Az ideális gyerekszoba titka

Budapest
2 éve, 9 hónapja

Amikor az ideális gyerekszobáról beszélünk a gyermekeink igényeit kell figyelembe vennünk. Jó esetben van akkora helyünk a szobában, hogy itt játszhatnak, pihenhetnek és kikapcsolódhatnak egyszerre. 


Mivel több funkciók kell, hogy ellásson az elrendezése nagy fejtörést okozhat, főleg, ha még tanulósarkot is ki kell alakítanunk.


Bár nagyon divatosak most a letisztult púder színek, viszont a gyerekek érdeklődését élettel teli színek fokozzák, de persze ne essünk át a ló túloldalára sem, hiszen a túl élénk és harsány színek zavaróak lehetnek. Ebben az esetben is az aranyközépút a megfelelő irány. Legyen tágas, ne túlzsúfolt és ne legyenek benne túl nagy bútorok sem. Érdemes fehérre vagy világos árnyalatúra festeni, így tágasabbnak tűnik majd a helyiség.

játékok felhalmozása sem egy jó irány, hiszen a sok játék között is elveszik egy gyermek figyelme. 


A takarítás és a pakolás központi téma a kisgyerekes családoknál. Próbáljunk úrrá lenni a káoszon és már kiskorban a rendre szoktatni. De ez persze nem megy könnyen, ezért érdemes nagy tárolódobozokban összegyűjteni a játékokat, ami elnyeli őket és így gyorsan el lehet pakolni.


Lányos szoba:

Az igazi lányos színek, mint a rózsaszín, lila és púderes árnyalatok elengedhetetlen társai a lányos szobáknak. Az alapszín megválasztásának megfelelően a kislányszoba berendezéséhez és dekorációs ötletéhez jól jöhet mindenféle virágmotívum, pillangók, madarak, tüll, szatén, tükör, baldachin az ágy fölé.

Remek példa az alábbi gyerekszoba, ahol a szürkével kombinálták a rózsaszínt.

Eladó családi ház gyerekszoba


Fiús szoba:

A fiús szoba kialakításánál már bejönnek más színek is, a kék, a zöld és a semlegesebb színek. A dekoráció szempontjából a srácok imádják a szuperhősöket, rajonganak a járművekért, vagy éppen a sportokért, dínókért. 

Ha egyedivé szeretnénk varázsolni gyermekünk szobáját, egyedi falfestéssel. A falfestésnél teljesen személyre szabhatóak a minták, amit csak a csemeténk elképzelt magának.


Gyerekszoba falfestés


Bútorok

Ahány gyerekszoba annyi féle elképzelés lehet. A bútorok kiválasztásánál törekedjünk ne túlzsúfolni a szobát, legyen tere a gyerekeknek játszani is. A kialakításnál számításba kell vennünk hány darab ágyat kell elhelyezni és milyen formában.

Ha többen osztoznak a szobán, igyekezzünk mindenkinek egy kis kuckót kialaktani ahová elbújhat és egyedül lehet. Az ágyak kiválasztásál célszerű kis négyzetméteres szobák esetében egy emeletes ágyat kiválasztani, amivel rengeteg helyet nyerhetünk.

Emeletes ágy, gyerekágy


Ebben a praktikus és helytakarékos emeletes ágyban nagyon kényelmesen elfér két gyerek. Minőségi anyagok használatával, modern kivitelezésű és tartós gyerekágyat kínálnak, ami biztosan a gyermekek kedvence lesz.

Kiegészítők

Megfelelő kiegészítők a gyerekszoba összhatásához is fontosak, rendezz be egy lélegzet elállító birodalmat a gyerkőcödnek. A textíliákkal keretet adhatunk a szobának, a függöny vagy éppen a szőnyeg meghatározhatja az alap hangulatot. 


Gyerekszoba szőnyeg





Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest