Hagyd otthon az autódat!

Budapest
5 éve

Reméljük, hogy most már valóban és véglegesen beköszöntött a tavasz, itt az ideje többet a szabad levegőn lenni. Mi is tudjuk azonban, hogy a rohanó hétköznapokon nagyon nehéz időt találni a mozgásra, a tavaszi levegő élvezetére, pedig a közérzetünk (és persze a D-vitamin bevitelünk) is jelentősen javulhat, ha szánunk erre egy kis időt.



Hoztunk néhány tippet, hogy hogyan lehet némi időt is spórolva beépíteni a hétköznapokba egy kis mozgást és szabad levegőt.


Pattanj biciklire!

Ha a munkába járáshoz nagyobb távot kell megtenned minden nap, amihez esetleg autót is használsz, akkor a legjobb megoldás a bicikli lehet minden szempontból.

Nézzük csak az előnyeit:

A legtöbb esetben gyorsabb: Ha városon belül, esetleg dugóban ülsz minden nap akár 1-2 órát, akkor a legjobb, amit tehetsz magadért és a környezetért is, hogy kerékpárra cseréled az autódat. Amíg mások a dugóban idegeskednek, addig te kellemesen és gyorsan suhanhatsz el mellettük. Érdemes azonban alternatív útvonalat keresni, ha lehet, hiszen nem a legegészségesebb dolog a tömény kipufogógázt belélegezni, mikor sportolunk.

Olcsóbb, mint az autózás: Szinte magától értetődő, hogy nem csak a testednek, hanem a pénztárcádnak is jó fogsz tenni azzal, ha biciklivel jársz. Nem kell tankolni, nem kell fizetni a parkolásért és az autó sem amortizálódik (hiszen tudjuk, hogy a dugóban araszolás az egyik legrosszabb, ami az autónkkal történhet és még a fogyasztás is magasabb).

Biciklizni menő és kényelmes: A legtöbb kerékpárra fel lehet szerelni, akár előre és hátulra is csomagtartót vagy kosarat, így akár még a napi bevásárlást is kényelmesen le lehet tudni és cipekedni sem kell.


Az sem utolsó, hogy ma már szuper dizájnos bicikliket lehet kapni, mint például ez a vintage hangulatú, igazi csajos rózsaszín bringa:



Ha még nincs biciklid, nem kell aggódnod, az eredeti ár töredékéért lehet használt kerékpárt találni.


Rollerezz a városban!

Ha csak kisebb távot kell megtenned a munkahelyed és az otthonod között vagy csak a tömegközlekedés egy részét szeretnéd valami mással kiváltani, akkor a rollert neked találták ki. Pár éve elindult egy trend, és a korábban csak a gyerekek által használt rollert elkezdték használni a felnőttek is. Kis mérete miatt praktikus, pláne, ha összecsukható darabot választunk, amit, ha nincs éppen rá szükségünk, összecsukva akár egy kézzel is magunkkal vihetünk.

Már pár ezer Forintért is vehetünk magunknak egyet akár újonnan vagy használtan is, ha még csak ismerkedünk a műfajjal és nem szeretnénk sokat áldozni rá.


Sétálj, sétálj, sétálj!

A legegyszerűbb módja annak, hogy időt spóroljunk meg, miközben az egészségünkért is teszünk és még a tavaszi napsugarakat is élvezhetjük, az a séta! Nem is gondolnánk, de ha a napi ingázás legalább egy kisebb távját tempós sétára cseréljük, akkor máris letudhatjuk a napi mozgásunk egy részét. Jót tesz az anyagcserénknek, főleg, ha ülőmunkát végzünk. Egy frissítő, reggeli 20-30 perces séta után pedig egészen más hangulatban tudunk nekiállni a napi teendőknek.




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest