+ Ingyenes hirdetés feladása

Hogyan válasszuk ki a legbiztonságosabb gyerekülést?

4 hete

Az autósülés a nagyobb tételek közé tartozik, amit egy kisbaba érkezésekor be kell szerezni. A döntés, hogy miben utaztassuk gyermekünket, nem egyszerű, hiszen a piacon rengeteg termék megtalálható, a pár ezres verziótól a százezres árú ülésig minden.

Természetes, hogy a szülők a lehető legjobbat akarják a gyereküknek, a bőséges kínálat és a pénztárca által szabott keretek megnehezíthetik a döntés.

Összegyűjtöttünk pár szempontot, amit érdemes megvizsgálni választás előtt, hogy a számunkra leginkább megfelelő gyerekülés kerüljön az autónkba.


Törésteszt 

Minden évben elkészítik a gyerekülések töréstesztjét (a 2019-es gyerekülés teszt eredményét itt találod). Két tesztnek is alávetik ezeket a termékeket (50km/h és 64 km/h sebességgel ütközés), és számos szempontot vizsgálnak, mint például az üléshez való csatlakozás módját, a könnyű kezelhetőséget vagy károsanyag tartalmat.

Az egyik legjobban teljesítő gyerekülés márka a 2019-es törésteszten, a Besafe iZi


Besafe autós gyerekülés


Nemzetközi szabvány

Jó kiindulási alapot adhatnak a töréstesztekben leírt eredmények, viszont fontos tudni, hogy ma már egyetlen gyerekülés sem kerülhet forgalomba egy alap ellenőrzés nélkül. Ez megnyugtató lehet azoknak a szülőknek is, akik valamilyen okból nem szeretnének túl sokat áldozni a gyerekülésre. 

Jelenleg két nemzetközi szabvány van érvényben (ECE R44-03 és ECE R44-04). A megvásárolni kívánt gyerekülést a legkönnyebben a rajta található narancssárga címke segítségével tudjuk ellenőrizni.


Biztonsági cimke autós gyereküléshez
A címke tetején a szabvány száma található, de az ábrán ötös számmal jelölt számsor elejéből is kiderül, hogy melyik szabványnak felel meg ülés.


Rögzítés

A jobb autósülések nagyrésze ISOFIX rendszerrel működik, aminek a lényege, hogy van egy talp az ülésre rögzítve és magát a gyerekülést csak ehhez kell csatlakoztatni, általában egy mozdulattal. Szinte lehetetlen rosszul bekötni. Sokkal biztonságosabb megoldás ez, mint a biztonsági övvel történő rögzítés. A bonyolultsága miatt az esetek nagyon nagy százalékában rosszul kötik be a biztonsági övvel rögzítendő üléseket, amik komoly veszélyforrást jelentenek egy balesetnél.


Használt gyerekülést biztonságosan?

Jó kompromisszum lehet egy jobb minősítéssel rendelkező ülést megvásárolni akár használtan. Az apróhirdetési oldalakon számos használt gyerekülés hirdetés van. Fontos, hogy soha ne vásároljunk így ülés anélkül, hogy személyes jó alaposan ne vizsgáltuk volna át. Nézzünk be a szövet alá, ellenőrizzük az illesztéseket, keressünk oda nem illő ragasztást vagy sérülés nyomait. Ha bármi gyanúsat találunk, nem szabad megvenni, hiszen egy korábban sérült ülés már nem fogja a megfelelő biztonságot nyújtani gyermekünknek.





Hasonló hirdetések

 • Karácsonyi ajándékötletek
  Budapest
  Javában tart a karácsonyi ajándékvásárlás, folyamatos kérdés, hogy "Mit vegyünk karácsonyra??" Ebben szeretnénk segítséget nyújtani, mutatunk néhány jó ötletet. :) Videójáték és konzolok Manapság már minden gyerek játszik valamilyen videójátékkal, íg...
  2 napja, 14 órája
 • Fogadj örökbe! – gazdára váró kutyusok
  Budapest
  Egy kisállatot befogadni nagy körültekintést igényel. Sok helyen olvashatjuk, hogy állatot örökbe fogadni menő, de emellett nagy felelősség is gondoskodni egy állatról. A legtöbb menhely szabályokat lefektetve szerződéssel ad örökbe kutyát, de sokszo...
 • Álláshirdetési mustra – Ezekből az állásokból van a legtöbb?
  Budapest
  A Maxapró apróhirdetési portál álláshirdetési oldalán több mint 30 000 álláshirdetés között keresgélhetünk. Korábbi cikkünkben már kiveséztük, hogy az ország egyes területein hogyan oszlanak meg az álláshirdetések. Az egyes szakmák és szakterületek á...
  2 hete, 1 napja
 • Lakáscsere? – miért is ne
  Budapest
  Ha szeretnénk értékesíteni az ingatlanunkat, azonnal az eladás vagy a kiadás jut eszünkbe, pedig akár a lakáscsere is szóba jöhet. A Maxapró hirdetései között több mint 1700 lakáscsere hirdetés található. Leginkább vidéki ingatlanokat szeretnének bud...
  1 hónapja, 2 hete
 • Hol könnyebb munkát találni az országban?
  Budapest
  Mai cikkünkben összegyűjtöttük, hogy az egyes megyékben mennyi elérhető állásajánlat van jelenleg portálunkon. A maxapro.hu oldalán több mint 30 000 db álláshirdetés található jelenleg, az ajánlatok területi eloszlása helyenként meglepő eredményt mut...
  1 hónapja, 2 hete
 
Elhelyezkedés
Budapest