Okos kütyük az új évre

Budapest
4 éve, 2 hónapja

Ma már nem csak az okostelefon az egyetlen lehetőségünk, ha mindennapjainkat felturbóznánk egy kis technikai extrával. Okosóra, tablet, ebook olvasó… sőt, még otthonunkat is fejleszthetjük az okosotthon kiegészítőknek köszönhetően. Nézzük melyek a trendi okos kütyük jelenleg a piacon. 


Okosóra – smart watch

Garmin vivoaktív okosóra

 

Az okostelefonok után talán a legjobban elterjedt eszközök az okosórák. Számtalan felhasználási módja van, ami persze függ az óra típusától is. Alapvetően két okosóra típust lehet megkülönböztetni. Vannak azok, amelyek a telefonunk meghosszabbításaként működnek, tehát láthatjuk rajtuk az üzeneteinket, fogadhatunk rajtuk telefonhívást, beállítástól függően pedig az egyes alkalmazások értesítéseit is megjeleníti nekünk. A másik nagy kategória a sport óra (mint például ez a Garmin okosóra), amiket elsődlegesen sportoláshoz fejlesztettek ki. Mérik a megtett lépéseket, a pulzusunkat és a legtöbb óra az előre betáplált adatok alapján az egyes mozgástípusoknak megfelelően méri az elégetett kalóriákat is. 


Tablet

A tabletek tökéletes átmenetet képeznek az okostelefonok és a számítógépek között. Nagy kijelzőjük és kis súlyuk könnyebb használatot biztosít és a mindennapi feladatok könnyen elvégezhetők rajtuk, nem szükséges a laptop-ot magunkkal cipelnünk vagy az asztali PC-t bekapcsolnunk például egy e-mail elküldéséhez.

A legtöbb típushoz vásárolható olyan tok, amihez billentyűzet is csatlakozik, így még a gépelés is könnyebbé válik.


Ebook olvasó

Amazon kindle ebook olvasó

 

Az ebook olvasó a könyvmolyok legnagyobb barátja a mindennapokban és az utazások alatt is. Különlegessége, hogy a kijelző nem fárasztja a szemet, olyan, mint tényleg papírt olvasnánk. Egyes modellekben már beépített világítás is van. Egyszerre akár több 10 vagy 100 könyvet is tárolhatunk rajta, olvashatjuk is őket párhuzamosan, az ebook olvasó megjegyzi, hogy hol tartottunk. Az ebook még tokkal együtt is pillekönnyű, és különböző méretek közül válaszhatunk. A legtöbb nagy internetes könyváruházból pedig jogtisztán megvásárolhatjuk kedvenc könyveink ebook formátumú verzióját.


Okos otthonok

Nagyon sok újépítésű lakás és ház kerül már átadásra okos otthon kiegészítőkkel. A felhasználási lehetőségek sora szinte végtelen, egy központi rendszer révén akár a mobiltelefonunkról irányíthatjuk az összes elektronikai berendezést otthonunkban. A TV, a mosógép vagy a sütő mellett vezérelhetjük a fűtést, a redőnyöket, a világítást vagy akár a riasztórendszert is. Általában az újépítésű lakások egy alap rendszerrel készülnek el, ezt pedig saját igényünknek megfelelően bármikor tovább bővíthetjük.




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest