Kanapévásárlás okosan – tippek

Budapest
4 éve, 6 hónapja

Az ülőgarnitúra az egyik legmeghatározóbb darabja az otthonoknak. Nem csak mérete miatt, hanem az ára miatt is érdemes jól átgondolni vásárlás előtt az igényeinket.


Kanapé


Pontos mérés

Az első és talán legfontosabb, hogy pontosan mérjük le a helyét, ahová majd kerülni fog. Modellezzük le, hogy mennyire lóg bele a térbe, ahol közlekedünk, zavarhatja-e esetleg a radiátor vagy egyéb bútorok. Kisebb nappali esetében érdemes szem előtt tartani, hogy ha nagyobb méretű, robosztus darabot választunk, az agyonnyomhatja a szobát, még ha el is fér.

Az sem utolsó szempont, hogy milyen testalkatú emberek használják majd: a magasabb emberek számára sokkal kényelmesebb egy magas háttámlás, nagyobb ülőfelületű darab.


Kihasználtság

Gondoljuk át, hogy mennyien és mire fogjuk használni: 1-2 ember használja a mindennapokban vagy sok vendéget fogadunk? Az a cél, hogy kényelmesen, akár fekve lehessen tévézni vagy minél több ember tudjon leülni?

Ha kevesebb hely áll rendelkezésünkre, akkor vendégfogadáskor jó ideiglenes megoldás lehet néhány puff vagy babzsák is, nem szükséges ezért nagyméretű kanapét vásárolni.

Szükség lehet a lakásban több ideiglenes alvóhelyre? Ha igen, érdemes kinyitható verziót választani, ezeknek általában ágyneműtartója is van, ami plusz tárolóhelyet jelent.


Barokk kanapé


Kivitel

Döntsük el, hogy sarokkanapé, lábtartós megoldás vagy több részes ülőgarnitúra felel meg jobban az igényeinknek? A több részes garnitúrák előnye, hogy könnyebben mozgatható vagy akár átrendezhető a nappali. A sarok vagy lábtartós kanapé kényelmesebb pihenést biztosít, de jóval több helyet is igényel.


Szövet vagy bőr?

A bőr kanapék könnyebben tisztíthatók, de sokak számára ridegebb a tapintásuk, hideg időben hűvösebb érzetet ad, amikor ráülünk.

Ha szövet borítást választunk, akkor több színből és mintából lehet választani, de ajánlott a szövet minőségét ellenőrizni, hiszen kanapét általában nem pár évre vesz az ember és jó, ha sok évnyi igénybevételt kibír.


Teszteljünk!

Bármit is választunk, mindenképpen próbáljuk ki személyesen, hiszen rengeteg féle keménység és kialakítás közül lehet már választani. Ha tehetjük, áldozzunk többet rá, hiszen egy magasabb minőségű kanapé hosszabb ideig fogja szolgálni a kényelmünket.


Kanapét használtan?

Ne riadjunk vissza a használt kanapé vagy ülőgarnitúra vásárlásától sem: sokat spórolhatunk így, és bár meglehet, hogy kicsit több időt igényel az utánajárás, de a pénztárcánkban maradó forintokért megéri a kis plusz munka.




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest