Egy jó masszázs új életre kelt

Budapest
5 éve, 2 hónapja

Az talán senkinek nem újdonság, hogy a rendszeres masszázs testileg és lelkileg is feltöltődést jelent, valamint számos jótékony hatása van. Habár a legtöbbször nem olcsó dolog és a szabadidőbe is nehézkes lehet beilleszteni, hosszú távon abszolút megéri, lássuk miért:

    • Manapság a legtöbben ülőmunkát végeznek, ez pedig a gerincre és a tartásra nincs jó hatással, sőt. Ha rossz pozícióban ülünk naponta több órát (márpedig a legtöbben nem ülnek helyesen egy íróasztalnál), az kihat nem csak a gerincünkre, hanem a vállunkra és a nyakunkra is. Egy jó masszázs enyhíti ezeket a tüneteket és erősítheti is a hátat.

    • Szintén a munkához kapcsolódik a ma már szinte elkerülhetetlen folyamatos stressz. A masszázs a testi tünetek enyhítésén túl a lélekre is jó hatással van, ellazít, kikapcsol, és nem utolsósorban kapunk 1-1,5 órát, amit magunkra szánunk, tökéletes „énidő”.

  • Fokozza a vér- és a nyirokkeringést. A testünk bizonyos részein kialakulhat lappangás, mind a vérkeringés, mind a nyirokkeringésre vonatkozóan, ami hosszú távon veszélyes lehet. Egy jól elvégzett masszázs segít élénkíteni ezeket a pontokat is.

  • A masszázsokhoz (típustól függően) használnak valamilyen olajat. A különböző olajok jótékony hatása közismert, számos céllal használhatóak.  Az illóolajok, mint például a levendula segít a relaxációban, de vannak olyan típusok is, amik fiatalítják, ápolják a bőrt, vagy a narancsbőr elleni küzdelemben segítenek.

  • A fizikai érintésnek is terápiás hatása van. Számos kutatás bebizonyította már, hogy pusztán annak, hogy egy masszázs során fizikai érintést tapasztalunk, segít felülkerekedni a depresszión, javítja az általános hangulatot.

Természetesen ma már millió féle masszázs közül választhatunk, a legelterjedtebb a svéd masszázs, de a thai masszázs típusok is számtalan helyen megtalálhatóak és speciális masszázsból is találunk bőven, ilyen például a lávaköves masszázs vagy a forró olajos és a csokoládémasszázs.

Ne tántorítson el senkit, hogy a csillogó szalonokban akár több tízezer Forintot is elkérnek egy-egy órányi masszázsért, kuponos ajánlatokkal vagy egyéni masszőröknél kedvezményes áron juthatunk a szolgáltatáshoz.


Címkék: masszázs, egészség




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest