+ Ingyenes hirdetés feladása

Babaváró buli indul

3 hónapja

Egyre elterjedtebb már Magyarországon is, hogy a barátnők babaváró bulit szerveznek a várandós kismama barátnőjüknek. Ilyenkor játékokkal és mindenféle hasznos baba mama holmival lepik meg a leendő anyukát. De hogy a buli tökéletes legyen fontos néhány szempontot figyelembe vennünk!


Nézzük, hogy hozzunk össze egy babaváró bulit!A legfontosabb a kényelem!


Ha voltál már várandós tudod, hogy az utolsó két hónapban, amikor általában a bulit szervezik, nagy pocakkal már nem könnyű a mozgás. Ezért a helyszín választásnál érdemes a kismama kedvében járni és a közelben egy könnyen megközelíthető helyet választani. Erre a bulira nem illik túlságosan kiöltözni, had maradjon a barátnőnk a középpontban, szoljón ez a közös játékról és a meghitt beszélgetésekről.


Tipp: Kérjetek a kismamától kelengye listát, amiből lehet ajándékokat válogatni, ezzel megkönnyítitek a baba holmijának beszerzését, amit nem kis feladat összeállítani és részt vesztek a készülődésben.


Előre egyeztetett időpont

A leendő anyukáknak az utolsó időszakban nem könnyű a kedvében járni, ezért a babaváró bulit érdemes nem a véghajrában szervezni. A legideálisabb időpont a 8hónap, ilyenkor még az ajándékok is időben érkeznek.


Kit hívjunk meg?

Mivel egy nő életében teljesen új időszámítás kezdődik érdemes letisztázni kik, azok a közeli barátnők, családtagok, akiket szívesen látna a bulin. A nagymamák nagyon szeretnek részt venni ezeken az eseményeken, ne hagyjuk ki őket.Légy kreatív!

Találjatok ki játékokat, nem is gondolnád, hogy mennyire egyszerű életre szóló ajándékot kivitelezni, ami nem csak a születendő gyereknek lesz nagyon kedves, de a szüleinek is.  


Babaváró buli játék: bébiétel kóstoló

Készítsetek vagy vásároljatok többféle gyümölcs- és zöldség pürét. Tegyétek jelöletlen tálkákban, vagy távolítsátok el a bébiételes üveg címkéjét.

Érdemes a bébiételeket megszámozni, hogy később egyértelműen azonosítani tudjátok, melyik micsoda.

Mindenki kóstolja meg az üvegben lévő ételeket, és írja fel egy papírra, hogy szerinte mit evett! A végén az üvegek sorszáma alapján tudjátok ellenőrizni, hogy ki hányat talált el.


Babaváró buli: szókirakó

Gyűjtsetek a várandóssággal illetve a kisbabával kapcsolatos szavakat: pelenka, cumisüveg, büfiztetés stb.

A szavak betűit keverjétek össze, és így írjátok fel egy papírra. Mindenki kapjon egy lapot, és adjatok néhány percet rá, hogy kitaláljátok, milyen szavak lettek felírva.

Aki adott idő alatt a legtöbb szót kitalálja, az nyer.

 

Az is lehet, hogy a pocakos barátnőd nem szeretne, felhajtást csak arra vágyik, hogy azokkal legyen, akik megértik és kikapcsolódhasson. A legfontosabb, hogy érezze, hogy vele vagytok, gondoltok rá és Ti is vele várjátok az új élet kezdetét.


Képek forrása: Shutterstock

Hasonló hirdetések

 • A legkeresettebb kerti játékok
  Budapest
  Megérkezett a várva vár Vakáció, ezzel együtt a gyerekeknek a nyári szünet. Ilyenkor minden szülő próbálja lefoglalni és lefárasztani a gyerkőceit. A legideálisabb, ha a nap nagy részét a szabadban töltik, már ha az idő is engedi. A következő cikkünk...
 • Tippek, hogy a fűnyírás ne legyen kínszenvedés
  Budapest
  Ha meghalljuk a fűnyírás vagy a fűnyíró szavakat, a legtöbben nem tapsolnak örömükben. Pedig aki kicsit is szeret a kertjével foglalkozni, az tudja, hogy a gyep minősége az egyik legfontosabb, látványos különbségeket lehet elérni egy kis odafigyeléss...
  2 napja, 17 órája
 • Vitorlások - A vizek szerelmeseinek!
  Budapest
  Tényleg megérkezett a nyár nem vitás és vele együtt megérkezett a strandszezon. Ha nem akarunk egész nap a parton heverészni, vagy a nyaralás alatt sem szeretnénk lemondani egy kis testedzésről, vagy egyszerűen csak szükségünk van egy adag adrenalinr...
 • Praktikák a nyári hőség ellen
  Budapest
  Bármennyire is vártuk az igazi nyár megérkezését, most, hogy teljes erővel itt van, sokakat felkészületlenül ért. A hirtelen beállt melegben nem árt vigyázni, hoztunk néhány praktikát és ötletet, hogy hogyan lehet kellemesebbé tenni a forró napokat. ...
  1 hete, 2 napja
 • Ezek voltak a legcukibb kisállatok a héten
  Budapest
  A felelős állattartásról sokszor hallunk és beszélünk, hiszen egy kedvenc tartása nagy elkötelezettséggel jár, de emellett rengeteg örömmel ajándékozhatnak meg minket. Kutatások bizonyítják, hogy akik kisállatot tartanak, sokkal jobban viselik a mind...
 
Elhelyezkedés
Budapest