Farsangi jelmez ötletek

Budapest
4 éve, 2 hónapja

Farsangi jelmez ötletek

Már javában zajlanak az ovis, iskolás farsangi bulik, de ha szeretjük a beöltözős partikat, akkor felnőttként is jó móka lehet. 


A farsangi időszak lényegében arról szól, hogy elbúcsúztatjuk a telet, a hideg, zord időszakot és következhet a tavasz, ami a bőség és termékenység időszaka. Az bizonytalan, hogy honnan erednek azok a hagyományok, amelyek szerint ilyenkor különféle jelmezekbe öltöznek a felnőttek és gyerekek egyaránt, de az biztos, hogy jó szórakozás!


Összegyűjtöttük, hogy idén milyen jópofa és könnyen kivitelezhető jelmezekbe bújnánk bele mi is szívesen.

Az örök klasszikus: királyfi és királylány

Király jelmezJégkirálynő jelmez



A gyerekek klasszikus kedvence, ha királynak vagy királylánynak öltözhetnek. Ezek akkor is jó választások lehetnek, ha nem csak beöltözős buli van a gyerkőcöknek, hanem előadnak egy mesét vagy egy történetet.


A legtündéribb egyszarvú

Unikornis jelmez

 

Kisebb és nagyobb lányok kedvencei manapság a cuki unikornisok, ezzel biztos nem lehet mellé lőni. A virágos fejdísz és habos-babos tüllszoknya már önmagában elég is, egy színben passzoló harisnyával és pólóval kész is a tökéletes jelmez. A tüllszoknya következő években felhasználható balerina jelmezhez is!

 

Ha saját kezűleg készítenénk…

Otthon sem nagy kaland aranyos jelmezeket készíteni, hoztunk pár ötletet, amikhez mindössze néhány kellék szükséges, és párhoz még varrógép sem kell:

  • Festő jelmez: egy fehér póló vagy köpeny lesz az alap, amit akár a gyerekkel együtt összemaszatolhatunk mindenféle színes festékkel. Már a készítés folyamata is élvezetes és biztosan egyedi lesz! Ha kész, már csak pár ecset kell a kézbe és egy festékes paletta. 

  • Csiga jelmez: sok-sok sütőpapír vagy barna csomagolópapír kell csak hozzá, amit feltekerve és egy madzaggal a hátra erősítve kis csigaházat kapunk.

  • Csillag: aranyszínű kartonpapírból vágjunk ki egy szép nagy csillagot, aminek a közepére lukat vágunk, ahol a viselője kidughatja a fejét. Egészen biztos, hogy tündéri lesz a végeredmény.

  • Hippi: mind közül a legegyszerűbb (és felnőtteknek is jó lehet), bár ha nincs kéznél batikolt vagy arra hasonlító mintás pólónk, azt elkészíthetjük magunk. Már csak egy szép méretes napszemüveg kell, virágok a hajba és indulhatunk is a jelmezversenyre!




Hasonló hirdetések

  • Jelmez ötletek farsangra gyerekeknek!
    Budapest
    A farsang a gyerekek egyik kedvenc időszaka, ami nem meglepő, hiszen imádnak jelmezekbe bújni, átszellemülni és önfeledten játszani. Amikor eljön a február a gyerekeknek már konkrét elképzeléseik vannak arról, hogy minek vagy kinek szeretnének beöltö...
    3 éve, 2 hónapja
 
Elhelyezkedés
Budapest