A tojásidőzítő nagyszerű eszköz lágy, közepes vagy keményre főtt tojások készítéséhez. Csak helyezze az időzítőt a tojásokat tartalmazó edénybe, és figyelje, ahogy színe megváltozik főzés közben.
Mindig tökéletesen puha vagy kemény anélkül, hogy hosszas főzésre lenne szükség – mindig a helyén.
A működés elve nagyon egyszerű. A vörös szín lassan elhalványul a közepén, és az oldalakon fehér szín alakul ki, mint a tojásfehérje. Minél tovább főzi a tojást, annál több fehér szín jelenik meg az időzítőn, ami azt jelenti, hogy a tojás annál jobban megdermed.
A tojásidőzítő egy speciális skálával rendelkezik, amely jelzi, hogy a tojásokat milyen fokig kell főzni a megfelelő keménység eléréséhez.
A kerámia tojás nem úgy méri az időt, mint egy időzítő, hanem úgy tesz, mintha természetes tojás lenne, és az átlátszó héjon keresztül mutatja a főzési fokot.
A konyhai időzítő egy olyan eszköz, amely nemcsak a tojás főzéséhez, hanem a főzési idő méréséhez, a különféle ételek főzéséhez vagy sütéséhez is hasznos lesz. Ennek köszönhetően nem hagyjuk ki a megfelelő pillanatot, amikor le kell venni az edényt a...