Lakáscsere? – miért is ne

Budapest
4 éve, 5 hónapja

Ha szeretnénk értékesíteni az ingatlanunkat, azonnal az eladás vagy a kiadás jut eszünkbe, pedig akár a lakáscsere is szóba jöhet. A Maxapró hirdetései között több mint 1700 lakáscsere hirdetés található. Leginkább vidéki ingatlanokat szeretnének budapesti lakásra cserélni, de népszerű még önkormányzati lakást saját tulajdonúra cserélni. Találunk még a hirdetések között a társasházi lakás cserét kertes házra.


Mi is a lakáscsere?

Az ingatlanvásárlások nagy része annak érdekében történik, hogy a vevők a saját lakhatásukat biztosítsák egy nagyobb, vagy éppen kisebb ingatlanban. Az élethelyzettől függ, mekkora otthonra van szükségünk, ha gyermekvállalásra kerül a sor, a garzonlakás már nem a megfelelő számunkra, ilyenkor nagyobbra van szükség. Ha az eladó és a vevő igénye találkozik, lakáscserére is van lehetőség. 


Mennyibe kerül?

A lakáscsere, a tulajdonátruházás egy olyan esete, amikor egyidejűleg két adásvétel történik, és a felek a lakásaik tulajdonjogának kölcsönös átruházására vállalnak kötelezettséget. Célszerű és költséghatékony megoldás, ha a szerződéskötésnél egyetlen dokumentumba foglalják tulajdonos váltást. A másik, amivel a költségeket faraghatjuk, hogy az ügyletben mindketten vevőként is szerepelnek, így az ügyvédi költség egyenlő arányban oszlik majd el. A lakáscserére van megfelelő hitel konstrukció egy úgynevezett áthidaló hitel,


Hogyan válasszunk lakást?

Gondoljuk, végig milyen igényeink vannak, cserénél az a nehéz, hogy az eladó és a vevő igényeinek találkozniuk kell a középpontban.


Nézzünk néhány példát!

Önkormányzati lakást cserélne

Az alábbi hirdetésben egy Andrássy úthoz közeli önkormányzati lakást cserélne nagyobbra, emellett ideális esetben 30km-en belül szeretne maradni az eladó. A lakás 60nm-es, esztétikusan felújított és világos. 

Lakáscsere


Kis lakást nagyobbra

Budapesten egy 46 nm-es önkormányzati lakást szeretnének nagyobbra cserélni. Ebben a hirdetésben meghatározták melyik kerületekben cserélnének és hogy minimális ráfizetést tudnak vállalni.

Lakáscsere hirdetés


Vidéki lakást cserélne fővárosira

Nyíregyházán szeretnének egy budapesti lakásra cserélni az ingatlanjukat. A lakás frekventált helyen található, kétszobás, első emeleti. Értékegyeztetéssel egy budai zöldövezetes, első emeleti lakást szeretnének helyette.


Vidéki lakás csere fővárosira




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest