Mint egy falat sütemény, vagy egy egzotikus utazás emléke, vagy a téli esték hangulata, vagy egy nagy tábla csoki!
Nem mindenki kedveli az igazi fekete sajátos aromáját, de az ízesített kávénak nem lehet ellenállni! Tudta, hogy az aromákat még melegen adjuk a pörkölt kávéhoz? Így aztán a csomagolás kibontása már felér egy gyönyörrel. Azok a mennyi illatok! Ön melyiket választaná? Ugye, hogy nem is olyan könnyű? Próbálja meg sorjában mindet! Mivel az ízesített kávék esetében az aromák elnyomják a kávé eredeti karakterét, tejalapú italok elkészítéséhez, tejes kávékhoz ajánljuk. Ha igazán testes ízt szeretne, mézzel is fogyaszthatja. Egy ilyen kávé után - higgye el - még a kedve is jobb lesz!
A csillagánizs Dél-Kínában és Észak-Vietnámban őshonos, ahol már 3000 éve ismerik. A legszebb megjelenésű fűszer, nemhiába a Fűszerész logójának alapja. Örökzöld levelű fa, amely akár 8 méterre is megnőhet. és a 100 éves kort is elérheti. A hetedik é...
Egy Ceylonban (Sri Lankában) honos, jellegzetes fa ágairól lefejtett héjkéreg, amely jellemző illatú, édeskés és csípős ízű, ugyanakkor fanyar. A fahéjfákat napjainkban trópusi ültetvényeken nevelik, egy-két évente a 2 méteresnél hosszabb ágakat viss...
A Maluku-szigeteken és Új-Guineán őshonos növénynek a szerecsendiófának a az alulról felrepedő terméséből kifejtett mag a szerecsendió, amely a sárgabarack magjára hasonlít. Kellemesen fűszeres aromájú, tüzesen csípős, enyhén égető ízű. Mindenféle só...