Bringára fel!

Budapest
3 éve

Megjött az igazi tavasz, előkerülnek a kerékpárok. Bringázni az egyik legjobb szabadidős sporttevékenység az egész család számára. A kerékpár, a kresz értelmében jármű, tehát a vezetéséhez többnyire ugyanazok a feltételek szükségesek, mint más jármű esetében, azaz a jármű vezetésre alkalmas állapotban kell lennie és a közlekedőnek ismernie kell a kresz előírásait.


Eladó kerékpár

Forrás: Freepik.com


Manapság, ha bemész egy kerékpárboltba, annyi féle biciklit találsz, hogy fogalmad sem lesz, hogy melyiket vedd meg. Egy kerékpár vásárlása, nagy kiadás a család számára, főleg a gyerekeknek, akik két három évente kinővik a bringákat. Épp ezért érdemes a használt kerékpárok között is szétnézni, remek állapotban lévő modelleket találhatunk.

Milyen fajta kerékpárok vannak?


Mountain bike

Ez a fajta kerékpár a köves, sziklás erdei terepre, homokos, buckás felületre tervezték, elsősorban felfelé mászásra és lefele száguldásra. A bordázott vastag gumija a terepmunkát szolgálja. 



Túra kerékpárok

A túra kerékpárokat, azaz trekk bringákat, hosszú utakra tervezték. Kiválóan elmennek az aszfalton és a murvás utakon is. Kényelmesek és a kerekük meglepően magas. A váltója elősegíti a felfelé menetet és a tempóján is gyorsít.


Országúti kerékpár

Az országúti kerékpárt kifejezetten sportolásra, versenyzésre találták ki. Rendkívül gyorsan haladhatunk vele. A kormánya hajlított, amivel a legkisebb ellenállású testhelyzet érhető el. Városban nem ajánlott használni.


Városi kerékpár

A legáltalánosabb modellek a városi kerékpárok. Kifejezetten arra találták ki, hogy eljussunk vele bizonyos helyekre, amik nincsennek túl nagy távolságra. Fontos, hogy kényelmesek legyenek hiszen akár munkába is járhatunk vele. Tehetünk rá rengeteg féle kiegészítőt, amikre már külön ágazat is épült. A praktikusság mellett a biztonság is fontos, hiszen egy bicikli gyerekülésnek védelmet is kell biztosítania gyermekünk számára.


Elektromos kerékpár

Az elektromos kerékpár valahol átmenet a normál mechanikai hajtásos biciklik és a kismotorok között. Van olyan, ami a tekerésnél segít rá, és van olyan modell, amihez már tekerni sem kell. Akkumulátorral működnek, aminek az üzemideje függ a típustól is. 


Mindegy milyen bringát használunk, a lényeg, hogy kényelmes legyen és jól karbantartott. Legyenek meg a megfelelő felszerelések rajta, például a fényjelzők nagyon fontosan a biztonságos közlekedés érdekében. Használjuk a bicikli utakat és tanítsuk a gyermekeinket a szabályos közlekedésre. Bátran pattanjunk biciklire!





Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest