Hogyan készüljünk a húsvétra a gyerekekkel?

Budapest
3 éve, 1 hónapja

Hamarosan húsvét, ami a valláson túl egyfajta tavaszünnep is. A húsvéti készülődést nagyon szeretik a gyerekek - vonjuk be bátran őket az előkészületekbe! Bármilyen korosztály számára izgalmasak lehetnek a kreatív, kézzel elkészíthető alkotások, a tojás festéstől az ablakdíszítésig. Idén a locsolók nem valószínű, hogy jönnek, de egy tojáskeresés az udvaron is lehet igazán izgalmas. 


Húsvéti készülődés

Összeválogattunk pár érdekes ötletet, amit megvalósíthatunk otthon a gyerekekkel.


Tojásfestés

A húsvét nem az igazi tojásfestés nélkül. A legegyszerűbb módszer, ha veszünk egy csomag tojásfestéket és azzal könnyedén befesthetjük a tojásokat. Azonban a tojásfesték helyett használhatunk krepp papírt is, ebben az esetben ecetbe kell áztatni a papírt, ami kioldja a festékanyagot belőle, ezt használhatjuk színezőként. A kisebb gyerekek nagyon szeretik matricákkal kidekorálni a tojásokat és sikerélményük is lesz, hiszen könnyedén egyedivé formálhatják az alkotásukat.


Dekoráció

Egy kis közös kézműveskedés összehozza a családot. Bátran keresgéljünk az ötletek között. Készíthetünk asztal és ajtódíszt. Befőttes üvegből készíthetünk nyuszi vázát, ami virággal megtöltve, nagyon mutatós asztaldísz lehet. 

Húsvét a Maxaprón

www.pinterest.com


Tipp:

A legújabb kedvencünk a zsírkréta olvasztás. A törött színes zsírkrétákat nyuszi sütőformába teszünk és megolvasztunk pár perc alatt a sütőben, a végeredményt, miután kihűlt, ki lehet törni a formából, szebbnél szebb színátmeneteket érhetünk el.


Kézműveskedés a nyuszival

Nyuszik mindenhol, minden mennyiségben. A húsvéti nyuszi a húsvéthoz köthető figura, Magyarországon is régi tradíció. A húsvéti nyuszi eredetét többféleképpen is magyarázzák, mint ahogy a nyuszi és a tojás összefüggését is többféle verzióban találjuk meg.

Nyuszi sablont körbe vágva, hurkapálcára ragasztva már kész is a nyuszi leszúró, amit virágok mellé szúrhatunk, kis vatta pamaccsal díszítve. Vagy felakasztva, virágokkal díszítve is mutatós. Ezt akár ajtódíszként is használhatjuk.

www.pinterest.com


Süssünk

A kalács hagyományos ünnepváró étel. Minden vidéken más és más formájú kalácsot sütöttek, de a húsvéti kalács fonásmódja is változatos volt. Azt hiszem mindenképp érdemes a húsvéti sonkához egy kis kalácsot kínálni. A gyerekeket is bevonhatjuk a fonásba, és a kalács lekenésébe, biztosan nagyon fogják élvezni az együtt töltött időt.


Jó húsvétolást kívánunk mindenkinek!




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest