+ Ingyenes hirdetés feladása

Hogyan válasszuk ki a legbiztonságosabb gyerekülést?

2 hónapja, 2 hete

Az autósülés a nagyobb tételek közé tartozik, amit egy kisbaba érkezésekor be kell szerezni. A döntés, hogy miben utaztassuk gyermekünket, nem egyszerű, hiszen a piacon rengeteg termék megtalálható, a pár ezres verziótól a százezres árú ülésig minden.

Természetes, hogy a szülők a lehető legjobbat akarják a gyereküknek, a bőséges kínálat és a pénztárca által szabott keretek megnehezíthetik a döntés.

Összegyűjtöttünk pár szempontot, amit érdemes megvizsgálni választás előtt, hogy a számunkra leginkább megfelelő gyerekülés kerüljön az autónkba.


Törésteszt 

Minden évben elkészítik a gyerekülések töréstesztjét (a 2019-es gyerekülés teszt eredményét itt találod). Két tesztnek is alávetik ezeket a termékeket (50km/h és 64 km/h sebességgel ütközés), és számos szempontot vizsgálnak, mint például az üléshez való csatlakozás módját, a könnyű kezelhetőséget vagy károsanyag tartalmat.

Az egyik legjobban teljesítő gyerekülés márka a 2019-es törésteszten, a Besafe iZi


Besafe autós gyerekülés


Nemzetközi szabvány

Jó kiindulási alapot adhatnak a töréstesztekben leírt eredmények, viszont fontos tudni, hogy ma már egyetlen gyerekülés sem kerülhet forgalomba egy alap ellenőrzés nélkül. Ez megnyugtató lehet azoknak a szülőknek is, akik valamilyen okból nem szeretnének túl sokat áldozni a gyerekülésre. 

Jelenleg két nemzetközi szabvány van érvényben (ECE R44-03 és ECE R44-04). A megvásárolni kívánt gyerekülést a legkönnyebben a rajta található narancssárga címke segítségével tudjuk ellenőrizni.


Biztonsági cimke autós gyereküléshez
A címke tetején a szabvány száma található, de az ábrán ötös számmal jelölt számsor elejéből is kiderül, hogy melyik szabványnak felel meg ülés.


Rögzítés

A jobb autósülések nagyrésze ISOFIX rendszerrel működik, aminek a lényege, hogy van egy talp az ülésre rögzítve és magát a gyerekülést csak ehhez kell csatlakoztatni, általában egy mozdulattal. Szinte lehetetlen rosszul bekötni. Sokkal biztonságosabb megoldás ez, mint a biztonsági övvel történő rögzítés. A bonyolultsága miatt az esetek nagyon nagy százalékában rosszul kötik be a biztonsági övvel rögzítendő üléseket, amik komoly veszélyforrást jelentenek egy balesetnél.


Használt gyerekülést biztonságosan?

Jó kompromisszum lehet egy jobb minősítéssel rendelkező ülést megvásárolni akár használtan. Az apróhirdetési oldalakon számos használt gyerekülés hirdetés van. Fontos, hogy soha ne vásároljunk így ülés anélkül, hogy személyes jó alaposan ne vizsgáltuk volna át. Nézzünk be a szövet alá, ellenőrizzük az illesztéseket, keressünk oda nem illő ragasztást vagy sérülés nyomait. Ha bármi gyanúsat találunk, nem szabad megvenni, hiszen egy korábban sérült ülés már nem fogja a megfelelő biztonságot nyújtani gyermekünknek.

Hasonló hirdetések

 • Budapest
  Tiszteletem!!! Nem írnám ki, ha nem lenne sürgős: az életmentő gyógyszert hétfőig (2020.01.27.) kell kiváltani, 26 ezer forint (Dabigatran 200mg naponta, az ár havi). Röviden leírom a problémát. 65 éves, rokkantnyugdíjas, sok betegségben szenvedő éde...
  1 napja, 2 órája
 • Budapest, Pest megye
  Kedves Érdeklődő! Eltartási szerződést kötnék, az arra rászoruló személlyel. Mit tudok nyújtani: - Orvoshoz való eljutás kocsival - Bevásárlás, takarítás egyéb - Szállítás, egyéb - Személyes beszélgetés, akár telefonon is. - Lelki segítségnyújtás - C...
  1 napja, 8 órája
 • Nőtt a család? – használt családi autók a piacon
  Budapest
  Gyarapodott a család, és nem fértek el az autóban? Itt az ideje nagyobbra váltani. Ha családi autót vásárol az ember, sokkal több szempontot figyelembe kell vennie, mintha csak saját magának keresgélne. Hogy milyen a jó családi autó? Tágas, praktikus...
  1 napja, 9 órája
 • Star Wars rajongói válogatás
  Budapest
  Egy fontos korszak zárult le az utolsó film megjelenésével a Star Wars rajongók számára. A 9. rész, a Star Wars: Skywalker kora címet viseli és a 2015-ben elkezdett folytatás trilógia zárórésze. A kritikák vegyesen nyilatkoznak a film történetéről és...
  5 napja, 8 órája
 • Ingyenes Háttérképek (sötét módhoz) Okostelefonokra
  Budapest
  Sötét (Dark) és fekete (Black) INGYENES háttérképeket tölthetsz le az okostelefonodra. Bármelyik kép a tiéd, használd egészséggel! A Háttérképek (Wallpapers) 720 x 1520 pixel méretűek. KATT IDE: https://www.tantra-feny.hu/black-dark-android-smartphon...
 
Elhelyezkedés
Budapest