Gyengéd figyelem a normál vérnyomás fenntartásáért! A Blood Pressure Complex kapszula olyan komplex és természetes összetevők kombinációjával segíti a normál vérnyomás támogatását, mint a szabadalmazott és klinikai tanulmányokkal rendelkező ABG10+® érlelt fekete fokhagyma kivonat, a kálium és egyéb vitaminok, ásványi anyagok! Raktáron Várható szállítási idő 1 - 3 munkanap OGYÉI notifikációs szám: 31669/2023 Kiszerelés: 60 db Ízhatása: semleges Származási ország: EU USA medical Blood Pressure Complex szabadalmazott ABG10+® hatóanyaggal Az USA medical Blood Pressure Complex ABG10+®-al, azaz érlelt fokhagyma kivonattal, káliummal, cinkkel, C-vitaminnal és B1-vitaminnal támogatja az optimális vérnyomás fenntartását. Egy doboz Blood Pressure Complex 60 db kapszulát tartalmaz, ami 30 napi adagot jelent egy felnőtt számára. Mi az ABG10+®? Az ABG, angolul Aged Black Garlic a fekete fokhagyma szabadalmazott kivonatát jelenti. A fekete fokhagyma több olyan egészségünkre jótékony hatóanyagot tartalmaz mint a fehér fokhagyma, ráadásul kellemetlen szag és utóíz nélkül. A fekete fokhagyma valójában a fehér fokhagyma fermentált verziója. Kialakulásához a fokhagymát több hétig 60–90°C-os hőmérsékleten, kontrollált 80–90%-os páratartalom alatt tartják, mely során a gerezdek feketévé válnak, és csökken az allicin tartalma is, ami a fokhagyma jellegzetes szagát és ízét adja. A fermentálásnak köszönhetően megnő az antioxidáns tartalma, ezáltal hatékony segítség lehet az oxidatív stresszel szembeni küzdelemben. Ezen felül egy spanyol kutatás azt is kimutatta, hogy a fekete fokhagymával kiegészített étrend csökkentette a magas cukorbevitel által kiváltott anyagcsere és érrendszeri változásokat. A fekete fokhagyma másik jótékony hatását is az érlelésnek köszönheti, ugyanis a SAC (S-alil-cisztein) – amely egy, az allicinből származó vegyület – csak a fehér fokhagyma öregítésével állítható elő. Az SAC stabilitása és biológiai hozzáférhetősége, valamint magas antioxidáns kapacitása miatt szívvédő tulajdonságokkal rendelkező molekulává válik, amely képes a sejtek oxidatív stresszének leküzdésére. A kálium szerepe A kálium: • hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez. • hozzájárul a normál izomműködéshez. • részt vesz a normál vérnyomás fenntartásában. A mai világban az emberek többsége viszonylag sok sót (NaCl) és kevés káliumot (K+) fogyaszt.. Az ilyen étrend összefüggésbe hozható a magas vérnyomással, valamint a szív- és érrendszeri betegségekkel is.2 A kálium ajánlott bevitele korcsoportonként és élethelyzettől függően változhat, egy felnőtt számára az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2013-as útmutatása szerint körülbelül napi 3-4 gramm, ehhez képest a világszerte alig pár száz milligrammot fogyasztunk belőle naponta. Az étrend-kiegészítők mellett a kálium legjobb természetes forrása a zöldleveles zöldségek, mint a spenót, brokkoli, saláta, cékla és cékla levél, valamint az avokádó és a banán is. A vesék a kálium normál vérszintjének fenntartásán dolgoznak, a felesleges mennyiséget a vizelettel kiürítik. Kálium széklettel és verejtékkel is távozhat, ezért nagyon fontos odafigyelnünk a pótlásra. Bármely olyan állapot, amely a folyadékveszteséget a normálisnál nagyobb mértékben növeli, mint például a hányás, a hasmenés és bizonyos gyógyszerek, például a vízhajtók, hiányhoz, úgynevezett hipokalémiához vezethetnek. A kevés tápanyagbevitel, a felszívódási rendellenességek mellett káliumhiányt a magnéziumhiány is okozhat, mivel a veséknek magnéziumra van szükségük a kálium visszaszívásához és a sejtek normál állapotának fenntartásához. Egy 140.000 felnőttet vizsgáló kutatás kimutatta, hogy a megnövelt káliumbevitel átlagosan 3,49 Hgmm-rel csökkentette a szisztolés vérnyomást (az értékek 1,82 és 5,15 Hgmm között mozogtak) és 1,96 Hgmm-rel a diasztolés vérnyomást a hipertenzióval küzdők esetében. A cink, a C-vitamin és a B1-vitamin szerepe A B1-vitamin: • részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. • hozzájárul az idegrendszer és a szív normál működéséhez. • hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához. A cink: • részt vesz a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában. • hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához. • szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában. • részt vesz a makrotápanyagok és a zsírsavak normál anyagcseréjében. • hozzájárul a vér normál tesztoszteronszintjének fenntartásához. • hozzájárul a bőr, a köröm, a haj és a csontozat normál állapotának fenntartásához. A C-vitamin: • hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően. • hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek, a csontozat, a porcok, a fogíny, a bőr és a fogak normál állapotának, működésének fenntartásához. • hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. • hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez. • hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához. • hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. • fokozza a vas felszívódását. • hozzájárul az E- vitamin redukált formájának regenerálásához. A C-vitamin (aszkorbinsav) egy alapvető fontosságú mikrotápanyag, amelyhez elsősorban gyümölcsök, zöldségek, étrend-kiegészítők fogyasztásával juthatunk hozzá. 29 kutatás elemzése során kiderült, hogy a napi 500 mg dózisú C-vitamin 8 héten át szedve csökkentette az alanyok vérnyomását, ám további kutatások szükségesek ennek a hosszú távú hatásának kimutatáshoz.