésed elküldésével elfogadod tájékoztatónkat és kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy a maxapro.hu üzemeltetője, a weboldal használata során megadott adataidat az Adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.
Elhelyezkedés
Alsónémedi

Rinköbing
Felsőerdősor utca 12.