A kulisszák mögött: Kihívások és sikerek az ingatlanközvetítők munkájában. A Jooble összefoglalója

Budapest
7 hónapja, 3 hete

Az ingatlanközvetítői szakma rendkívül érdekes és sokszínű lehet, ráadásul remek jövedelmeket hozhat. Mint mindennek, ennek a hivatásnak is van árnyoldala: a Jooble tanulmányozza azokat a kihívásokat, amelyek ingatlanközvetítőként érhetnek és felsorol néhány megoldást, ami megkönnyítheti a munkát.

 

Ingatlanközvetítő állás, munka

 

Az ingatlanközvetítő állás egyre népszerűbb Magyarországon is. Karrier előrelépési lehetőségek, kiemelkedő fizetés, rugalmas munkavégzés - csupán néhány előny, amiért az emberek ingatlanközvetítő munkát keresnek. Az állás Pécs oldalon több lehetőséggel is találkozhatsz, amennyiben az ország Dél-dunántúli régiójában szeretnél munkát vállalni. A Jooble álláshirdető portál összegyűjti egy helyre azokat a munkalehetőségeket, amelyek megtalálhatók az interneten. Előny, hogy csak ellenőrzött cégek álláshirdetéseit publikálja, így biztonságos lehetőségek közül válogathatsz.

Jooble: milyen kihívásokkal jár az ingatlanközvetítők munkája?

 

Az ingatlanszakértők különböző kihívásokkal néznek szembe. Az ingatlaniparban sok különböző területről kell ismereteket szerezni, mint például a jog, a tárgyalások, a közösségi média, az értékesítés és az üzletfejlesztés. Mindezt úgy, hogy folyamatosan új ügyfeleket keresel, hogy segítsd a vállalkozás növekedését. Ez az út sok kihívással járhat, ezért a Jooble összegyűjtötte a 6 leggyakoribb problémát, amivel az ingatlanközvetítő szembe néz karrierje során. Gyűrd le az akadályokat és válj profi szakemberré!

 

1. kihívás: A legtöbb ember azzal az elvárással kezdi meg az ingatlanos munkát, hogy sok idejük lesz

Ha a szakmában kezdel el dolgozni, hamar megérted: ha sok szabadságot akarsz, megkaphatod, de jobb, ha másik állást keresel, mert így kevés pénzt fogsz keresni.

A legsikeresebb ingatlanügynökök olyan mennyiségű órákat dolgoznak, amelyek a legtöbb embert már kikészítene. Délelőtt ingatlan marketinggel, délután szerződéskötéssel foglalkozhatsz, majd egész este ingatlanokat mutathatsz be.

 

A siker titka: Készülj fel arra, hogy kemény munkanapok várnak rád. Gondoskodj a mentális egészségedről, készíts ütemtervet a kutatásra és az üzletépítésre koncentrálva. A karrier elején tényleg ne álmodozz túl sok szabadidőről.

 

2. kihívás: A legtöbben arra számítanak, hogy sok pénzt fognak keresni, ha ingatlanokkal foglalkoznak

Amit a munkavállalók sokszor nem láttak az az, hogy a magas fizetéshez magas értékű ingatlanokat kell eladni. Tehát, nem keresel pénzt, ha nem adsz el lakásokat.

 

A siker titka: Megfelelő elvárásokat kell felállítani azzal kapcsolatban, hogyan fogod növelni az üzleted forgalmát. Ha azzal a gondolattal lépsz be a piacra, hogy egyik napról a másikra milliomos leszel, akkor nagyot fogsz csalódni. Tervezd meg a pénzügyeid, és folytasd a kitartó munkát akkor is, amikor alapjáraton nem termel. Az ingatlanközvetítés egy évekig tartó munkának mondják, amely megfelelő befektetéssel hoz csak jutalmat. 

 

3. kihívás: Az emberek nem egyszerűen csak felhívnak, és felvesznek téged, hogy segíts eladni a házukat

Új ingatlanügynökként azt gondolhatod, amint megnyitod a webhelyedet és elindítod a közösségi média kampányt, özönleni fognak az ügyfelek. Sajnos ez nem így működik. Sokszor órákon át fogsz ülni a képernyő előtt és dolgozni fogsz azon, hogy új üzleti terveket készíts. 

 

A siker titka: Ez a kihívás egyben óriási pozitívum is. Miért? A legtöbb ingatlanközvetítő hátradőlve várja a potenciális ügyfeleket, míg te szorgosan dolgozhatsz azon, hogy felkínáld a szolgáltatásaid. Lépj a tettek mezejére és keress új ügyfeleket! Az állás Szarvas oldalon több álláshirdetéssel találkozhatsz, ahol egy már kész üzlethez csatlakozhatsz ingatlanközvetítőként.

 

4. kihívás: Az elutasítás egy nehéz munka

A Jooble álláskereső portál felhívja a figyelmet, hogy az ingatlanügyekben nagyon gyakoriak a “nem” válaszok, amelyeken egyszerűen tovább kell lépni. Természetesen az emberi lényünk nem szeretik az elutasítást, viszont muszáj megtanulni kezelni ezeket a dolgokat. Tehát: szokd meg a nem és a nem érdekel kifejezéseket, és lépj tovább! 

 

A siker titka: Alakíts ki egy olyan gondolkodásmódot, amely az erőfeszítéseidet dícséri, nem a közvetlen eredményt. Ha csak az eredményre koncentrálsz, ami az eladás, akkor hamar megtörhetsz, főleg az ingatlan világában. Célozd meg az akaratodat, és ha a cél az, hogy önmagadtól legyél jobb napról-napra, akkor már lesz is mit ünnepelned.

 

5. kihívás: Meg kell érteni, hogyan működnek az emberek

Ingatlanügynökként olyan üzletet fogsz vezetni, amely az emberekre összpontosít, és nem csak azokra, akik a hétköznapokban sürögnek-forognak. Az emberek gyakran stresszesek, különböző érzelmi hullámokat élnek át, és a házeladás körüli szervezkedés sem könnyíti meg ezt az érzést. Tanuld meg az emberek viselkedését, elvárásait, maradj higgadt akkor is, amikor a klienseid feszültek. 

 

A siker titka: Tanulmányozd az értékesítés művészetét és az emberek pszichológiáját - ez a kombó a legjobb ingatlanossá változtathat hónapok alatt! Mivel az ingatlanok általában az emberek számára kedves dolgok - kezeld az érzelmeiket és maradj profi akkor is, amikor az ügyfelek káoszt élnek át.




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest