Esküvőszervezés – mivel kezdjem?

Budapest
5 éve, 3 hónapja

Rengeteg nő álma, hogy egyszer megszervezhesse álmai esküvőjét. A lánykérés után a legtöbben egyből elkezdik szervezni az esküvőt, előkerülnek a régóta dédelgetett elképzelések és minden menyasszony nekiáll ötletelni, keresgélni.

Esküvőszervezés

Az első időszak mámora után a legtöbben rájönnek, hogy nagyon sok minden nem, vagy nem úgy valósítható meg, mint az elképzelték, jönnek a kijózanító árajánlatok és sokan pánikba esnek. Ez egy viszonylag normálisnak mondható folyamat, el kell fogadni, hogy amit tinilányként elképzeltünk, az nem mindig kivitelezhető és érdemes kicsit reálisabb irányba terelni a szervezést.

Van néhány pont, amit ha szem előtt tartunk, akkor könnyebben navigálhatunk a számos lehetőség és akadály között.

Az első és legfontosabb egy viszonylag összetett kérdés, de minden más ettől függ. Meg kell határoznunk a létszámot, mert helyszínt is ennek megfelelően kell keresni. Nem mindegy, hogy 50 vagy 150 fős esküvőt szeretnénk tartani, hiszen a legtöbb helynek van egy maximum befogadóképessége, sőt előfordul olyan is, hogy bizonyos létszám alatt nem tartanak esküvőt egy adott helyen. Nem szükséges pontosan meghatározni, de egy nagyságrendre szükségünk lesz, ami alapján kereshetünk.

Ezt követően, ha van egy kiválasztott dátum vagy időszak, nekiállhatunk keresgélni a helyszínek között. Itt is rengeteg szempont jöhet szóba, például szeretnénk-e bulit is tartani, vagy csak egy meghitt vagy elegáns vacsorát? Nyári esküvőnk lesz és szeretnénk szabadtéri helyszínt? Szükség van szállásra a környéken a násznép számára?

Ezek mind-mind szűkítik a lehetőségek körét, így érdemes legalább néhány szempontot előre tisztázni.


Esküvő

Ha megtaláltuk a megfelelő helyszínt, következhet minden más esküvői szolgáltató kiválasztása: a zenekar vagy DJ, a fotós, a videós nagyon fontos elemei egy esküvőnek, hiszen a zene a hangulatot határozza meg, a másik kettő pedig megörökíti életünk egyik legfontosabb eseményét. A legtöbb esküvőn, pláne, ha nagyobb létszámú, érdemes vőfélyt vagy ceremóniamestert is választani, aki levezényeli az egész napot.

A fentieken kívül is van még számos szolgáltató. Ilyen például az anyakönyvvezető vagy szertartásvezető, sminkes és fodrász a menyasszonynak, cukrász, aki a tortát elkészíti.

Az, hogy a fentiek közül (és van még sok, amit fel sem soroltunk) kiket választunk, mindig az egyéni ízlésen és a pénztárcán múlik, de érdemes ismerősi körből ajánlásokat is kérni, az mindig a legjobb forrás, ha megbízható szolgáltatót keresünk.


Címkék: esküvő; esküvőszervezés; tippek





Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest