Profi vagy a konyhában? Tippek amatőr séfeknek

Budapest
3 éve, 4 hónapja

Irigylhetjük azokat az ismerőseinket, akik olyan könnyedséggel főznek meg egy három fogásos vacsorát, mintha az a világ legegyszerűbb dolga lenne. Vannak akik a finom falatok összeállításáért meg kell hogy szenvedjenek. Aki szereti a főző és gasztronómiai műsorokat, magazinokat, ellesheti azokat az apró titkokat, amiktől egy étel igazán fantasztikus lesz. A tapasztalataink alapján nem mindegy milyen eszközökkel könnyíted meg a konyhai munkát, hiszen minél több a sikerélmény, annál szívesebben sürög forog az ember a konyhában.


Tippek a konyhában

forrás: https://www.freepik.com/

Nézzük melyek azok az eszközök, amik elengedhetetlenek egy háziasszony konyhájából!


Robotgépek

A robotgépek a legsokoldalúbb konyhai eszközök közé tartoznak. Számos konyhai műveletet leegyszerűsítenek, legyen szó a süteménytészta bekeveréséről, az alapanyagok aprításáról vagy éppen a különböző öntetek és krémek elkészítéséről. Ezáltal pillanatok alatt az asztalra varázsolhatjuk az ebédet vagy vacsorát, vagy éppen bébiételt is készíthetünk velük. Egy konyhai aprítóval például megszabadulhatunk a hagymaaprítás okozta könnyeinktől is.


Sütő és főzőlap

A mindennapokban nagyon megkönnyíti, kényelmessé és élvezetessé teszi a főzést, ha a főzőlap praktikus adottságokkal rendelkezik a hagyományos funkciók mellett. A főzőlapnál választhatunk a hagyományos gáz, az elektromos, illetve az indukciós főzőlapok közül. A mai trendek egyértelműen az indukció főzőlap irányába mentek el. Az indukciós főzőlap nagy előnye a gyorsaságának köszönhetően az energiatakarékossága. Körülbelül kétszer olyan gyors, mint a másik kettő, ezért az energiaköltsége is körülbelül fele akkora.


Mosogatógép

A főzés és az étkezés velejárója a mosogatás. Egy mosogatógép áldás lehet egy háziasszony számára, rengeteg időt spórolhat vele és a konyhapénzből is több marad a zsebében. A legkisebb konyhákban is elhelyezhetünk mosogatógépet, ilyenkor érdemes a beépíthető változatot választani. 


Praktikus elhelyezés

Egy konyha akkor kényelmes és praktikus, ha minden a megfelelő helyen van elhelyezve. Azokat az eszközöket, amit a mindennapokban használunk tegyük elérhető helyre. A késeket is érdemes egy karnyújtásnyira elhelyezni, erre szuper megoldás egy mágneses sín, amit a pult fölé szerelhetünk.


A lényeg, hogy öröm legyen a főzés és ne teherként éljük meg a konyhai teendőket.




Hasonló hirdetések

 
Elhelyezkedés
Budapest