Anyaként visszatérni a munka világába

Budapest
3 éve, 2 hónapja

Anyaként már megváltozik a fontossági sorrend, a munka mindig csak a második helyen állhat. Ebben a megváltozott élethelyzetben a lehetőségeink is megváltoznak a munkavállalás területén. Az új helyzethez alkalmazkodva igyekszünk karrierünk útját egyengetni és olyan állást választani, amit bele tudunk illeszteni az egész család életébe. Azonban sokszor ez nem is könnyű, hiszen rengeteg tényező megváltozik.



Álláshirdetések

Forrás: freepik.com

Az a munkahely, ahonnan elbúcsúztattak a gyermek vállalás előtt, nem biztos, hogy ideális lesz már anyaként. A munkába való visszatérés a legtöbb édesanyának komoly problémákat okoz. Aggódik hogyan tudja összeegyeztetni a gyermekkel járó többlet feladatokat a munkahelyi problémákkal. Sokan bizonytalanok amiatt mikor térjenek vissza, még a gyermek hároméves kora előtt? Persze ez is több tényezős, van, akinek mindenképpen vissza kell mennie dolgozni anyagi okok miatt. Jellemző az is, hogy rossz anyának és feleségnek érzik magukat, mert szeretnének visszatérni a közösségbe, szeretnének kicsit kiszakadni az otthoni légkörből és valljuk be nagyon fontos, hogy lelkileg is kiegyensúlyozott legyen egy anyaEgyáltalán nem segít a helyzetén az a mai napig fennálló társadalmi elvárás sem, ami egyrészt elvárja a nőktől a munkavégzést, a másik oldalról pedig azt, hogy elsősorban anya és feleség legyen. Ez is rányomhatja a bélyegét az önértékelésének. 

Amikor eldöntöttük, hogy alkalmazottként vagy vállalkozóként szeretnénk visszatérni el lehet kezdeni böngészni az álláshirdetések között. Egy otthon végezhető munka is jó opció lehet.


Milyen egy családbarát munkahely?

Egy munkába visszatérő anyának fontos lehet, hogy a munkáltatója támogassa a fokozatos munkába állást, illetve a részmunkaidőt. Többen a munkába álláskor szeretnének részmunka időben elhelyezkedni. A rugalmas munkavégzés is előnyös, illetve ne kötelezze túlórára. Rugalmas legyen a munkaidő, el lehessen szaladni a gyerekért az oviba, még ha utána vissza is kell menni dolgozni.


Érdemes átgondolni mi fér bele az életünkbe és ezt már a motivációs levélben, vagy az állásinterjún közölni. Az sem árt, ha naprakészek vagyunk a saját területünkön és beszámolunk arról, hogy mennyire követtük a piaci változásokat.




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest