A régi időkben a fűszerek a betegségek megelőzését vagy gyógyítását szolgálták - ma már ízesítő hatásukért használjuk és fogyasztjuk azokat, köztük a fahéjat is.
Eredete
A fahéj a fahéjfa, vagy a kasszia lefejtett, sötétbarna kérgéből, szárítással készülő rendkívül erőteljes fűszer. Míg a fahéjfából készült ceyloni típus egy enyhébb, pikánsabb ízű fűszer, addig a kassziából származó kínai fahéj csípősebb. A fahéj nem csupán jellegzetes, ünnepi illatáról, de édeskés, enyhén fanyar, ízéről és pozitív élettani hatásairól is ismert.
Felhasználási területe főként a cukrásziparra terjed ki, azonban egy-két ételkülönlegesség is tartalmaz fahéjat.
A Monin Fahéj szirup karakteres, telt, meleg és édes íze bármelyik italodnak ünnepi hangulatot adhat!
Szín
Élénk borostyánsárga.
Ízvilág
Fahéj esszencia olaj illat, fűszeres fahéjpor íz egy kis csípősséggel.
Felhasználási ötletek
Erőteljes ízével a Monin Fahéj szirup a legtöbb italt kiválóan kihangsúlyozza. Próbáljad ki blendelt smoothiekban friss almával - az eredmény magáért fog beszélni! A smoothiekon kívül ajánljuk teákhoz, kávékülönlegességekhez, koktélokhoz és ízesített tejitalokhoz is.
Eredete Észak-Amerikában a mézeskalács szó összekapcsolódik a mézeskalács sütivel, házzal és természetesen az emberkével! Ezek a mézeskalács termékek emlékeztetnek a téli ünnepek meghitt melegségére. Újra átélheted a kandalló körüli meleg érzését a M...
Eredet Az almás pite a világon egy közkedvelt desszert, vélhetően az angolok körében a legkedveltebb, évszázadok óta. Fogyasztható akár hidegen, akár melegen, tejszínhabbal, vaníliasodóval vagy fagylalttal, mindenki szereti! Próbáld ki az új MONIN Al...