Hogyan adjunk fel jó hirdetést?

Budapest
1 éve, 10 hónapja

A neten számtalan oldalon hirdethetünk, sokszor viszont elmaradnak a várva várt érdeklődők, és nem értjük, miért. Eladni szeretnénk, állást kínálunk, esetleg keresünk? Mi a titka, hogy valóban meg is találjanak minket a megfelelő személyek?

 

Hogyan adjunk mfel jó hirdetést

Kép forrása: Freepik

 

Írjunk érthetően és informáltan

 

Ha valóban hatékony hirdetést szeretnénk feladni, akkor érdemes minden olyan információt megadni, amit egyébként is várnának tőlünk a hirdetés célcsoportjai. Ha állást kínálunk, akkor a munka jellegéről meséljünk. Nem baj, ha épp hosszabb a hirdetés leírása a megszokottnál, egy érdeklődő mindig azt szereti, ha megfelelő és bőséges információkat talál. Ne legyünk a hirdetésben túl közvetlenek, de nagyon távolságtartóak sem és pláne ne nézzen ki úgy a hirdetés, mint ha titkolnánk valamit.

Az eladó tárgyaknál és ingatlanoknál a kevés fotó, a méretek hiánya és a csupán pár soros bemutatás teljes mértékben vevőriasztó. Kerüljük az ilyesmit. Fotók esetében pedig törekedjünk a teljességre. Vagyis a részletes fotózásra. Ahogy a mondás tartja, inkább legyen rengeteg a fotó, mint a semmi. Utóbbi ugyanis eléggé demotiváló egy lehetséges vevő számára.

 

Figyeljünk oda a mondatok helyességére

 

Nem muszáj, hogy perfekt legyen helyesírásilag egy hirdetés, de azért törekedjünk rá. Súlyos elírások például semmiképp se legyenek benne. Nem túl megbízható benyomást ad rólunk. Ha lehetséges, ne tőmondatokban írjunk. Legyünk kicsit olvasmányosabbak a hirdetésben, hiszen minden érdeklődő elsősorban arra kíváncsi mit kap majd a pénzéért.

Bármilyen terméket is adunk el, írjuk ki pontosan a nevét. Ezt azt jelenti, hogy autónál is az évjáratot, a sebességváltó típusát és még a hengerűrtartalmat is adjuk meg lehetőleg. Műszaki cuccoknál szintén. Gyakran írják rosszul az olyan ritkán használt technikai kütyük nevét, mint például a Blu-Ray lejátszó. Ha nem vagyunk biztosak az ilyen nevek leírásában, akkor előtte inkább nézzünk utána a neten. Viszont semmiképp se írjuk helytelenül. Ez nem csak taszítja a vevőket, de nem is nagyon fogják megtalálni a hirdetésünket.




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest