Szelektíven kézzel szedett - csak a legfrissebb gyümölcsöket szüretelik le
Száraz feldolgozás (természetes)
1. osztály
Komplex és fűszeres, gyümölcsös aromákkal. Kifejezett édes és bogyós íz, amelyek a természetes előkészítésből származnak. A kávé testes és tartós utóízzel rendelkezik.
Íz: Virágok, bogyók
Íz: Eper, alma, csokoládé
Utóíz: karamell
Édesség: Magas
Savasság: Közepes
Test: közepes
Az Etiópia Yirgacheffe nagyon édes kávé. Erős karakterrel rendelkezik, ezért javasoljuk, hogy Single Origin kávéként, vagy egy eszpresszó-keverékben gyümölcsöt és édességet kívánó keverékben használja.
Ez a kávé tökéletes mind a Cappuccino, mind a Latte, Latte Machiato készítéséhez, mivel az édesség és a gyümölcsös íz különösen itt (tejes italoknál) tud kiemelkedni.
Eredet
A legenda szerint Etiópia a kávé származási országa. Mindazonáltal, sok kávé imádó számára az etiópiai kávé lehet az első lenyűgöző tapasztalat a különleges kávékkal. A természetesen feldolgozott Yirgacheffe kávé édes, és jellegzetes bogyó-virágos jegyzeteket tartalmaz, amelyek messze távol vannak a mindennapi életben használt kávéktól. A Yirgacheffe a leglátványosabb és legnépszerűbb kávé sok kávé imádó számára.
Ezt a kávét a helyi Adado törzs termeszti 1,780-1,860 méter tengerszint feletti magasságban. A kávét több családi vállalkozásként kerti kávéként termesztik és kézzel válogatják. Ezt a kávét a Share községből természetesen feldolgozzák, ami a bogyós ízjegyeket hangsúlyozzák - különösen a szamócajegyeket ebben a kávéban.
Eredete A trópusi területeken termő nagyon magas pálmafa diója a kókusz. A tápláló kókuszdió és kókusztej széleskörűen használható italokban és főzéshez is. Mivel édes, ezért sokoldalú íze nagyon jól illik mind az édes, keserű és sós ízekhez. Szanszk...
Egy Ceylonban (Sri Lankában) honos, jellegzetes fa ágairól lefejtett héjkéreg, amely jellemző illatú, édeskés és csípős ízű, ugyanakkor fanyar. A fahéjfákat napjainkban trópusi ültetvényeken nevelik, egy-két évente a 2 méteresnél hosszabb ágakat viss...