Felújítanál? Most kezdj bele!

Budapest
3 éve, 3 hónapja

Ha felújítást tervezel, akár külső, akár belső munkálatokat, idén megéri belevágni. Az újév mindig jó alkalom arra, hogy sorra vegyük, mit szeretnénk változtatni, szépíteni otthonunkban. Ha van gyermekünk a családok otthonteremtési támogatásával, most a költségek felét visszaigényelhetjük, maximum hárommillió forintig. Érdemes utána járni jogosultak vagyunk e a támogatásra.  Nem tudod, hogyan vágj bele? Nem egyszerű döntés és nem könnyű megbízható szakembert találni. 


Most kezdj bele felújításba


Íme néhány tipp segítségül!


Tervezzük meg előre a feladatokat!

Vegyük számításba milyen munkálatokat kell elvégezni, ez milyen költségekkel jár, amiről készítsünk költségvetést. A költségvetésben mindig legyen mozgástér, hiszen felmerülhetnek olyan teendők, amivel előre nem tudunk kalkulálni. Több helyről érdemes árajánlatokat kérni és nem csak az ár, hanem a referenciák alapján választani. Az is fontos szempont legyen, melyik szakember mennyi idő alatt végzi el a munkálatokat és mennyi garanciát vállal rá. 

Érdemes megvárni a jó időt a munka elvégzésével. Illetve érdemes követni a munkálatokat, így nem érhet bennünket meglepetés, ha nem úgy sikerül az átalakítás, mint vártuk.


Költségek

Ha megvan a költségvetésünk tudjuk körülbelül mekkora összegre lesz szükségünk. Ha nincs elég önerőnk, akkor a banki kölcsönt is számításba vehetjük. A hitelfelvételt minden esetben jól meg kell gondolni, ezért mindenképp megéri felkeresni egy pénzügyi szakértőt. A szakértő a lakásfelújítási támogatásról is bővebb felvilágosítást tud adni. 

Bízzuk profikra a nagyobb szakértelmet kívánó feladatokat!

Érdemes szakemberre bízni azokat a munkákat, amikhez szaktudás szükséges. Hiszen vannak olyan területek, amikhez tapasztalat és profi gépek kellenek. Ha ezermesterek vagyunk, a kisebb munkákat mi is elvégezhetjük. 


Alapanyag választás

Az alapanyagok beszerzését nem szabad az utolsó pillanatra hagyni. Érdemes jó minőséget választani, ami tartós és időtálló. Előre tervezzük meg, hogyan fogjuk a törmeléket, a bontott anyagokat elszállítani. 

A felújítási munkálatok általában stresszesek, de ha elkészül az új otthonunk, visszatekintve megéri a kitartást. Ha pedig elkészült nincs más dolgunk, mint élvezni a befektetett energia gyümölcsét. 




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest