+ Ingyenes hirdetés feladása

Tedd rendbe a könyvespolcod!

Budapest
1 éve, 1 hónapja

Szinte minden lakásban megtalálható több vagy kevesebb, kisebb vagy nagyobb könyvespolc. Azt is kijelenthetjük, hogy méretükből adódóan elég nagy felületet uralnak az otthonunk egy frekventált pontján, mégis sokszor előfordul, hogy rendetlen, mivel évek, vagy akár évtizedek óta halmozódnak ezek a könyvek, amikhez maximum a nagytakarítások alkalmával nyúlunk, de akkor sem szívesen. Pedig ezek a polcok vagy szekrények lehetnek ennél sokkal izgalmasabbak is, hiszen ha azokat a könyveket és tárgyakat tesszük ki, amik közel állnak a szívünkhöz és jellemzőek ránk, akkor egészen más hatással lesznek a lakótérre.Hoztunk néhány tippet, hogy hogyan lehet a könyvespolcokat a lakásdekoráció részévé tenni, hogy egyben hasznosak is legyenek:


1. Válogatás

Régi szokás könyvet ajándékba adni, ami jól is elsülhet, de sajnos sokszor előfordul, hogy az ajándékba kapott könyv csak porosodik a polcunkon és sosem olvassuk el. Nem kis munka, de az első lépés egy rendezett végeredmény felé, hogy álljunk neki kiválogatni azokat a könyveket, amiket valóban szeretünk, jó olvasmánynak tartunk vagy valamilyen kedves emlék fűz hozzá – ezeket mindenképpen tartsuk meg! Még az is lehet, hogy kezünkbe akad néhány olyan kötet, ami már régóta arra vár, hogy kiolvassuk, csak elfeledkeztünk róla…

Azokat viszont, amiket nem olvastunk vagy csak valamilyen oknál fogva nem akarunk megtartani, gyűjtsük össze és búcsúzzunk el tőlük.


2. Eladni vagy odaadni

Több mindenhez is kezdhetünk azokkal a könyvekkel, amiket már nem szeretnénk megtartani. Érdemes megpróbálni eladni őket apróhirdetési oldalakon vagy antikváriumokban, hiszen ha valaki pénzt ad értük, jó eséllyel valóban hasznát fogja venni a könyveknek.

Ha nem szeretnénk ezzel időt tölteni, akkor számos helyen leadhatjuk jótékony céllal is, témától függően akár gyermekotthonoknak, iskoláknak is.


3. Rendszerezés

Már fél siker, ha csak azokat a könyveket látjuk magunk előtt, amikhez ragaszkodunk. Most ezeknek kell praktikus és szemet gyönyörködtető helyet találnunk: ha nincs erre megfelelő helyünk, akkor akár használtan is vásárolhatunk megfelelő méretű és az otthonunkba passzoló könyvespolcot.


Innentől már csak a saját ízlésünk és a fantáziánk szab határt annak, hogy hogyan rendezzük el a megmaradt könyveinket.

Rendszerezhetjük őket ABC sorrendben cím vagy szerző szerint, lehet akár méret alapján is, vagy ha valami különlegesre vágyunk és nagyon komolyan vesszük a dizájn kérdést, akár színek szerint is:
Egy másik nagyon jó kis ötlet, hogy ne csak a megszokott módon helyezzük el a könyveket, hanem néhányat, aminek különleges a borítója vagy csak szeretnénk többet látni belőle, fordítsunk borítóval kifelé, így:
Bátran kombináljuk a könyveket egyéb dekorációs tárgyakkal vagy emlékekkel. Ha néhány képkeretet, vázát vagy egyebet teszünk a könyvek közé, akkor az összhatás sem lesz olyan zsúfolt!


Képek forrása: jacquelynclark.com; liboore.com


Hasonló hirdetések

 • Cannabionid 2020
  Budapest
  Üdvözöllek! Minőségi HERBÁL és CANNA rendelés! Lapozz lejjebb és válaszd ki a Neked megfelelő mennyiséget. 100 % Elégedettségi szint Termékek Cannabinoid 1-3gr: 11 000FT/gr 4-9gr: 10 000FT/gr 10-20gr: 8 000FT/gr 21-50gr: 6 000FT/gr 51-100gr: 4 500FT/...
  1 napja, 18 órája
 • Budapest
  A törvényes hitelszerzés mindig is hatalmas probléma volt olyan sok ügyfél számára, akinek pénzügyi szüksége van. A rossz hitel és a biztosíték kérdése az ügyfelek mindig aggódnak, amikor egy legitim hitelezőtől kérnek kölcsönt. A MIDLAND CREDIT FIRM...
  2 napja, 9 órája
 • Ingyenes Háttérképek (sötét módhoz) Okostelefonokra
  Budapest
  Sötét (Dark) és fekete (Black) INGYENES háttérképeket tölthetsz le az okostelefonodra. Bármelyik kép a tiéd, használd egészséggel! A Háttérképek (Wallpapers) 720 x 1520 pixel méretűek. KATT IDE: https://www.tantra-feny.hu/black-dark-android-smartphon...
  3 napja, 12 órája
 • Olvasd el, mert nem árt ha tudod!
  Budapest
  Olvasd el, mert nem árt ha tudod! Nem árt, ha tudod, mert veled is megtörténhet! weboldal: http://pszichopata.uw.hu/...
  3 napja, 13 órája
 • Ezeket a kategóriákat nézd, ha állást keresel
  Budapest
  Sokan keresnek munkát a mostani helyzetben, ezért összeszedtük, hogy melyik álláshirdetési kategóriában érdemes keresgélni a maxapro.hu hirdetési portálon. Érdemes az oldalon település vagy megye szerint szűrni vagy ha konkrét munkát keresünk, akkor ...
  4 napja, 15 órája
 
Elhelyezkedés
Budapest