+ Ingyenes hirdetés feladása

Babakocsi választás – tippek és tanácsok

2 hónapja, 3 hete

A babavárás kapcsán általában az egyik legnagyobb beruházást a babakocsi beszerzése jelenti. Éppen ezért nagyon fontos, hogy alaposan gondoljuk végig, hogy mire van szükségünk és ha sok időbe is telik, keressük meg a legpraktikusabb darabot.


Összegyűjtöttünk néhány kérdést, amit érdemes mérlegelni választás előtt, akár listát is írhatunk:


Hol fogjuk használni a babakocsit?


Gondoljuk végig, hogy hol, milyen terepen fogjuk használni a babakocsit. Elsősorban nem az a lényeg, hogy mennyit szeretnénk majd kirándulni a babával, hanem hogy a lakóhelyünk környékén és azokon a helyeken, ahol sűrűn megfordulunk vagy meg fogunk fordulni, milyen a terep. Ha macskaköves vagy rosszabb minőségű, repedezett járda van a környéken (ami valljuk be, itthon sajnos nem ritkaság), akkor érdemes nagyobb kerekű kocsit választani. Még jobbá tehetjük a baba kényelmét, ha felfújható kerekű kocsit választunk. Ez persze okozhat némi bosszúságot, hiszen pumpálni kell és ki is lyukadhat néhány esetben, de számos babakocsihoz lehet kapni pluszban ilyen kereket és csak akkor használjuk, ha valóban nagyon kell. Léteznek még teleszkópos babakocsik is, amik szintén sokat javítanak a kocsiban utazó baba érzetén.

Ha nem kell ilyen nehézségekkel szembenéznünk, akkor válasszunk kis kerekű babakocsit, ezek könnyebb manőverezhetők, a súlyuk is kisebb, bevásárlóközpontokban, szűk helyeken praktikusabb.

A könnyű mozgáshoz mindenképpen jó, ha bolygósítható kerekei vannak a választott babakocsinak.


Autóval járunk vagy tömegközlekedést használunk?


Ha főként autóval járunk, akkor mindenképpen mérjük le, hogy összecsukott állapotban befér-e a csomagtartóba a babakocsi, de még jobb, ha bele is próbáljuk vásárlás előtt. Ebben az esetben az is fontos, hogy könnyen össze tudjuk csukni és ne legyen túl nehéz, hogy könnyedén be lehessen emelni az autóba.

Amennyiben főként tömegközlekedéssel fogunk járni, akkor érdemes kisebb, könnyebb babakocsit választani, hogy a fel- és leszállás ne legyen nehezebb, mint amennyire muszáj.


Milyen helyen lakunk, hol fogjuk tárolni?


Semmiképp ne hagyjuk ki a szempontok közül azt sem, hogy milyen helyen lakunk. Itt legfőképp az emeletes házakban lakóknak kell odafigyelniük, pláne, ha nincs lift. Gondoljuk végig, hogy egy nem túl nehéz babakocsi (10-12 kg-os súly már jónak számít) már önmagában sem kevés, de ha még a baba is benne van, akkor azért nehezebb mozgatni. Ha nincs lift, akkor szuper, ha fölszinten van egy zárható tároló, ahova el tudjuk helyezni a babakocsit, ha ilyen nincs, akkor nem marad más, mint felcipelni. Ilyenkor nem csak a súllyal kell számolnunk, hanem azzal is, hogy a lakáson belül hol fogjuk tárolni a babakocsit és a kiegészítőket.

Ha liftes házban lakunk, ne feledjük el lemérni a liftet és az ajtaját, hogy biztosan tudjuk majd a babakocsival használni.


Miket tudjon a babakocsi?


A legtöbb modern babakocsihoz számtalan kiegészítő vásárolható, ezeket érdemes mérlegelni, hiszen általában nem olcsók. Rengeteg 2in1 és 3in1 babakocsi kapható már, ezek között a különbség, hogy a 3in1 csomagokban hordozó is helyet kap a mózeskosár és a sportülés mellett. Ez egyéni döntés kérdése, hogy mi éri meg nekünk, csomagban megvásárolni vagy külön-külön.

Arra mindenképpen figyeljünk, hogy a sportülés állítható és forgatható legyen, így hosszabb időn keresztül ki tudjuk használni.

Praktikus, ha állítható a babakocsi tolókarja, így mindenki, aki használni fogja, kényelmes magasságúra állíthatja.

Kapható már testvérfellépő is nagyon sok babakocsihoz, ami jól jöhet, ha egy nagyobb tesó is van már a családban.


Keret – határ a csillagos ég


Ha minden szempontot megvizsgáltunk, akkor persze azt is el kell döntenünk, hogy mekkora a keretünk a babakocsi megvásárlására. Csillagászati összegekért lehet már kapni szuper trendi és dizájner babakocsikat, ami nem feltétlenül indokolt, annyi azonban biztos, hogy a minőséget meg kell fizetni. Ha több babát terveznünk, jól jöhet, ha strapabíró a kocsi és akár több gyereket is kiszolgál. A nagy márkáknak mindenképpen előnye, hogy ha bármilyen alkatrészt vagy kiegészítőt cserélni kell, akkor jó eséllyel meg tudjuk oldani.

Ha egy drágább márka mellett döntünk, ajánlott megnézni a használt babakocsi kínálatot is, jó eséllyel kifoghatunk egy jó állapotban lévő darabot a bolti árnál kevesebbért.


Címkék: babakocsi; tippek;

Hasonló hirdetések

 • A legkeresettebb kerti játékok
  Budapest
  Megérkezett a várva vár Vakáció, ezzel együtt a gyerekeknek a nyári szünet. Ilyenkor minden szülő próbálja lefoglalni és lefárasztani a gyerkőceit. A legideálisabb, ha a nap nagy részét a szabadban töltik, már ha az idő is engedi. A következő cikkünk...
 • Tippek, hogy a fűnyírás ne legyen kínszenvedés
  Budapest
  Ha meghalljuk a fűnyírás vagy a fűnyíró szavakat, a legtöbben nem tapsolnak örömükben. Pedig aki kicsit is szeret a kertjével foglalkozni, az tudja, hogy a gyep minősége az egyik legfontosabb, látványos különbségeket lehet elérni egy kis odafigyeléss...
  2 napja, 17 órája
 • Vitorlások - A vizek szerelmeseinek!
  Budapest
  Tényleg megérkezett a nyár nem vitás és vele együtt megérkezett a strandszezon. Ha nem akarunk egész nap a parton heverészni, vagy a nyaralás alatt sem szeretnénk lemondani egy kis testedzésről, vagy egyszerűen csak szükségünk van egy adag adrenalinr...
 • Praktikák a nyári hőség ellen
  Budapest
  Bármennyire is vártuk az igazi nyár megérkezését, most, hogy teljes erővel itt van, sokakat felkészületlenül ért. A hirtelen beállt melegben nem árt vigyázni, hoztunk néhány praktikát és ötletet, hogy hogyan lehet kellemesebbé tenni a forró napokat. ...
  1 hete, 2 napja
 • Ezek voltak a legcukibb kisállatok a héten
  Budapest
  A felelős állattartásról sokszor hallunk és beszélünk, hiszen egy kedvenc tartása nagy elkötelezettséggel jár, de emellett rengeteg örömmel ajándékozhatnak meg minket. Kutatások bizonyítják, hogy akik kisállatot tartanak, sokkal jobban viselik a mind...
 
Elhelyezkedés
Budapest