Használt Kerékpár Vásárlás: Mit Kell Tudnod?

Budapest
9 hónapja, 2 hete

Igazi reneszánszát éli a kerékpározás, egyre többen választják az autózás, tömegközlekedés helyett. Ha te is szeretnél a lelkes kerékpáros közösséghez tartozni, de úgy érzed, éppen nem tudsz, vagy nem szeretnél egy méregdrága új biciklibe fektetni, adunk pár tippet, mire figyelj, ha használt kerékpárt vásárolnál!


Hőszivattyús fűtés, hűtés

 

Először is tisztázd, mit keresel. Szükséged van egy hegyi kerékpárra? Vagy érdemes egy országútit venni? Milyen márka legyen? Milyen modell? Ezek mind nehéz kérdések, amiknek az megválaszolásához érdemes akár profi segítséget igénybe venned.

Amint megvan a válasz minden kérdésedre, elkezdheted böngészni a hirdetéseket. Mielőtt azonban használt kerékpárt vásárolnál, az alábbi részletekre mindenképpen nagyon figyelj!

 

Kopás mértéke

 

A használt kerékpárokon megfigyelhető a normális kopás, ami általában összefügg az életkorukkal, főleg, ha rendszeresen használják őket. Apróbb horpadások abszolút elfogadhatóak, ezeket mind kopásnak tekintjük.

Valószínűleg találkozni fogsz használt kerékpárokkal, amelyeken nagyobb horpadások, kisebb repedések vagy kisebb-nagyobb javítások vannak. Az ilyen darabokat jobb, ha elkerülöd, mint minden járműnél, itt is első a biztonság – ezeknél a daraboknál azonban ez nem lenne garantált.

 

Ellenőrizz le mindent alaposan!

 

Kezd a vázzal, alaposan átvizsgálva az egész felületet. Ha fém (alumínium vagy acél), ellenőrizd, hogy nincsenek-e festékhólyagok vagy buborékok (rozsdajel), valamint, hogy nincsenek-e rajta horpadások. Haladj tovább a kormány, váltók, láncok felé. A legfontosabb, hogy a fékek állapotát ellenőrizd akár többször is, és alaposan nézd meg a fékbetéteket.

 

Próbáld ki!

 

Használt kerékpárok esetében rendkívül fontos, hogy ülj fel rá, mielőtt megvennéd. Érdemes ezt már a váltók, fékek tesztelésekor megtenni, majd győződj meg arról is, hogy a váz megfelelő méretű számodra. Ha kell, próbáld ki akár többször is!

 

Végezetül, ha megtaláltad a tökéletes használt kerékpárt, ne hagyd, hogy egy kopott nyereg vagy egy használtabb kormány elvegye a kedved, mert ezek mind könnyen cserélhetők. Ugyanez vonatkozik a kábelek okozta karcokra vagy a pedálokon lévő cipőnyomokra, amik csak esztétikai problémák. Inkább a kerékpár szerkezeti és funkcionális elemeire összpontosíts, mert ezek az igazán fontos tényezők, ha használt kerékpárt vásárolnál!




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest