Állást keresel? - Tervezd újra

Budapest
3 éve

Álláshirdetés

www.freepik.com

A globális koronavírus-járvány következtében a munkaerőpiacon a tavalyi évben, és idén is, számtalan ember kényszerült a munkahely váltásra, akár teljesen más szektorban kellett kipróbálniuk a tudásukat. Megváltozott a munkaidő, megnőtt az elvégzendő munka mennyisége, sokan otthonról dolgoznak, jellemzően ezeket a változásokat élték meg az emberek a munkahelyükön. Nem volt egyszerű az alkalmazkodás az új helyzethez. 

De vajon azoknak, akik munkahelyet keresnek milyen lehetőségeik vannak a jövőre nézve? Milyen irányba érdemes mozdulniuk, ha váltani szeretnének?

Sajnos a munkanélküliek száma egyre jobban növekszik. Akik eddig vendéglátásban vagy a turizmus területén dolgoztak és megszűnt a munkahelyük most mind bizonytalan helyzetbe kerültek. De azzal is számolni kell, hogy az egyik ágazat húzza a másikat maga után. A megnövekedett terheket mindenhol érezni fogjuk. Ha a vírushelyzet miatt valaki elvesztette a munkáját, az otthon töltött idő alatt érdemes lehet tanfolyamokat elvégeznie és átképeznie magát. Ha elveszítettük az állásunkat, érdemes azonnal álláskeresőként regisztrálni magunkat.


Az álláshirdetéseket böngészve tegyük fel magunknak újra a kérdést, hogy miben vagyok jó, mivel szeretnék foglalkozni? Érdemes a pályázati anyagunkat is újra átgondolni, átértékelni. Ne felejtsük el, hogy vannak olyan szektorok, ahol nem állt le a működés, sőt felfelé ívelő tendenciát mutatnak. Nagy szükség van most dolgozókra az élelmiszeriparban, kereskedelemben, a gyógyszeriparban és az egészségügyben is, hiszen ezek a területek nem állhatnak le a válság idején sem. Az éttermek nagyrésze átállt a kiszállításra, ezért futár állásokat is szép számmal találhatunk. Ne felejtsük el a tavasszal indult a mezőgazdaság is, ahol akár szaktudás nélkül is el helyezkedhetünk, lehet, hogy csak idényszerűen, de áthidaló megoldásnak jó lehet.

Mindemellett a munkáltatók sincsenek könnyű helyzetben, kevesebb bevételből nehéz kitermelni a munkavállalók bérét és járulékát. Ahol lehetséges, a cégek igyekeznek átállni a home office munkavégzésre, ami a digitális világban már számos szektort érint.

Összegzésképpen próbáljunk pozitívak maradni és csak előre tekinteni. Hozzuk ki a legtöbbet az adott helyzetből és fordítsuk előnyünkre.





Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest