Milyen is az az igazán télre hangolt igazi? Íme, három tipp a sikeres vásárláshoz!

Budapest
2 hónapja, 2 hete

A férfiasan tökéletes, azaz lábakra szabott választás felfedezése nyáron sem egyszerű feladat, viszont télen még több a kihívás. Csizma vagy bakancs? Hótaposó vagy más? A választék hatalmas, így aztán a kétségek száma sem csekély. Az alábbi pár jó tanács azonban iránymutatóként szolgálhat a modellek dzsungelében.


milyen is az az igazan telre hangolt igazi, ime harom tipp a sikeres vasarlashoz

Kép forrása: Envato 

 

1. A megtett kilométerek száma nem mellékes!

 

Az, hogy a https://ecipo.hu/c/ferfi/csizmak-es-egyebek/bakancsok oldal kínálatából melyik az a típus, ami a személyes befutó, több egyénre hangolt tényező függvénye.

Az egyik ilyen témakör, amit megéri alaposan körbejárni, mind képletes, mind gyakorlati értelemben még a vásárlást megelőzően, az a használat erőteljességének kérdése. Akad, aki reggel bepattan az autóba, és a nap nagy részét az irodában tölti. Megint más 24 órából amennyit csak lehet gyalogol, függetlenül attól, hogy odakint hány fok alá kúszik a hőmérő higanyszála. Evidens, hogy míg előbbi helyzetben egy trendi csizma bőven elegendő, ami természetesen kellő melegséget nyújt, egyúttal stílusos külsőt biztosít, addig utóbbi szituációban jó, ha a léptek biztonságát egy stramm, strapabíró bakancs felügyeli.

 

Ám a fenti két példa valóban csupán két árnyalata annak a palettának, amely a szivárvány sokszínűségével vetekszik. A vásárlás sikere szempontjából tehát elengedhetetlen felmérni az egyéni igényeket a teherbírás és az igénybevétel tekintetében.

 

Kép forrása: Envato 

 

2. Minél magasabb a bakancs szára, annál biztonságosabb!

 

A stabilitás borítékolása, különösen csúszós terepen, kulcsfontosságú. A rövidebb szárú csizmák vagy bakancsok is képesek megbirkózni mindazzal, amit a jeges felület jelent kihívás szintjén, ugyanakkor az tagadhatatlan tény, hogy minél magasabbra nyúlik a lábbeli szára, annál nagyobb fokú biztonságról beszélhetünk. Az esések nagy része a boka kificamodásának köszönhető, ami egyetlen egy rossz mozdulat eredménye pusztán. Sokan, pláne fiatalon, legyintenek erre, mindaddig, míg egy kiadós ónos, jeges, havas eső után a flaszteron nem találják magukat. Ezt az eshetőséget nem érdemes megvárni. Szerencsére a téli lábbeli szára sokat adhat hozzá a léptek stabilizálásához. És még valami. A talpkialakításra is ildomos külön odafigyelni. A vastag, valamint sűrűn bordázott talp a leginkább optimális télvíz idején.

 

3. 2024-ben is trendiek a színek!

 

Bár a férfi cipőválasztás fókuszában általában hagyományos árnyalatú modellek állnak, azonban idén megéri nyitni az újdonságok felé. Igen, a fekete, vagy éppen a barna továbbra is roppantul népszerű színek, ugyanakkor feltűntek a palettában olyan variánsok is, amik bár elütnek a tradicionális alternatíváktól, ugyanakkor pont ebben rejlik csáberejük. A piros például meghökkentő választásnak tűnhet, miközben a végeredmény erőteljesen férfias vonzereje megkérdőjelezhetetlen. Tény, ez némi bátorságot, sőt merészséget követel, de ahogy a mondás is tartja, aki mer, az nyer!

 

+1. A télre hangolódás kifizetődő taktika!

 

Az eredeti női sportcipők mellett számtalan férfi torna- és sportcipő is felfedezhető a palettában, és sokan, meg kell hagyni, télen is szívesebben nyúlnak ezen típus után. Ám ez nem ideális döntés a láb egészsége és a biztonságos járás tekintetében sem. Bőven akad alkalom az év további részében élni a sportcipő előnyeivel, de télen felelős elhatározás az alkalmazkodás!




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest