Minden egy íróasztallal kezdődik – a tökéletes íróasztal kiválasztása

Budapest
2 éve, 8 hónapja

Mi a közös a függetlenségi nyilatkozatban és a Harry Potter regényekben? Mindegyiket egy íróasztalnál írták és végül így vagy úgy elképesztő hatást gyakoroltak az emberiségre. Még ha nem is akarunk politikailag meghatározó dokumentumokat vagy több részes regényeket írni, egy funkcionális íróasztal akkor is elengedhetetlen lehet számunkra. Legyen szó otthoni munkáról, vagy saját projektről, egy erre a célra kialakított hely nagyban hatással lehet a produktivitásunkra.

 

A tökéletes íróasztal

Kép forrása: unsplash.com

 

Egyszerűtől a nagyszerűig

Ha csak egy kis sarkunk is van a munkakörnyezetünk kialakításra, akkor egy szimpla négylábú íróasztal egy kényelmes székkel máris hatalmas előrelépés azzal szemben, ha a kanapéról vagy az ágyunkból dolgoznánk. Kutatások bizonyítják, hogy negatív hatással lehet a különböző szokásainkra, ha a bizonyos tevékenységekre használt helyiséget folyamatosan váltogatjuk és összecseréljük. Ha például az ágyból szeretnénk dolgozni az hatással lehet mind az alvásunkra, mind a munkánk minőségére. Ha szeretnénk a legtöbbet kihozni a munkánkból, akkor kis helyen is érdemes munkaállomást kialakítani: válasszunk sarok asztalt, vagy lehajtható íróasztalt, így spórolhatunk a térrel! 

 

Négy láb meg pár fiók

Az íróasztalok különböző formákkal és funkciókkal vannak ellátva. Elég számunkra egy falap négy lábbal? Vagy szükségünk van kihúzható fiókokra és csukható szekrényekre? Akár egész polcrendszer kell ahhoz, hogy minden lényeges dokumentumot praktikusan tudjunk tárolni? Legyen szó modern vagy antik stílusról, egyszerű íróasztaltól a komplex fiókrendszerig az íróasztalok széles választékban elérhetőek, sőt, ma már a különböző elemekből a saját stílusunknak megfelelően összeállíthatjuk a tökéletes darabot! 


Tipp: Ha kis asztalnál vagy sok kiegészítővel dolgozunk, akkor bővítsük az íróasztalt megemelt laptop vagy monitor állomással!

 

Több mint egy munkasarok

Sokszor előfordul, hogy nehezünkre esik az otthoni munkavégzés – a legtöbb esetben nem a feladattal van a baj, hanem a nem megfelelően kialakított munkakörnyezettel. Néhány egyszerű tippel hangulatosabb munkaállomást varázsolhatunk magunknak. Ha lehetőségünk van rá helyezzük az íróasztalunkat egy ablak elé, az asztal környékére pedig helyezzünk növényeket, így a természetes hatás megkönnyítheti a nehéz munkanapokat. Ma az egyik legtrendibb választás az állítható íróasztal, amely változatos munkasarokként szolgálhat, valamint az egészségünknek is kedvezhet a mai rendszeres ülőmunkavégzés mellett.




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest