+ Ingyenes hirdetés feladása

Kanapévásárlás okosan – tippek

1 hónapja, 2 hete

Az ülőgarnitúra az egyik legmeghatározóbb darabja az otthonoknak. Nem csak mérete miatt, hanem az ára miatt is érdemes jól átgondolni vásárlás előtt az igényeinket.


Kanapé


Pontos mérés

Az első és talán legfontosabb, hogy pontosan mérjük le a helyét, ahová majd kerülni fog. Modellezzük le, hogy mennyire lóg bele a térbe, ahol közlekedünk, zavarhatja-e esetleg a radiátor vagy egyéb bútorok. Kisebb nappali esetében érdemes szem előtt tartani, hogy ha nagyobb méretű, robosztus darabot választunk, az agyonnyomhatja a szobát, még ha el is fér.

Az sem utolsó szempont, hogy milyen testalkatú emberek használják majd: a magasabb emberek számára sokkal kényelmesebb egy magas háttámlás, nagyobb ülőfelületű darab.


Kihasználtság

Gondoljuk át, hogy mennyien és mire fogjuk használni: 1-2 ember használja a mindennapokban vagy sok vendéget fogadunk? Az a cél, hogy kényelmesen, akár fekve lehessen tévézni vagy minél több ember tudjon leülni?

Ha kevesebb hely áll rendelkezésünkre, akkor vendégfogadáskor jó ideiglenes megoldás lehet néhány puff vagy babzsák is, nem szükséges ezért nagyméretű kanapét vásárolni.

Szükség lehet a lakásban több ideiglenes alvóhelyre? Ha igen, érdemes kinyitható verziót választani, ezeknek általában ágyneműtartója is van, ami plusz tárolóhelyet jelent.


Barokk kanapé


Kivitel

Döntsük el, hogy sarokkanapé, lábtartós megoldás vagy több részes ülőgarnitúra felel meg jobban az igényeinknek? A több részes garnitúrák előnye, hogy könnyebben mozgatható vagy akár átrendezhető a nappali. A sarok vagy lábtartós kanapé kényelmesebb pihenést biztosít, de jóval több helyet is igényel.


Szövet vagy bőr?

A bőr kanapék könnyebben tisztíthatók, de sokak számára ridegebb a tapintásuk, hideg időben hűvösebb érzetet ad, amikor ráülünk.

Ha szövet borítást választunk, akkor több színből és mintából lehet választani, de ajánlott a szövet minőségét ellenőrizni, hiszen kanapét általában nem pár évre vesz az ember és jó, ha sok évnyi igénybevételt kibír.


Teszteljünk!

Bármit is választunk, mindenképpen próbáljuk ki személyesen, hiszen rengeteg féle keménység és kialakítás közül lehet már választani. Ha tehetjük, áldozzunk többet rá, hiszen egy magasabb minőségű kanapé hosszabb ideig fogja szolgálni a kényelmünket.


Kanapét használtan?

Ne riadjunk vissza a használt kanapé vagy ülőgarnitúra vásárlásától sem: sokat spórolhatunk így, és bár meglehet, hogy kicsit több időt igényel az utánajárás, de a pénztárcánkban maradó forintokért megéri a kis plusz munka.

Hasonló hirdetések

 • Hogyan válasszuk ki a legbiztonságosabb gyerekülést?
  Budapest
  Az autósülés a nagyobb tételek közé tartozik, amit egy kisbaba érkezésekor be kell szerezni. A döntés, hogy miben utaztassuk gyermekünket, nem egyszerű, hiszen a piacon rengeteg termék megtalálható, a pár ezres verziótól a százezres árú ülésig minden...
  1 hete, 5 napja
 • Lakáscsere? – miért is ne
  Budapest
  Ha szeretnénk értékesíteni az ingatlanunkat, azonnal az eladás vagy a kiadás jut eszünkbe, pedig akár a lakáscsere is szóba jöhet. A Maxapró hirdetései között több mint 1700 lakáscsere hirdetés található. Leginkább vidéki ingatlanokat szeretnének bud...
  4 hete, 1 napja
 • Hol könnyebb munkát találni az országban?
  Budapest
  Mai cikkünkben összegyűjtöttük, hogy az egyes megyékben mennyi elérhető állásajánlat van jelenleg portálunkon. A maxapro.hu oldalán több mint 30 000 db álláshirdetés található jelenleg, az ajánlatok területi eloszlása helyenként meglepő eredményt mut...
 • Életed nagy lehetősége !
  Budapest
  FreedomXpress Most Te is kiveheted a részed az E-kereskedelemből. https://bakonyijanos147.freedomxpressglobal.com REEDOM XPRESS GLOBAL Mit a ZAMNIA? Gigantikus nemzetközi webáruház, hasonlóan, mint az Amazon, vagy az Alibaba, vagy a Wish, de sokkal t...
  1 hónapja, 1 hete
 • Bp.-i zenekar fellépéseket vállal
  Budapest, Budapest, Budapest
  Bp.-zenekar fellépéseket vállal.Koncertek,partyk,bálok,éttermek,bárok stb.Széles repertuár..A jó hangulat garantált!!! Rólunk: A Ham&X egy 2008-ban alakult budapesti rock / rock n' roll zenekar. Saját szerzemények mellett a 70-80-as évek magyar és kü...
  1 hónapja, 4 hete
 
Elhelyezkedés
Budapest