+ Ingyenes hirdetés feladása

Hogyan válasszuk ki a legbiztonságosabb gyerekülést?

Budapest
1 éve, 2 hónapja

Az autósülés a nagyobb tételek közé tartozik, amit egy kisbaba érkezésekor be kell szerezni. A döntés, hogy miben utaztassuk gyermekünket, nem egyszerű, hiszen a piacon rengeteg termék megtalálható, a pár ezres verziótól a százezres árú ülésig minden.

Természetes, hogy a szülők a lehető legjobbat akarják a gyereküknek, a bőséges kínálat és a pénztárca által szabott keretek megnehezíthetik a döntés.

Összegyűjtöttünk pár szempontot, amit érdemes megvizsgálni választás előtt, hogy a számunkra leginkább megfelelő gyerekülés kerüljön az autónkba.


Törésteszt 

Minden évben elkészítik a gyerekülések töréstesztjét (a 2019-es gyerekülés teszt eredményét itt találod). Két tesztnek is alávetik ezeket a termékeket (50km/h és 64 km/h sebességgel ütközés), és számos szempontot vizsgálnak, mint például az üléshez való csatlakozás módját, a könnyű kezelhetőséget vagy károsanyag tartalmat.

Az egyik legjobban teljesítő gyerekülés márka a 2019-es törésteszten, a Besafe iZi


Besafe autós gyerekülés


Nemzetközi szabvány

Jó kiindulási alapot adhatnak a töréstesztekben leírt eredmények, viszont fontos tudni, hogy ma már egyetlen gyerekülés sem kerülhet forgalomba egy alap ellenőrzés nélkül. Ez megnyugtató lehet azoknak a szülőknek is, akik valamilyen okból nem szeretnének túl sokat áldozni a gyerekülésre. 

Jelenleg két nemzetközi szabvány van érvényben (ECE R44-03 és ECE R44-04). A megvásárolni kívánt gyerekülést a legkönnyebben a rajta található narancssárga címke segítségével tudjuk ellenőrizni.


Biztonsági cimke autós gyereküléshez
A címke tetején a szabvány száma található, de az ábrán ötös számmal jelölt számsor elejéből is kiderül, hogy melyik szabványnak felel meg ülés.


Rögzítés

A jobb autósülések nagyrésze ISOFIX rendszerrel működik, aminek a lényege, hogy van egy talp az ülésre rögzítve és magát a gyerekülést csak ehhez kell csatlakoztatni, általában egy mozdulattal. Szinte lehetetlen rosszul bekötni. Sokkal biztonságosabb megoldás ez, mint a biztonsági övvel történő rögzítés. A bonyolultsága miatt az esetek nagyon nagy százalékában rosszul kötik be a biztonsági övvel rögzítendő üléseket, amik komoly veszélyforrást jelentenek egy balesetnél.


Használt gyerekülést biztonságosan?

Jó kompromisszum lehet egy jobb minősítéssel rendelkező ülést megvásárolni akár használtan. Az apróhirdetési oldalakon számos használt gyerekülés hirdetés van. Fontos, hogy soha ne vásároljunk így ülés anélkül, hogy személyes jó alaposan ne vizsgáltuk volna át. Nézzünk be a szövet alá, ellenőrizzük az illesztéseket, keressünk oda nem illő ragasztást vagy sérülés nyomait. Ha bármi gyanúsat találunk, nem szabad megvenni, hiszen egy korábban sérült ülés már nem fogja a megfelelő biztonságot nyújtani gyermekünknek.

Hasonló hirdetések

 • Kellemes Masszázs Relax
  Budapest IV. kerület, ÚJPEST , Tél utca
  Kellemes relax svéd sport cellulit zsírbontó fogyasztó feszesítő gyógymasszázsra várom kedves vendégeim hát nyak fájdalmak izomfeszűlés zsibbadás segítek visszanyerni mozgásrendszered egészségi állapotát keress bizalommal kedvező árakkal várlak Elérh...
 • Felújítanál? Most kezdj bele!
  Budapest
  Ha felújítást tervezel, akár külső, akár belső munkálatokat, idén megéri belevágni. Az újév mindig jó alkalom arra, hogy sorra vegyük, mit szeretnénk változtatni, szépíteni otthonunkban. Ha van gyermekünk a családok otthonteremtési támogatásával, mos...
  4 napja, 11 órája
 • Újévi fogadalom. Igen vagy nem?
  Budapest
  Forrás: freepik.com Végre lezárult a 2020-as év. Vajon a 2021-es év mit tartogat számunkra? Ez a szilveszter csendesebb volt, mint az eddigiek. Nem voltak nagy bulik és tűzijáték. Otthon szűk körben azért elbúcsúztattuk a 2020-as évet. Az év végén sz...
  2 hete, 3 napja
 • Google Cloud a gyakorlatban - 10 példa, hogyan tudod használni cégednél
  Budapest
  A Google Cloud Platform, mint modern eszközök halmaza, továbbra is egyre népszerűbb a felhasználók körében. Az egyes webhelytulajdonosoktól kezdve a startupokon át a vállalatokig - mindenki csaknem 200 szolgáltatás közül választhat. Összegyűjtöttünk ...
 • Stripe integráció – az YCLIENTS online előlegfizetési lehetősége
  Budapest
  A YCLIENTS azzal a céllal jött létre, hogy segítse és támogassa a vállalkozókat. Napjainkban már 25.000 vállalkozás használja az YCLIENTS rendszerét, összesen 160.000 ezer szakember munkáját könnyíti meg és a rendszer mintegy 10 millió időpontfoglalá...
  1 hónapja, 1 hete
 
Elhelyezkedés
Budapest