7 bútordarab, amit télen olcsóbban beszerezhetünk

Budapest
1 hónapja, 4 hete
A jelenlegi gazdasági helyzetben nem meglepő, hogy szinte mindannyian igyekszünk okosan megoldani a vásárlásainkat, legyen szó ruházatról, élelmiszerről vagy akár bútorokról. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a minőségből lejjebb kellene adnunk – csupán arról van szó, hogy nyitott szemmel járunk, és megtaláljuk a legjobb ajánlatokat.

A téli időszak például ideális arra, hogy beszerezzünk néhány rég áhított, hiányzó bútordarabot az otthonunkba. Nézzük, miért és hogyan érdemes belefogni a keresésbe!


butorvasarlas_maxapro

Kép forrása: 123rf.com

Miért éppen télen?


Elsőre azt gondolhatnánk, hogy a hideg évszakban csak a nyáron használt kerti bútorokat árazzák le, így ilyenkor tudunk olcsón beszerezni egy-egy kerti széket vagy napozóágyat a VidaXL-en és a hasonló online felületeken. Tény, hogy ezeket ilyenkor kedvezményesen vehetjük meg, de ugyanez igaz a benti bútorokra is: januárban és februárban ezeket is olcsóbban találjuk meg. Ha ezekben a hónapokban megnézzük például a VidaXL-en az étkezőasztalokat vagy akár a kanapékat, láthatjuk, hogy bőven akadnak kedvezményes termékek. De mégis mi ennek az oka?


Nos, az egyik az, hogy a tél végéhez közeledve a kereskedők már készülnek a következő (tavaszi) szezonra. Azaz: a leárazással próbálnak „megszabadulni” a régi készletektől, hogy ezzel helyet csináljanak a legújabb kollekcióknak. A téli időszakban ráadásul többféle akcióhullám is szokott lenni, ilyen például az Egyesült Államokból elterjedt Black Friday. Ez hagyományosan minden évben egy november végi pénteki napra esik, ám ma már egyre többféle változatával találkozhatunk. Így elterjedt például a Cyber Monday és a Cyber Week is, amikor további akciókkal találkozhatunk.


7 bútordarab, amire ilyenkor éri meg lecsapni


Nézzük, melyek azok a bútorok, amiket ilyenkor olcsóbban szerezhetünk be!

Ahogy azt már fentebb említettük, a legtöbben azt gondolhatják, hogy télen a kerti bútorokat nagyon olcsón lehet beszerezni – és nekik igazuk is van! Ha például már nagyon elhasználódott a teraszra kiállított étkezőasztal, ami a grillpartik elhagyhatatlan kelléke, itt az ideje, hogy keressünk egy újat, mégpedig a hozzáillő kerti székekkel. Lehet, hogy most azt gondoljuk, tökéletes lesz még az idei nyárra az a szett, amit tavaly használtunk. De mielőtt emiatt kihagynánk a legjobb ajánlatokat, nézzük meg, hogy a téli időjárás nem okozott-e végzetes károkat a bútorokban, különösen, ha fából készültek!


Szintén ilyenkor érdemes beszerezni a kertbe vagy a teraszra szánt napozóágyakat, a VidaXL-en például számtalan méretben, színben és stílusban találunk darabokat. (Szinte biztosak lehetünk abban, hogy a napsütéses hónapokban ezeknek felmegy majd az ára.) Arra lehetőleg figyeljünk, hogy ennek dizájnja illeszkedjen a többi kerti bútoréhoz, hogy igazán harmonikus legyen az összhatás!


Ha rendeztünk már be lakást a nulláról, akkor jól tudjuk, hogy a kanapé szokott lenni az egyik legdrágább tétel. Emellett még a tárolásra szolgáló beépített szekrények, illetve az étkezőasztal és az ahhoz tartozó székek jelenthetik a legnagyobb kiadást. Éppen ezért ezeket mind érdemes télen megvásárolni, a legnagyobb leárazások során.


Ha megnézzük például a VidaXL-en az étkezőasztalokat, találhatunk akciós darabokat – itt rögtön láthatjuk, hogy ha egy magasabb árakategóriáról van szó, akkor már -10% is sokat jelenthet! Az oldalon ráadásul mindjárt válogathatunk az új asztalunk mellé székeket is, így nem kell attól tartanunk, hogy nem lesz egységes a végeredmény az étkezőnkben.


A kanapék és a szekrények terén pedig mindig célszerű egy kicsit még mélyebben beleásni magunkat a keresésbe, hiszen olyan darabokról van szó, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy egy egész helyiség hangulatát meghatározzák. Igyekezzünk tehát kortalanabb darabokat választani, amelyek tükrözik a stílusunkat, így könnyebben kombinálhatjuk a többi bútorral és kiegészítővel.


Tervezzük meg a vásárlást!


Kétségtelen, hogy a bútorvásárlás költséges vállalkozás lehet, éppen ezért érdemes előre gondolkodni és türelmesnek lenni ezen a téren. Egy nagyobb vásárlás esetén nem kell kapkodnunk: ha nem találjuk például a tökéletes kanapét elérhető áron, akkor várjunk még a vásárlással! Végülis olyasmiről van szó, ami hosszú éveken át fogja meghatározni az otthonunk legforgalmasabb helyiségét. Emellett pedig számoljunk az akciókkal is, hiszen láthatjuk, hogy időről időre biztosan jönni fog egy-egy nagyobb leárazás, amelyek során már egészen biztosan megtaláljuk az igazit!




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest