Fedezd fel a vízi világot hajóval

Budapest
2 éve, 9 hónapja

Fedezd fel a vízi világot és tapasztalj meg teljesen új élményeket! Egyre népszerűbb hazánkban is a hajózás, nézzük csak meg a nagyobb tavainkat, a Balatont és a Tisza tót, ahol a vízi forgalom évről évre növekszik.

Napjainkra a Dunán és a Tiszán is rengeteg külföldről érkezett több száz lóerős beépített motoros kisebb nagyobb hajót láthatunk. 


Ha nyaralásról van szó, többen a hajókon oldják meg a szállást is, így a szállodai költségeket ismegspórolják. A lakóhajós nyaralás leginkább olyan pároknak, családoknak vagy baráti társaságoknak lehet érdekes, akik úgy keresik a természet közeli élményeket, hogy közben nem akarnak száguldani teljes gázzal, viszont igénylik a nyugalmat, a csendet.


Egy csónak és egy hajó olyan szabadságot ad, amit más járművek nem tudnak pótolni. 


Vitorlázás

Azt mondják, aki egyszer kipróbálja a vitorlázást azonnal beleszeret. Egy kisebb méretű, tőkesúly nélküli vitorláshajóval bárki nekivághat a vitorlázásnak. Ezt papír és engedély nélkül lehet akár bérelni is. A legegyszerűbb egytestű hajóval kezdeni az alapokat megtanulni, de a kéttestű katamaránhoz sem kell papír, csak oktató vagy egy kis tapasztalat nem árt. Ha jobban szeretnél egy saját vitorlást, akkor ahhoz már komolyabb előkészületek kellenek. Ehhez vízi jogosítványt kell szerezned, ami elméleti részből és egy gyakorlati oktatásból áll.  

A hajóvásárlás előtt körültekintően körbe kell járni a kérdést, milyen típust szeretnél és mi az, ami a költségvetésedbe is belefér. 


Hajózás

Van, akinek a vitorlázás túl sok energiát igényel, azoknak a tökéletes választás az elektromos vagy a benzin hajtásos csónak. 

Az elektromos hajók népszerűsége dinamikusan növekszik, jelenleg több, mint kétszáz ilyen hajó üzemel a Balatonon. A technológia fejlődésével immár komoly hatótávval és teljesítménnyel rendelkező tisztán elektromos meghajtású hajók érhetők el a piacon. Egyre többen tekintenek úgy rájuk, mint a balatoni vitorlázás, egyszerűbben elsajátítható, környezetbarát és legális alternatívájára.

Szuper választás, ha kezdetben csak ismerkednénk a vízzel egy gumicsónak.

Ebben a Bark BT420SD fehér színű merevpadlós gumicsónakban az ülések szabadon variálhatók. A csónakban 8 fő fér el kényelmesen és mindössze 44 kilogramm. Ezek a csónakok kevés helyet foglalnak és a hozzá járó tartozékokkal rendkívül könnyen és gyorsan felállíthatóak. A felfújás után, az evezők használatával, egyből használatba vehetőek. Típustól függően, akár külső motor is használható hozzájukNem csak horgászoknak lehet megfelelő választás, hanem természetbarátoknak vagy vízparton nyaralóknak egyaránt, hiszen méretének köszönhetően bármikor könnyedén használatba vehető.


Eladó gumicsónak


Vízi járművel felfedezni a természetet nagyon különleges szabadidő töltési lehetőség. Olyan helyekre juthatunk el, ahová addig nem is gondoltuk, hogy sikerülhet.  Az alábbi túra kenuval megtehetjük az első lépéseket, és vízi túrázhatunk. A kenuban négy fő fér el és az anyaga üvegszálas műanyag. 


4 személyes túra kenu





Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest