Mire van szüksége egy cicának?

Budapest
3 éve, 6 hónapja

Macskát tartani nagy felelősség a gazdi részéről. A kedvencünkről ugyanúgy gondoskodni kell, mint egy kutyáról, vagy más háziállatról. Tévhit, hogy a macskával nem kell annyit foglalkozni, hiszen ők is igénylik a játékot, a simogatást és a törődést. Ha rászántuk magunkat és befogadtunk egy cicát, mire is lesz szüksége? 


Mire van szüksége egy cicának


Rengeteg árva cica várja, hogy befogadják, érdemes körbe nézni mielőtt vásárlásra adnánk a fejünk.


Macska tál

A cicánk enni, inni fog, ezért legalább három tálat kell beszerezni, egyet a szárazeledelnek, a víznek és a nedvestápnak. A tányérok alá érdemes tenni alátétet, ha kiborulna a víz, vagy az eledel letapad, könnyebb elmosni. 


Macska nyakörv

A cicánknak nem csak esztétikai szempontból jó, ha van nyakörve. Ha kijár a szabadba mindenképp érdemes egy bolhanyakörvet beszerezni, ami megvédi az élősködőktől. Emellett nagyon csinos kiegészítőket szerezhetünk be a cicánknak is.


Kaparófa

Ha szeretnénk megóvni a bútorainkat a kedvencünktől érdemes beszerezni egy kaparófát. Léteznek olyan kaparók, amik játékokkal, bujkálóval, fekhellyel egybeépítve, esetleg tornyos megoldással természetes közeget teremtenek a cicáknak. Ha nincs lehetőség ilyesmit beszerezni, a benti cicának vághatjuk a körmét. A gyakorlott gazdik simán levágják a cica körmét, de kezdők esetében érdemes állatorvosra, vagy kozmetikusra bízni a karmok ápolását.


Alom

A macskának is el kell végeznie a nagydolgát. Nagyon könnyen alomra szoktathatóak. A fedeles macskaalomtartók előnye, hogy nem tudja kikaparni belőle az almot.  A macskaalmokból hatalmas a választék, mind árban, mind pedig minőségben. A kristályos almokat elég akár havonta egyszer lecserélni, árban szerintem az éri meg legjobban és kényelmes megoldás is. 


Ivartalanítás

Az állatvédők nem győzik hangsúlyozni az ivartalanítás fontosságát. Akkor is fontos, ha bent tartjuk a lakásban kedvencünket. Az ivaros cicák sok esetben jelölhetnek, ami nagy mértékben megkeserítheti a gazdik életét. Emellett a macska élettartama is megnő a műtét után. Az ivartalanított kijáró állatok ritkábban találkoznak a fajtársaikkal, kisebb területet védenek és járnak be naponta, ezért kevesebb veszély leselkedik rájuk, mint a nem ivartalanítottakra.





Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest