Praktikák a nyári hőség ellen

Budapest
4 éve, 10 hónapja

Bármennyire is vártuk az igazi nyár megérkezését, most, hogy teljes erővel itt van, sokakat felkészületlenül ért. A hirtelen beállt melegben nem árt vigyázni, hoztunk néhány praktikát és ötletet, hogy hogyan lehet kellemesebbé tenni a forró napokat.


A lakás hűtésére a lehetőségeinktől függően számos megoldás létezik. A legkézenfekvőbb természetesen klíma beszereltetése. Ezt viszont mindig bízzuk szakértőre, hiszen nem mindegy, hogy mekkora lakást, vagy azon belül mekkora szobát szeretnénk hűteni és maga a beszerelés is szakembert igényel.


Ha nem szeretjük a klímát vagy szeretnénk olcsóbb és környezetbarátabb megoldást, arra is van ötletünk!

Nagyon sokat számít, hogy napközben, a legforróbb órákban mennyire süt be a nap a lakásba. Ahol csak lehet, sötétítsünk be! A legjobb a redőny, ami kívülről védi az ablakokat, megóvva azokat a felmelegedéstől, de ha ez nincs felszerelve, akkor a különféle árnyékolók, reluxák, de egy erősen sötétítő függöny is nagyon jó szolgálatot tesz.

Főleg esténként, amikor már kint is hűvösebb a levegő, kellemes érzetet teremthet egy jól használt ventilátor is, mozgatja a levegőt, jobb lesz a hőérzetünk, mégsem kell attól tartani, hogy a klíma által befújt hideg levegőtől megfázunk.

Ha van kertünk, akkor nem szabad kihagyni egy jó kis medencézést. Legyen szó nagyobb medencéről, amiben akár úszni is lehet, vagy csak egy kisebb felfújhatóról, amellett, hogy segít elviselni a hőséget, jó móka a gyerekeknek és a felnőtteknek is.



A kertben használjunk napernyőt is, akár a medencénél, akár a pihenősarokban, de akár az ablakok előtt is árnyékolásra.

Szerencsére út közben is tudunk tenni annak érdekében, hogy jobban viseljük a 30 fokos hőséget. Ha úton vagyunk, mindig figyeljünk arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. A legjobb a tiszta víz, de ha egy kis ízre vágyunk, akkor jöhet egy finom limonádé, tea vagy gyümölcslé is. Figyeljünk a vitaminok, ásványi anyagok pótlására is, hiszen a hosszan tartó meleg az átlagnál jobban megterheli a testünket.





Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest