Tegyél a Rák Ellen! (Dénes Ágnes-Jónás Eszter) 2010
szép újszerű állapotú és foltmentes
kiadó : Puedlo Kiadó kiadás Éve : 2010 nyelve : Magyar azonosító : ISBN 978 963 249 101 1 típus : egészség, életmód oldalak száma : 148 oldal a borítóval együtt mérete : 20 x 12 x 0.8 cm és 154gramm készítette : Kinizsi Nyomda , Debrecen eredeti ára : ???.- Ft
tartalom : Orvosként és magánemberként is mindannyian találkozunk a rákkal. Átéljük a gyógyító segíteni akarás küzdelmét betegeink mellett és a fájdalmas, tenni vágyó együttérzést barátaink, családtagjaink oldalán. És persze mi sem vagyunk kivételek, bennünket is elérhet a betegség. Nagyon fontos feladatunk, hogy a beteg saját terápiás döntését támogassuk (műtét, kemo-, illetve sugárterápia). Ebben a könyvben segítséget kínálunk a daganatos betegek étkezéséhez. A könyv megismertet az egészségmegőrző táplálkozás alapelveivel. Bemutatjuk a rákbetegség ellen hasznos, a daganat kialakulását és növekedését gátló, illetve a betegséget segítő, a betegeknek káros élelmiszereket. Finom receptjeink ezeket a szempontokat figyelembe véve készültek. Ajánlásokat adunk a kemoterápia és sugárterápia alatti és a kezelések utáni táplálkozáshoz. A javaslatok betartásával elviselhetőbbé válik a kezelés, gyorsabbá a felépülés. Szolgálja ez a könyv gyógyulásukat, váljék egészségükre!
tartalomjegyzék : I. rész Egészségmegőrző táplálkozás 7 Napjaink kedvezőtlen táplálkozási szokásai 8 Eredmény 8 A táplálkozás fontos, mert 8 Táplálékunk alkotóelemei 9 Szénhidrátok 10 Szénhidrátok felosztása, fő forrásuk 10 Szénhidrátok előnyös hatásai 11 Szénhidratok káros hatásai 11 Ajánlott élelmiszerek 11 Kerülendő élelmiszerek 12 Fehérjék 13 Felosztása 13 Fehérjék előnyös hatásai 14 Fehérjék káros hatásai 14 Ajánlott élelmiszerek 14 Kerülendő élelmiszerek 15 Zsírok 16 Felosztása (a zsírsavak szerkezete alapján) 16 Zsírok előnyös hatásai (omega-3, omega-6) 17 Zsírok káros hatásai 17 Ajánlott élelmiszerek 18 Kerülendő élelmiszerek 18 Tiltott élelmiszerek 18 Felhasználási javaslat 18 Rostok 19 Felosztása 19 Előnyös hatásai 19 Káros hatásai 20 Leggazdagabb rostforrásaink 20 Hogyan kezdjünk hozzá a rostos ételek bevezetéséhez? 20 Vitaminok és ásványi anyagok 22 Vitaminok felosztása 22 Előnyös hatásai, a daganat megelőzésében 22 Az ásványi anyagokfajtái 24 Tippek az optimális Ásványianyag- és vitaminpótláshoz 24 Élelmiszerszennyező anyagok 25 Természetes eredetű 25 Mesterséges eredetű 25 A daganatok kialakulását elősegítő élelmiszer-adalékanyagok 26 Ideális ételkészítési eljárások 27 A daganatos betegség kialakulása szempontjából bizonyított rizikótényezők 28 A daganatmegelőző táplálkozás ajánlásai 28 II. rész Daganatos betegek táplálkozása 31 Táplálkozási ajánlások daganatos betegeknek 32 Szénhidrátok 33 Ajánlott élelmiszerek 33 Fehérjék 33 Ajánlott élelmiszerek 33 Zsírok 34 Daganatok kialakulását gátló anyagok 35 Hatásmechanizmus alapján 35 Daganatok kialakulását illetve növekedését gátló élelmiszerek hatásai 37 Hogyan juttassuk be az antioxidánsokat, vitaminokat, ásványi anyagokat a szervezetünkbe? 41 Antioxidánsok hatásai 42 Mely vitaminokra és ásványi anyagokra van fokozottan szüksége a daganatos betegnek? 44 Ha gondot okoz a megfelelő tápanyagok szervezetbe juttatása 47 Hogyan és mit együnk a kemoterápiás kezelés alatt és után? 48 Leggyakoribb mellékhatások 48 Táplálkozási tanácsok a kezelés alatt 48 Táplálkozási ajánlások a kezelés befejezése után 49 Hogyan táplálkozzunk a sugárkezelés alatt? 50 A sugárkezelés táplálkozással összefüggő mellékhatásai 50 Néhány tanács 50 Bélflóra regenerálás 51 Méregtelenítés 51 Táplálkozási tanácsok előrehaladott rákban szenvedőknek 52 Étkezési ajánlások néhány táplálkozásfüggő daganat esetén 52 Emlődaganatos betegek számára 52 Prosztata daganatos betegek számára 54 Vastag' és végbéldaganatos betegek számára 56 III. rész Gyakorlati tanácsok és receptek 59 Ajánlás 60 Bevezető 61 Bevásárlás, előkészítés 61 Étkezési tanácsok a kemoterápia előtt, alatt, után 63 Szájápoláshoz 64 Bőrápoláshoz 65 A hajprobléma 65 Levesek 66 Főételek 82 Köretek 108 Kenyerek, kenyérrevalók, reggelik, uzsonnák 119 Reggeli italok 119 Kenyerek 121 Kenyérrevalók 124 Padlizsánkrémek 127 Krumplis lepények uzsonnára - vendégváró falatok 129 Zabkásák 130 Finomságok és vendégvárók 131 Magunkról 139 Dr. Dénes Ágnes 140 Dr. Jónás Eszter 141 Receptek 142 Irodalomjegyzék 144
8db képet töltöttem fel róla : https://imgbox.com/g/b3rhrYXxA3
minden külön fényképezve azt adjuk ami a képeken van nem másikat személyes átadás csak Budapesten , vidékre Posta
Kapcsolat a hirdetővel
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.
Piros Fehér Focirevü 1984 (35 Év Jegyében) a BHSE műsorfüzete lapzárta 1984. szeptember 30. kiadó: BHSE Budapest , nyomta: Aranykalász Dunaföldvár 32 oldalas a borítóval együtt tartalomjegyzéket lásd a képek közt lapok alja hullámos és halványan folt...
Veranda 2012/2.szám Március-Április 7.évfolyam 2.szám főszerkesztő: Ludvig Erika kiadó: Starfield Publishing Kft. Budapest , nyomta: Masterprint Kft. ISSN 2060-0569 68 oldalas a borítóval együtt tartalomjegyzéket lásd a képek közt jó állapotú, nem hi...
Gerendaházak 2012/2.szám Április-Május 7.évfolyam 2.szám főszerkesztő: Ludvig Erika kiadó: Starfield Publishing Kft. Budapest , nyomta: Masterprint Kft. ISSN 1787-629X 68 oldalas a borítóval együtt tartalomjegyzéket lásd a képek közt jó állapotú, nem...
Kertbarát Magazin 2012/9-10.szám 35.évfolyam 9-10.szám (szeptember 14.) főszerkesztő: Biza Klára kiadó: Magyar Mezőgazdaság Kft. , nyomta: Veszprémi Nyomda Zrt. HU ISSN 0133-9435 68 oldalas a borítóval együtt tartalomjegyzéket lásd a képek közt jó ál...
Italeri News 1991 angol nyelvű összes oldala fényképezve van kinyitva két oldalas lapok halványan foltosak több helyen mérete csukva 28 x 20 cm , kinyitva 28 x 80 cm és 23gramm 4db képet töltöttem fel róla : https://imgbox.com/g/y1EPWSEmTr minden kül...