Így lehet bababarát a lakásod!

Budapest
4 éve, 8 hónapja


Ha egy gyermek elindul felfedezni a világot, az újdonsült szülök nem is gondolják, mennyi esetleges veszélyforrással találkozhat, akár otthon is. Ahogy a kicsik cseperednek, egyre jobban érdekelni kezdi a környezete, természetesen nem a játékai, hanem a körülötte lévő tárgyak bútorok. Innen kezdődnek a gondok. Milyen óvintézkedéseket tehetünk, hogy a gyermekünket biztonságban tudhassuk?


Íme, pár tipp.

Először is a törékeny és veszélyes tárgyakat helyezzük biztonságos helyre. A tisztítószereket zárjuk el és a kemikáliákról sem feledkezzünk meg, a gyerekek például előszeretettel eszik meg a krémeket, vagy kenik szét az egész lakásban. 


Borulékony bútorok fixálása

Nagyon veszélyes lehet egy olyan polc, ami nem áll elég stabilan, egy totyogó gyerek már képes magára rántani, mindenképp érdemes fixálni.


Gyerekbiztonsági ajtórács

Ha nem szeretnénk, hogy gyermekünk a házban szabadon bemehessen minden helyiségbe, vagy esetleg a lépcsőn még nem közlekedik biztonságosan, jó megoldás lehet egy biztonsági ajtórács, amit könnyen beszerezhettünk, de akár készíthetünk házilag is.

biztonsági rács



Biztonsági zár

Az ajtókra, fiókokra biztonsági zárat szerelhetünk, így ami a szekrényben volt ott is marad, és az ujjukat sem tudják odacsukni.

biztonsági babazár


Sarokvédő

Minden éles sarokra helyezzünk műanyag védőket, senkinek sem hiányzik egy koppanás. Érdemes azokat a felületeket, amelyek veszélyes sérüléseket okozhatnak- asztalsarkok, éles bútorszélek-, érdemes műanyag védővel ellátni. Amikor ezeket beszerezzük, tartsuk szem előtt, hogy a pontos illeszkedés nagyon fontos, hiszen ha könnyedén megszabadul tőlük a gyerek, akkor a sarkokon kívül azon is izgulhatunk, hogy mikor nyeli le a védelmi eszköztSarokvédő

Konnektor dugó

A konnektorokat dugózzuk be, ne hagyjunk szabadon megközelíthető lyukakat, így a lurkó hiába nyúlkál, nem fog tudni magában kárt tenni. A vezetékeknél ellenőrizzük, hogy ne legyen olyan, melyről lekopott a borítás, mert akkor is fennáll az áramütés veszélye. Ha minden rendben van, akkor kössük össze a zsinórokat, és lehetőleg rejtsük el úgy, hogy a gyerek ne találja meg, vagy ha mégis, akkor ne tudja magára rántani a kábelek végén lévő gépeket.


Tűzhelyvédő

A tűzhely elé helyezhető védővel megelőzhetjük, hogy megérintse, vagy magára rántsa a forró edényeket.


Leesés gátló fellépő

A leesés gátló fellépő egy fantasztikus találmány, amivel könnyebb lehet a konyhai élet egy totyogóval. A gyerekek imádnak sürögni, forogni a konyhában, de a szék nem elég biztonságos, leeshet róla, felborulhat vele, ezzel viszont hagyhatjuk dolgozni magunk mellett.


Összességében, ha biztosítjuk a lakást, boldogabbak és nyugodtabbak lehetünk mi is és szabadabban mozoghat a kisgyermekünk. Mehet a felfedezés☺




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest