Hangszerek újra gondolva

Budapest
5 éve, 3 hónapja

A hangszerek fantasztikus tárgyak, amelyekkel zenét hozhatunk létre. Szeretem magam körül venni velük, megnyugtatnak és jó rájuk nézni. Gyerekkorom óta énekelek és játszom hangszereken, számomra az, hogy helyet kapnak az otthonomban, magától értetődő. Amikor kislakásunkból elköltöztünk a vidéki kertes házunkba gondolkodtam egy zeneszoba kialakításán, de mivel a legtöbb hangszerem már nincs használatban inkább a nappalit dekoráltam velük. Kisebb átalakításokkal újra hasznosíthatjuk őket, ezekből hoztam pár DIY ötletet.

 

Zongora

A legjobb beszerzési hely az ócskapiac, és az internetes portálokon is számtalan kincset találtam már, kiszuperált hegedűt, rengeteg még szinte új bakelit lemezt, cineket, harmonikát és fúvós hangszerek tömkelegét. Általában ezek a hangszerek eredeti funkciójukat ellátni már nem tudják, de remek alapot adhat például egy órának, polcnak, vagy asztalnak, de a falra kifüggesztve is mutatósak.

Zeneszoba híján maradt a nappaliban kialakított sarok, ahol kiélhetem a muzsikálási vágyam gyerekeim nagy örömére. A zongora mindig elegáns megjelenést kölcsönöz, bárhová is kerüljön az otthonodban. Az én kedvencem a zongora, amihez kedvező áron juthatunk hozzá, mivel nagy helyet foglal, sokan kisebb változatot szeretnének, ezért szeretnének megszabadulni ezektől a robosztus hangszerektől.

 

Használt pianinó eladó

Gondoljuk tovább, azokat a hangszereket, amik már nem zenélnek, alakítsuk át. Csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy mennyiféleképpen lehet használni ezeket a csodálatos eszközöket. Remek óra, falidísz, polc asztal válhat belőlük. Ezeket otthon is könnyedén elkészíthetjük, nem kell hozzá szakember segítsége. Egy törött gitár jól mutat polcnak átalakítva és egy meghasadt hegedű fali díszként használva.

Gitárból polc

 

Hegedű kép

Címke: hangszer, használt hangszer, hangszer újra gondolva

Forrás: Shutterstock, Pinterest




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest